Podchodne tryptaminy, które zostały rozbudowane przy pierścieniu w pozycji piątej – np. 5-MeO-DMT, bufotenina lub ibogaina.
ODPOWIEDZ
  • 1444 / 76 / 0
Grassik pisze:
jest sens wrzucać MiPT'a w dużych w dawkach dla psychodelii? Nie lepiej właśnie 4-ro podstawione typtaminy
Jest sens dla pięknego wizualu, fajnego klimatu i błogostanu. Psychodela przy 25 jest wyraźna, ale nie jest to jeszcze kompletne przekręcenie. 30 to w moim wypadku dawka, kiedy na peaku serce wali już na tyle szybko, że zaczynam się o nie obawiać.
Takie porównania są bez sensu bo tryptaminy 4-xx-xxx to zróżnicowana wewnętrznie grupa, nie można jej porównywać jak jednej substancji. 120 mg hometa było mocne, ale nawet w takiej dawce nie skrzywiło mnie w połowie tak, jak 40 mg 4-ho-mipta z iMAO.
LSD - Piękna i Bestia
  • 447 / 45 / 1
Działanie tryptamin jest kwestia bardzo indywidualną. Jednego wyczesze dawka >15 mg, innego 10. Wczoraj testowalem mipta, dawka 8 mg okazala się idealna. Moze wizualnie nie było fajerwerkow( jak się skupilem wylacznie na ogladaniu wizuali, to szlo się niektorych wizji przestraszyc), ale psychike porylo niemilosiernie. Dla mnie dawki 12-15 mg to max. Zobaczymy w sylwestra, wtedy pojdzie 12 mg + pigula.
Rozmyte kolory kończę, sorry...

Spoiler:
  • 3 / / 0
A wie ktoś może jak poradzić sobie z podzieleniem 500mg mipta na działki po 25 mg bez wagi?
Myślałem, żeby rozpuścić w wódce i dzielić strzykawką tylko czy takie coś jest w ogóle możliwe?
  • 1392 / 11 / 0
Inaczej tego dokładnie nie zrobisz bez wagi, ale wiedz, że trwałość tryptamin w roztworach jest nikła (nawet w spirytusie, a co dopiero w wódce). Pasuje w ciągu tygodnia wykorzystać.
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 3900 / 245 / 13
Jak jesteś człowiekiem dokładnym, cierpliwym i potrafisz wykonać precyzyjną czynność to możesz to zrobić dzieląc proszek ostrzem na gładkiej powierzchni (szkło, połyskujący plastik, połyskujący metal). Rozsypujesz proch, dokładnie rozgniatasz grudki, by był jednolity, zgarniasz ostrzem w 'kwadrat' (jak największej powierzchni, żeby wysokość bryły nie odgrywała istotnej roli), po czym dzielisz po przekątnej na ćwierci - dalej każdą ćwiartkę znowu w kwadrat i tak do podzielenia całości. Nie będzie idealnie, ale gwarantuje, że dokładnie przeprowadzony proces da odchylenie standardowe rzędu max 5mg - sprawdzałem
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 3 / / 0
No to powiedzmy ze podzielilbym to najdokladniej jak potrafie bez wagi na pol i rozpuscil w 100ml spirytusu. Czy rozpuszczony wtedy mipt straci na sile? Btw planuje przyjac ze znajomymi po 25mg, doswiadczenie mamy spore ale zawsze byla waga wiec nie mialem takich problemow.
  • 1444 / 76 / 0
A doświadczenie z miptem? Jeżeli nie macie - sugerowałbym na pierwszy raz 20, chociaż oczywiście różnie działa na różne osoby.
LSD - Piękna i Bestia
  • 3 / / 0
Mipta osobiscie nie probowalem, reszta ma doswiadczenie z ta trypta.
Ale powiedzmy, ze po 4mg 25i mam wysokie oczekiwania ;)
W roztworze straci na sile czy wszystko bedzie ok i moge tak to sobie spokojnie strzykawka odmierzac i lykac?
  • 1180 / 5 / 0
Ja bym wogóle odpuścił 5-meo-mipt jak jest do dyspozycji coś innego, ze względu na wjazd na serce.
  • 284 / 4 / 0
Stary... weź to z kobitą. Ja rozumiem kiepski bl i wjazd na serce/ciało, ale przecież to rozpierdala jako afrodyzjak i ciężko to porównać do czegokolwiek.
There is no dark side in the Moon, really. Matter of fact, it's all dark.
Też boję się ciemności, chcę mieć przezroczystą trumnę!
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.