Osobiście pod lampą nie robiłbym FIM, tylko topping (bo zakładam, że to nie automat) i naginanie szczytów. Po FIM często pojawia się bardzo dużo odrostów, co jest spoko na outdoorze, ale w boksie już niekoniecznie.
Oczywiście to tylko moje zdanie.
Szok po FIM nie jest taki duży. Ja żadnego niemal spowolnienia nie odnotowałem. Za to topping już spowalnia konkretnie, ale pod lampą to nie problem, bo to człowiek decyduje, kiedy krzak ma zakwitnąć.
PS - nie wiem, ile w tym prawdy, ale podobno krzaki mają mniejszy szok, jeśli cięcie wykona się paznokciami. Na pewno nie zaszkodzi spróbować.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.