Zetnij 10 cm nad ziemią i zostaw by rana zaschła/węgiel lekarski na ranę/ i masz 2 kaktusy. Najlepsza forma "przesadzania" kaktusów :) oraz oczywiście korzyść z nowych odrostów.
But theres no rain
This kind of Thunder
Breaks walls and window pane."
The Prodigy - Thunder
Nowy e-mail, wiadomości wysłane przed czerwcem stracone. Jak coś pisać jeszcze raz.
But theres no rain
This kind of Thunder
The Prodigy - Thunder
Nowy e-mail, wiadomości wysłane przed czerwcem stracone. Jak coś pisać jeszcze raz.
Nasiona kupowałem różnie. Kilka razy na allegro, raz od kaktusiarza z Rumii itp. Kiełkowały dosyć dobrze, ale najgorszą zmorą jak już wielokrotnie wspominałem był zmasowany atak ziemiórek pleniówek. Wiadomo stare rośliny doskonale znosiły podlewanie wywarem z tytoniu, ale dla młodych siewek było to zabójcze. Z zeszłego sezonu został mi tylko jeden okaz (boliwian), wszelkie lofki po prostu zniknęły.
Nie wiem jaki to miało wpływ, ale jak 3lata temu pierwszy raz zasadziłem T. Bridgersii to miałem jeszcze kilka muchołówek. Z 5roślin, które wykiełkowały 5przeżyło pierwszy rok. 2rozdałem, a 3 cieszą moje oczy do dnia dzisiejszego. Może rośliny owadożerne są jakimś rozwiązaniem jeśli chodzi o ochronę młodych siewek przed ziemiórkami. Warto spróbować, tym bardziej że lubię wszelkie rosiczki, dzbaneczniki i muchołówki.
But theres no rain
This kind of Thunder
The Prodigy - Thunder
But theres no rain
This kind of Thunder
The Prodigy - Thunder
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
But theres no rain
This kind of Thunder
The Prodigy - Thunder
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.