Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Co do ceny leków. NIe jest prawdą, że w każdej aptece leki kosztują tyle samo. Wystarczy poszukać w necie, gdzie są ceny od.. do... I są to nie małe różnice. Dopłata refundacyjna jest taka sama dla wszystkich aptek.
Popytam się dzisiaj znajomej ja to jest. Będzie informacja z pierwszej ręki (chyba że ktoś wcześniej napisze)
Odnośnie pregi. Znam chłopa który bierze ok 1,2 grama dziennie i dzwoni wielokrotnie do mnie - "Dex masz pregę? Daj mi kilka kapsułek, bo jebie strasznie" (poza pregą nie bierze nic co mogłoby wywołać problemy). Widziałem kilka razy na własne oczy jak przychodzi rozdygotany, weźmie tabsy, popije, posiedzi 20 minut i efekty ustępują. Taże coś w tym jest... Dobrze, że u mnie nie.!
Mam wrażenie, że pregabalina inaczej działa na skręcie, a inaczej kiedy jesteśmy opio-zaspokojeni, tzn. nie ujebani, a np. na małych dawkach tramalu. No i też dostrzegam różnicę, kiedy wezmę z rana, a kiedy wezmę wieczorem. Nie wiem na ile sobie wmawiam, ale takie mam subiektywne wrażenia.
Stronę albo dwie wcześniej, chłopaczek pisał, że to pukał... Ciekawe czy to wkręt, czy da się w ogóle... Donosowo próbowałem i 450mg to jest od chuja prochu do wciągnięcia i analogicznie od chuja do rozpuszczenia w wodzie, by walnąć iv...
@DexPL nie pierwszy raz dziękuję Ci za poszerzenie mojej wiedzy, a to z lekami to taka pierdoła, ale jakbyś przy okazji - nie męcz nikogo specjalnie dla mnie ;-) - zapytał, to jestem bardzo ciekawa odpowiedzi. Jest w Łodzi hurtownia leków, nie apteka, gdzie faktycznie BYWA taniej. Natomiast nigdy nie spotkałam się np. z promocją na Alpragen w regularnej aptece, z promocją na mak w regularnej spożywce owszem.
Proszek (inne słowo linkuje mi do amfy, meh) z pregabą jest ohydny, a jestem osobą która gryzie Thiocodin, roztwór DHC-nie-retard pije z odrobiną soku czy zaprawy malinowej, rozpuszcza wszelkie wersje (Alpragen słodki, Alprox gorzki) alpry pod językiem, generalnie wódki nie przepijam ani leków też. :P Tylko Siofor ma takie wielkie gały, że czasem mi śliny nie wystarczy na popchnięcie; to nic narkotycznego, metformina w dawce 850 albo 1000mg brana na PCOS, zależy, teraz mam jeden listek taki i jeden taki. Donosowe podanie brzmi ciekawie; ciekawe też, czy by piekło. Na oko to chłop w szpitalu umarł, ale na oko wygląda na coś, co mogłoby wyżreć lekko śluzówkę. I nie czytałam nigdy o takim jej przyjmowaniu, choć na niebieskim forum robią różne rzeczy; puknąć bym się nie odważyła (i pisze to osoba, która pukała fenta w spirytusie o procencie wypalającym baty, buprę wielką igłą 1.2 ponad jak była tylko taka na stanie, no i Nasen o kolorze mleka, ale bez drobinek w roztworze filtrowanym dwa razy, że o benzo nie wspomnę już przerabianych, np. żółciutkim r-r rolek) jednak.
Pierwsze, co robię jak mam coś pukać, to patrzę w ulotkę i subst. pomocnicze. Rdzeń, reszta, skład ogólnie.
Ostatnio czytałam, że diazepam podgrzany do x stopni wydziela toksyczne opary, nie wiedziałam o tym. W karcie charakterystyki.
Daję pic rel na rosyjski Siofor, to jest o wiele większe od typowego Apapu. Ale daje radę jakoś ze swoim gardłem.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Przy 300mg/dzień, nie czuję za wiele ale działanie w tle sprawia, że jak coś tam robię nudnego to jakoś lepiej mi się to robi niż zwykle.
Alpra chyba trochę mocniej działa na pregabberze, mam takie wrażenie.
Leki OTC - każda apteka ma dowolność w kształtowaniu cen. Wolny rynek generalnie.
Leki na RP (nie refundowane) mogą mieć różną cenę i apteka może wprowadzać okresowe zniżki (nie stałe) np sprzedając bez VAT-u
Leki na RP (refundowane) jest rozporządzeniem ustalona cena i apteka nie ma prawa odejść od tej ceny. Na tego typu leki nie można robić "promocji"
Leki RPW,- jak refundowane
Poważnie. A na drzwiach wisi kartka "prosimy być uprzejmym dla obsługi i lekarzy" co sugeruje dobre inby tam...
Dam Ci na PW pikantne szczegóły jak będę czuć się lepiej, niedługo druga wizyta w PLB - innym, u lekarz anestezjolog drugiego stopnia (?), więc będzie okej, myślę.
