Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 143 / 7 / 0
28 lipca 2017betaguczi pisze:
Olanzapina w dawce 5-10 mg nada się jako podkład pod silnego stima ?

Na zjazd, a nie jako podkład- bardziej.
  • 488 / 13 / 2
Jak długo należy odczekać po odstawieniu olanzapiny zanim DXM zacznie spowrotem działać jak trzeba? Nie mówiąc już o innych dragach.
Olanzapina wyraźnie zmniejsza intensywność działania dragów.
  • 8103 / 906 / 0
Okolo 1-2 miesiace, zanim organizm oczysci sie z neuroleptyku.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 1 / / 0
Witam. Od paru lat biore olanzapine,wieczorem po 2 tabletki. W dzień jestem senny,trocze apatyczny. Najgorsze,że przez te tabletki bardzo tyje z powodu większego apetytu. Bez konsultacji z lekarzem, na własną ręke chciałem odstawić te leki. A więc od 5 dni przestałem je w ogóle połykać.
Czuje się jakbym miał umrzeć. Potliwość,zawroty głowy,niepokój,mniejszy apetyt itd. Czy te objawy same miną?
Nie wytrzymałem i wziąłem tabletki i wszystko od razu przeszło. Nie chciałbym ich znowu brać z powodu,że bardzo tyje i chciałbym schudnąć. Ale przez złe objawy odstawienne znowu musiałem je połknąć. Czy znowu spróbować odstawiać,czy będe tak cierpiał w nieskończoność?
  • 390 / 24 / 0
Nigdy samemu nie powinno się takich leków odstawiać. Jeśli to nie problem to lepiej skonsultować z lekarzem. Jednak skoro tu pytasz, to pewnie i tak zrobisz tak jak będziesz chciał.

Najlepiej myślę jest stopniowo zmniejszać dawkę, możesz nawet zrobić powiedzmy 1,5 tabletki przez tydzień, potem jedną tabletkę i tak dalej :) Nie napisałeś też o jakie dawki chodzi, bo tabletka tabletce nierówna, nie wiem czy z Olanzapiną są różne, ale pewnie tak. Ja brałem 5mg i bez problemu od razu odstawiłem. Żadnych skutków ubocznych nie odczułem :) Także głowa do góry i jak odstawiać to powoli i z głową, a nie na raz dwa, bo chyba nikt Cię nie goni :)
Uwaga! Użytkownik Mipro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 954 / 51 / 0
Skonsultuj z lekarzem zejście z dawki, łatwiej będzie niż ucinać na turasa.
  • 4 / / 0
30 sierpnia 2017Rahciah pisze:
Jak długo należy odczekać po odstawieniu olanzapiny zanim DXM zacznie spowrotem działać jak trzeba? Nie mówiąc już o innych dragach.
Olanzapina wyraźnie zmniejsza intensywność działania dragów.
Nie chciałbym Cię zasmucać ale ja czekam już 2lata...
Papierosy, kawa, metylofenidat mają na mnie działanie zerowe.
Przejebane to jest :/
  • 8103 / 906 / 0
@OnCokeMan
Pod zadnym pozorem nie odstawiaj sam lekow ! Szczegolnie neuroleptykow, wydaje mi sie ze latawiej odstawic benzo niz neuroleptyki.Mozesz oprocz opisanych przez ciebie objawow dojsc nawrot choroby.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 1425 / 80 / 0
30 sierpnia 2017UJebany pisze:
Okolo 1-2 miesiace, zanim organizm oczysci sie z neuroleptyku.
Nie wiem dlaczego się udzielasz jak nie masz kompletnie pojęcia o czym piszesz. Jakie 1-2 miesiące?

Bierzesz 1 dnia i 3 dnia nie ma śladu w organiźmie po olazapinie który by wpływał na cokolwiek.
04 października 2017UJebany pisze:
nie odstawiaj sam lekow ! Szczegolnie neuroleptykow, wydaje mi sie ze latawiej odstawic benzo niz neuroleptyki.
%-D
  • 20 / 3 / 0
To w końcu jak to jest. Ostatnio zrobiłem dzień przerwy i zarzuciłem pół tańsza homipta, za godzinkę jeszcze pół... i Nic!(zgroza).Na ulotce jest napisane że okres półtrwania w organiźmie to ok. 32 godziny. Ile zrobić przerwy od płci co by prawilnie poklepało? Tydzień?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.