Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1180 / 399 / 0
^^ @ImaneAnys - jak mam pić wino wytrawne - to serio wolę jakieś pseudowino typu amarena - inna sprawa, że tanich win się nie smakuje - tylko połyka, %-D
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12436 / 2419 / 0
Ja uwielbiam wytrawne wina.
Taki mały tip - jeśli ktoś nie lubi, a chce wypić ze smakiem, to polecam przegryzać gorzką czekoladą. Znakomicie się te smaki uzupełniają (nie jest to mój patent - tak się "nauczyłem" w jednym kraju winem stojącym).
  • 413 / 26 / 0
Amareny to bym sie nawet za darmo nie napił,nawet jakby ktos dopłacił.Chyba zeby dorzucił pakiet zioła.
  • 1180 / 399 / 0
^^ jak ktoś nie ma doswiadczenia w "tanich winach" to amareny nie doceni, %-D
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12436 / 2419 / 0
Kiedyś mijałem 2 pijaków i słyszałem, jak rozmawiali właśnie o tej Amerenie. Jeden mówił, że już woli dyktę pić, niż tą Amarene. Podobno zgagę miał za każdym razem : )
  • 1180 / 399 / 0
^^ dobre Jezu, oni najwidoczniej umiłowali dyktę na amen, %-D , amarena to jest dobra jak się ją wlewa w gardło i połyka, bez smakowania, pod koniec butelki jest lepiej- jak procenty wchodzą w głowę, ja amarenki nie ruszyłem już z pare miesiecy- było pare razy tak, że od tego wynalazku zaczynał sie gruby melanż, ale uważam, że w porównaniu z jabolami i pseudonalewkami daje rade, tylko jak się tego wychla za duzo to :rzyg: gwarantowane, :zombie:
  • 413 / 26 / 0
Wczoraj wypilem ponad litra swojego,o rzyganiu nie mowy-tego nienawidze.Kac minimalny.
Dzisiaj bylem u jednego chlopa na malej robocie,dostalem litra.Nie ma z kim pic,trzeba samemu.
W jednym serialu na TVN bohaterka wypila wino to spala do popoludnia i miala wielkiego kaca.
  • 1180 / 399 / 0
swoje to bez żadnej siarki czy innych szkodliwych dodatków, ja w tym roku miałem nastaw z ryżu, robiłem także z dzikiej róży, jagód i inne., warto sie trochę potrudzić, bo wchodzi elegancko, procentów nie czuć, ale voltaż jest, a na drugi dzień człowiek rześki, najwyżej trochę suszy, kawa/herbata i jest oki
  • 980 / 83 / 0
Pijam tylko wina z winnicy Lidla powyzej 20 PLN, czesto biore jeszcze na promce I polecam mega! Uczta smakow I, do tego jakis dobry ser czy szyneczka
Kac natomiast po wine skurywysn
  • 1653 / 298 / 0
Coś słaby tu ruch, nie wierzę, że czasem, gdzieś w tle, nie przewija się słynna Amarena %-D Wina tego typu pojawiły się w moim życiorysie w III liceum - nie wiem jak to się stało, że stwierdziliśmy (z kumplami z klasy), po piciu Lechów, Tyskich, Finlandii, Maximusa itd., że czas na eksperymenty z tanimi winami (niby "dla beki" :zombie:). Przewijały się jakieś Mazowieckie, Byk, inne jakieś beczki miodowo-lipowe czy coś (najpierw miód, potem lipa) oraz Amarena, która zdobyła szczególne uznanie tego unikalnego, landrynkowego, smaku :patrzy: Na studiach powróciła, kiedy było cienko z funduszami. Teraz bym nie ruszył, no chyba, że brzoskwiniową, jest całkiem niezła, jak na swoją kategorię %-D
Co do normalnych win, to najbardziej mi podchodzą półsłodkie/słodkie czerwone, co jest u mnie wyjątkowe, bo nie jem słodyczy ani nie słodzę herbaty czy kawy.
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.