Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 343 / 3 / 1
oj, wczoraj mnie dopadła taka pobuprowa migrena że strach sie bać! pij dużo płynów, spędzaj czas na świeżym powietrzu i oddychaj nosem! jutro możesz mieć srogiego kaca :<
"Lets go Batman and Robin. Rob a pharmacy on the comedown."

Spoiler:
  • 5299 / 104 / 0
Wie ktoś jak jest z dostępnością bunondolu? Łatwiej czy trudniej o niego w stosunku do transtec?
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 809 / 15 / 0
Zależy jaką bajerę zastosujesz w stosunku do lekarza.
na nic nie narzekam,
mam w kieszeni klonazepam.
  • 5299 / 104 / 0
Lekarz to nie problem, ja się o aptekę pytam :)
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 809 / 15 / 0
A to tutaj zdecydowanie transteki.
na nic nie narzekam,
  • 189 / 3 / 0
ja bym powiedział ze w aptekach prawie nigdy nie maja i transteków i bunodolu, prawie zawsze trzeba zamawiać na wieczór o ile przyszło się z recepta wcześnie, lub zazwyczaj na następny dzień.
  • 809 / 15 / 0
wicknesss pisze:
oj, wczoraj mnie dopadła taka pobuprowa migrena że strach sie bać! pij dużo płynów, spędzaj czas na świeżym powietrzu i oddychaj nosem! jutro możesz mieć srogiego kaca :<

Przez dwa czy trzy wciągania suboxone piłem sporo płynów, głównie mineralkę i cały czas spędzałem na świeżym powietrzu mocno wygrzany. Dziś trochę boli mnie głowa i czuję się lekko zamulony, ale nie jest źle. Cały czas mam spory problem z żołądkiem, dwa razy po 4mg zdarzyło mi się mięć dość płytki oddech a później problemy z jego złapaniem.

Ponawiam pytanie: ile czasu bupra wygotowana metodą opisaną w [h] jest w stanie zachować swoje właściwości? Przechowywana oczywiście w strzykawce, w ciemnym pomieszczeniu. Nie ma bardzo mam teraz jak się wygrzać a na wieczór zrobiłbym to z chęcią; teraz mam warunki do zrobienia, wieczorem zaś będzie to niemożliwe. Ktoś może się wypowiedzieć?
na nic nie narzekam,
  • 189 / 3 / 0
jak kilka godzin roztwór poczeka w strzykawce to nic mu się nie stanie
  • 401 / 3 / 0
Eeej, ćpuny! Ktoś odstawiał buprę po długim używaniu (bardzo długim...)? Mam świadomość tego, że normalne funkcjonowanie na trzeźwo przychodzi bardzo późno (tylko po jakim czasie?). Skręta już dawno nie mam, ale psychika kuleje. Brak motywacji, nic już nie jest w stanie podnieść mojego poziomu endorfin. W dodatku cały czas znajduję się na granicy przysypiania, co w normalnym życiu zdecydowanie przeszkadza.
Niedługo jeszcze będę mogła sobie pozwalać na nic-nie-robienie całymi dniami, a póki co nie zanosi się na to, żeby mogło być lepiej...
In heaven everything is fine. You've got your good things and I've got mine.

http://www.youtube.com/watch?v=qHYNfitGBp4

---

„Jedyna wolność to zwycięstwo nad samym sobą.” opio-free :cool:
  • 3182 / 369 / 0
ms lovett pisze:
Mam świadomość tego, że normalne funkcjonowanie na trzeźwo przychodzi bardzo późno (tylko po jakim czasie?)
Ja po ponad rocznym ciągu na różnych opio w tym buprze do jako takiej normy psychicznie wróciłem po 4-5 miesiącach. Możesz to przyspieszyć robiąc rzeczy które stymulują wydzielanie naturalnych endofrin typu sport, wysiłek fizyczny, nieleżenie całymi dniami w łóżku / przed kompem tylko ogólnie aktywny tryb życia.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.