Dziękuję Ci bardzo. :-) @DexPL
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Pytam też bo na zachodzie coraz więcej klinik oferuje detox i lżejsze zejście z terapeutycznych dawek pregaby/gabapentyny. Napisze im żeby ludzi w chuja nie robili bo skoro dex nie ma symptomów a reszta politoksymanów ma doświadczenia z odstawkami innych substancji to pregaba to mit. A ci co piszą, że mają symptomy to pipki bo grand mala nie mieli, delirium tremens i czołgania się po wodę na zejściu z hery. No to wtedy faktycznie, pregaba to bezpieczna zabawka, na odstawkę doskonale działają opio+alko+benzo. Jak się jeszcze dorzuci zioło to można zejść bez szwanku.
Tak podsumuję - dex, który już dawno temu przestrzegał przed braniem wysokich dawek ,,z punktu widzenia lekarza oddziału...", kilku politoksy gdzie pregaba to może i faktycznie słaby środek patrząc na ich ćpuńskie cv i pojedyńcze osoby którym pregaba funduje dobrą jazdę bo się nigdy nie czołgali po klonie CT.
Bierzcie na zdrowie, niech wam służy, to najbezpieczniejszy lek jaki wynaleziono.
Jeszcze tak żeby uzupełnić - po chuj detox i szpital do zejścia z benzo, alko czy opio. Wystarczy przejść na długie benzo i taperować albo wziąć się w garść i stopniowo przestać chlać czy ćpać. Wtedy symptomy odstawienne są minimalne, no może lekki podkurw i deprecha. Od jutra jebne ct z klona i po tym.z dumą dołączę do klubu - pregaba to vitamina c. Pozdro i na zdrowie.
O a tu z działu o odstawianiu benzo:
,,P.S. Ostrzegam przed pregabaliną! Mi to odstawili od razu w szpitalu. Na sali leżał ze mną gość, który wjebał się powtórnie w alprazolam przez pregabalinę. Można poczytac o jej działaniu w internecie. Zwłaszcza na wyspach sieje spustoszenie."
Jakaś pipka z niego, zszedł z alpry pregabą a potem alprą z pregaby, która jest mega bezpieczna. A mógł wejść na hypcia i zdać sobie sprawę, że ten padaczkowiec to vitamina c i predzej sraczki dostaniesz niz sie w to wjebiesz. Tak w usej pisali po patencie na lyrice, ludzie brali i plakali ze szcześcia. Na wyspach to samo, tyle że oni to znają wcześniej noż 2014 i biorą dłużej. Jakby to było bezpieczne to długość brania nie powinna mieć znaczenia, odstawiamy i na balety poskakać :)
Sory ale2 tyg po odstawieniu wreszcie wraca mi humor bo pregaba jebnęła mi po aj qu że mało studiów nie zajebałem na wyspach a na hypciu pisali, że to tylko chwilowe skutki uboczne. Dobrze, że poszukałem.pomocy jak z tego zejść a nie czytałem heheszki ludzi wjebanych w poli. To tyle. Bierzta i jedzta z tego wszyscy, im dłużej tym lepiej dla zdrowia.
Na zachodzie detoks można od cukru sobie zafundować. Kto bogatemu zabroni?
Natomiast sama pregabalina na mnie nie działa w ten sam sposób ja np opio (gdzie skręty miałem ciężkie, nawet bardzo ciężkie i wymagały dużej obstawy lekowej).
Oczywiście każdy inaczej reaguje na odstawienie i mogę uwierzyć, że niejeden ma sajdy jak cholera. Cieszę się, że ja nie mam.
Edit.
@BladziuchnyStrach Na koniec. Synku. Zbastuj z tą "ironią". Wyraźnie napisałem, że JA nie mm skutków ubocznych, co nie znaczy, że ktoś może mieć. Jak masz jakieś stanowisko, poprzyj je argumentami, zapodaj link do badań, artykułu itd. Jeżeli natomiast nie dysponujesz wiedzą i umiejętnościami niezbędnymi do przeprowadzenia erystycznej dyskusji to nie wchodź w nią w ogóle.
Twoje wpisy cenię i jako 44 latek zaakceptuję synka. Wreszcie doszedlem do siebie po tym.padaczkowcu. Pozdrawiam.
Nie wiedziałem też na co bierzesz pregabę. Dużo to zmienia i to rozumiem. Cieszę się, że pragabalina wciąż działa a co najważniejsze - nie daje ci sajdów i symptomów odstawiennych. Szczerze zdrowia życzę i wybacz, jeśli było to zbyt personalne.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jurekpatryk.jpg)
Ćpali po 96 godzin, żeby cokolwiek poczuć. Fragment mocnego reportażu Patryka Jurka
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/alkocbd.png)
CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC
Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/zrzut_ekranu_z_2025-06-12_18-39-02.png)
Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood
Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mjheart2.jpg)
Jak marihuana niszczy serce
Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.