Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Klg »
Moj bonio ;]

http://img354.imageshack.us/my.php?imag ... 045wt1.jpg

tylko sitko musze kupic , bo sreberko zjebane.
Uwaga! Użytkownik Klg nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
to juz z lufki zajarac to wstyd? chuja. obkopcona czarna lufa, czasem taka za 5 zl z saloniku prasowego, czasem na 4-5 i wiecej miesiecy taka wystarczy spokojnie, i przewężony tunel ma ;)
  • 8 / / 0
Nieprzeczytany post autor: zoladz »
a mnie taki mikołaj odwiedził :cool:

[ external image ]
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Mam pytanie do jakiegoś konstruktora- wynalazcy, lub co najmniej do majsterkowicza a'la Ryszart Lubicz:
Czym mógłby skleić szklany kociołek, mojej bardzo ładnej fajeczki?
Rura dość solidna dł. ok 15cm - 1-2mm; grubość ścianki.
Szkło z którego wykonany jest kociołek ma grubość 3mm, też solidnie, mocowane jakoś do rury przy pomocy modeliny, z której również wykonany jest ozdobnik. Nawet jakieś dwa kamyczki są wlepione tam. ^_^
W każdym bądź razie... to kociołek mnie zawiódł, pomimo swej grubości.
Razu pewnego smażyłem w nim szałwię żarówą. No i... pękł. Ukruszył się jedynie jednak kawałek (ok. pół kotła).
Czym go przykleić? Prosz o sugestie.
Zajebiście zależy mi na tej fajeczce.
I'm broken.
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
Czym mógłby skleić szklany kociołek, mojej bardzo ładnej fajeczki?
Szkło jest cieczą przechłodzoną. Strukturę ma jaką ma i wątpie aby udało się to czymkolwiek naprawić.
Jedyne co mi przychodzi na myśl to zainteresowanie sie środkiem do napraw szyb samochodowych. Jak jest pajączek lub małe pęknięcie to podobno da się to naprawić jakimś preparatem (?) Nie wiem jak to wygląda w praktyce.
Jeśli uda Ci się to pokleić, to podejżewam że i tak ponownie pęknie...
  • 656 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mayday »
Taśmą uszeczelniającą do kranów. Albo najpierw taśme klejącą żeby usztywnić jeśli jest mocno rozwalone i na to taśme uszczelniającą. Ja tak skleiłem cybuch który był złamany w 6 miejscach i było nawet całkiem szczelne %-D
Albo jakąś mase uszczelniającą w formie plasteliny, też by dała rade.
  • 166 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kura »
Mam dosyć grubą szklaną kulę. Jak zrobić w niej dziurę na cybuch?
Uwaga! Użytkownik Kura nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 749 / 5 / 0
Mayday pisze:
...
Albo jakąś mase uszczelniającą w formie plasteliny, też by dała rade.
Też tak myślę.
Pękniecie to nie znajduje się w jakimś strategicznym miejscu.
Dokleić trza, żeby wygląd to jakiś miało, ewentualnie więcej trochę materiały załadować.
Obiecuję, że żarówą już jej nie potraktuje.
I'm broken.
  • 749 / 5 / 0
Kura pisze:
Mam dosyć grubą szklaną kulę. Jak zrobić w niej dziurę na cybuch?
Wypalić?
Przewiercić ciężko chyba będzie, wwiercić się w kulkę. :-/
Na pewno są jakieś metody wiercenia w szkle, tylko ten kształt.
I'm broken.
  • 166 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kura »
No ale jeśli wypalić to czym? Kula ma dosyć grube ścianki
Uwaga! Użytkownik Kura nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.

Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków

Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.

Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków

Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.