Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 904 / 184 / 0
12 października 2020CzterolistnyJosh pisze:
Czy Baclofen brany w dawkach 25-100 mg przez 3 tygodnie może wywołać efekty odstawienne? Chodzi mi o te kończyonowe, jakieś mieśniowe itd bo o psychiczne mam obstawe lekową.
Tak. 3 tygodnie wystarcza na sztywnienie mięśni w takich dawkach. Ale 3 tyg nie potrzeba obstawy lekowej, zmniejszyc w 10-12 dni do zera (domyślam się, że 100 było na koniec). 3 miesiace to można czymś sie wspomóc ale 3 tyg to wystarczy baklofen i taper. Po pół roku czy 2 latach też wystarczy, trzeba tylko obrać swoje a nie ulotkowe tempo.
  • 904 / 184 / 0
@laajt 2 dni ma 50mg, 48h pozniej żadnych dołków. Po 100mg pewnie miałbym gorszy dzień. Nie bierz tego dłużej niż dwa dni a najlepiej jak london pisze - 1 dzien - 2 przerwy i tez nie wariuj z dawkami. Raz wzialem 25mg i poczulem efekt ale mizerny, znaczy gaba b sie nie upregulowala po ciagu. 50mg czyli dawka 3 miesiecznego ciagu sprawila cuda, zwlaszcza na drugi dzień.

Ale żeby nie spaść z deszczu pod rynnę itp itd unikamy ciagow, chyba ze schodzimy z benzo i mamy nielimitowany dostep. Sa ancymonki co benzo zastapia baklo z marszu ale trzeba wystartowac z odpowiednio wyzszej dawki.
  • 46 / 8 / 0
@BladziuchnyStrach no teraz zarzuciłem trzeci dzień z rzędu ale zrobię sobie jutro for sure przerwę. Ale dzięki. Ogólnie mam lekarza, który mi wypisze praktycznie wszystko co będę chciał (nie licząc rzeczy na rpw ofc), więc dostęp raczej zarówno do benzo, jak i baklo będę mieć nielimitowany. Plus mam aptekę, w której bez problemu mi wypiszą rp farmaceutyczną. Czyli jeśli dobrze rozumiem. Najlepiej 1 dzień biorę, ze dwa dni przerwy robię, i powinno być git, żadnych zjazdów, tak? I jakiej dawki unikać overall dziennie? Bo lubię czasem dorzucać sobie po 1 tabsie etc
  • 80 / 6 / 0
@BladziuchnyStrach @laajt
Leki jakie mam to diazepam, zolpidem, bromazeopam, klonazepam, pregabalina i jeszcze cały słoik baklo 25 ale chce z tym bezpiecznie skonczyc, je bardzo ciezko sie dzieli i to jest lipa, trzeba dobry ostry noz miec i precyzje zeby dobrze przeciez na pol zeby mniej wiecej te 12 bylo. czyli jak mam to teraz schodzic z tego>? W weekendy na jakies wypady biore wiecej, tak 75 i do tego 300-600 pregi i dobra sieka jest ale tak to nie chce juz tego brać, jestem w ciągu, proszę o podpowiedź jak z tego zejsć.
  • 46 / 8 / 0
@CzterolistnyJosh A, no to na luzie. Masz długo działające benzo. Jeśli faktycznie gdzieś tam te fizyczne objawy to IMO klon najlepiej zadziała. Tak mi się przynajmniej wydaje. + ta pregabalina też spoko. Według mnie totalny czilek i nie masz się czym przejmować. Zarówno fizycznie jak i psychicznie.
  • 3653 / 602 / 1
Ogólnie to jest metoda wolumetryczna dzielenia i odmierzania substsncji. Jak z tabletki 25 wydzielic sobie 5 mg? Otoz rozpuszczasz w wodzie lub alkoholu. 25 mg w 125 ml = > 5mg w 25 ml
Taka zasada.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 1882 / 203 / 0
Wow, jestem zaskoczony z jaką łatwością niektórzy tutaj opisywali zdobycie recepty na Baklofen (Albo to ja mam pecha do lekarzy w swojej przychodni, jak zawsze)

W przeszłości został mi przepisany Trampek i Mydocalm na ból pleców, więc można powiedzieć, że jakieś zaplecze chorobowe miałem (Też ściemnione ale chuj tam xD). Powiedziałem, że nie byłem zadowolony z działania tych leków, a do puli objawów dodałem silne i nawracające napięcie karku, szyi i ramion. Powiedziałem, że otrzymałem od członka rodziny z podobnymi objawami Baklofen i byłem zadowolony z działania, bez skutków ubocznych. Nie pykło, lol

@DexPL wiesz może, czy lekarze mają wgląd w to, czy wykupiłem receptę? Otrzymałem zamiast tego Tiocolis i poinstruowano, że jak on nie pomoże to przepiszą Baklofen. Po ilu dniach mogę się do nich zwrócić ponownie? Generalnie mnie nie interesuje nawet rekreacyjne stosowanie, potrzebuję tego do bezbolesnego zejścia z GBL'a
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 14 / / 0
dobra, kto probowal tego sniffem, przyznać się :)
z rana 50 + 50 teraz sniffem, mam wrażenie ze zaczyna napędzać cały orgamizm, teraz dorzucone jeszcze 300pregaby, ale nie oczekuje wyższych lotów
  • 46 / 8 / 0
@LiquidStranger Idk, ja dzisiaj dostałem rp na 25mg i 10mg więc xD Kwestia tego jak umiesz gadać z lekarzem no i na jakiego lekarza ofc trafisz. Ja naściemniałem że miałem zespół neuroleptyczny, kiedyś dostałem, teraz zabrakło i voila. Dodatkowo dostałem mydocalm i dwie paki estazolamu. Pierwszy raz mówiłem, że schodzę z benzo i lekarz mi dał przy odstawianiu baklo. Jak umiesz zagadać i trafisz na normalnego lekarza to bez problemu. + możesz w aptekach na rp farmaceutyczna sępić. To lek na stwardnienie rozsiane więc jest szansa że tak o ci dadzą.
  • 1882 / 203 / 0
Myślę, że w 90% to kwestia lekarza :P trzeba dobrze trafić po prostu. Gadka gadką, ja nieraz mówiąc prawdę spotykałem się z odmową

Ponawiam pytania. Jak szybko się zgłosić ponownie i co powiedzieć o tym Tiocolisie? Bo w zasadzie już chyba tylko tyle dzieli mnie od baklo
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie

Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.

Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne

Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.