Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 5801 / 1197 / 43
Mogą być.
Z ósemki zdarzało się walić, ale to już bagnet a nie kolka.
Szóstki są optymalne.
Nie waliłeś nigdy po batach ?
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1346 / 344 / 13
Nie ale czuje, że to najwyższa pora. Zawsze mnie to zastanawiało jak oddawałem krew, że te igły do pobierania wydają się znacznie szersze niż zwykłe do walenia to po co kombinować jak łatwiej będzie trafić. Jednak wolałbym tą szeroką przyjebać też z tego względu, że mniejsze igiełki bardziej kłują i mniej się boje, że sie złamie ta igła w środku.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 5801 / 1197 / 43
Nie złamie się, nie ma takiej opcji, najwyżej się wygnie.
Prędzej się zapcha od skrzepniętej juchy.
Dlatego ja zaraz po strzale przepłukuje pompkę wodą i wlewam do kwiatka (jak mam w pobliżu), albo do mordy.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 623 / 115 / 0
@Czoug ja 0.6 używam na codzień i polecam
:tabletki:
  • 23 / / 0
Nie lepiej dla batów w ciągu uzywac 0.4, 0.5 max? Probowalem 0,3 ale ciezko tlok chodził i przez to iniekcja ciezka byla. Dzis mi sie trafily w aptece 0.6 3cm dlugosci.. tragedia. Nie wiem jak ich uzyc, zeby sie nie nie rozwalić. Najlepiej mi siadają krótkie igły bodajże 0,45 x16mm, bo moge praktycznie cały wejść i jak się łapa zatelepie to problemu nie będzie, a taką długą, to trzeba uważać w opór, macie jakiś tip jak użyć strzykawy 5ml z tak długą igłą, żeby sie nie zranić? Mam troche wymęczone baty, Wale mst - ale roztwor zawsze mleczny jest.
A filtruje 2x, raz mocze filtr - wrzucam na lyche, zaciagam, i drugi mokry filtr wrzucam do naczynia do ktorego przelewam roztwor i znow zaciagam tak samo jak z łychy. Pirogena nie miałem nigdy, ale roztwór mleko zawsze, pojecia nie mam czemu. Tu ktos pisze, ze powietrze trzeba zostawić, ja zawsze robię tak, że wypycham roztwór, wbijam się i po wejsciu pod skórę leciutko tlok zaciągam, wtedy jak wejde w kabel to wpada do kontrolki krew. Serio trzeba zostawiać powietrze? Ile tego? I macie jakiś tip jak trzymać strzykawe/ założyć lepiej staze, bo te kable średnio mi wychodzą często ( od dnia mocno zależy, raz stazy w ogole nie trzeba, a raz ze stazą nic nie widać, i musze męczyć najczesciej uzywany kabel, bo w niego wejde na slepo praktycznie, ale szkoda się ranić.
  • 2538 / 215 / 0
Pytanie : Czy zapadnięte żyły ( zgięcia łokci) po zaprzestaniu walenia kiedyś wrócą do formy? W ciągu na majce, helu, miałem tak że po przetyraniu zapadały się ( w tedy igły 0.5, później już tylko 0.3 od święta 0.4) po przerwie wracały do formy. Rzuciłem Majkę i hel, przeszedłem na bupre, szpryce 0.3, baciki w formie, aż zrobiłem grubszy maraton na 3cmc, 4 cmc oraz midazolamie. Jak się mi te baty zapadły to już nie wróciły na miejsce. A mineło sporo czasu od kąd używam tylko bupry. ( 2-4* 8mg dzień). Fakt że często w nie jeszcze wbijałem głównie o poranku gdy inne były słabo widoczne. Zaprzestałem kłucia w nie może 2 tygodnie temu, jak by trochę lepiej, niestety wczoraj i dziś je sklułem nie mogąc się wbić o poranku, i oczywiście od razu klapa. Obecnie schodzę z bupry, po za nią zdrowy tryb życia, aktywny, trenuję, z chemii pregabalina, kofeina. Jest szansa że żyły wrócą na miejsce?
  • 2 / / 0
30 kwietnia 2023KrysztalowyChopak pisze:
Od dwóch miesięcy w każdy weekend wale 3cmc IV. Dawki 250-400mg w 1ml Insulinowkami.
Od paru dni drętwieją mi ręce, czasem budzę się w nocy z bólem całego przedramienia palców dłoni i muszę wstać i opuścić ręce i wtedy przechodzi.
Wydaje mi się że problem jest z krążeniem ręki, żyła w która walilem jest już nieźle przetyrana.

Ktoś miał podobne objawy?
Walić chlory po kablach??? Trzeba być pierdol... Tak kiedyś mówiłem do póki sam nie zacząłem to robić hehe.
Zbyt duże stężenie! U mnie to było 100mg :1ml. Czasem jak waliłem 300mg i więcej to zawsze było te 0.5 ml więcej.
W końcu to chlor i nie trzeba chyba nikomu tłumaczyć co może zrobić z żyłami :D śluzówkę i zatoki tyra bardzo A co dopiero kable. Mimo takich ostroznych stężeń i tak mam zapadnięta żyłę na zgięciu łokcia. Może kiedyś wróci? Szkoda - taka dobra żyła była eh... :D
INijak już musisz dalej walić, pamiętaj że każdy sort 3cmc itd. Jest inny więc stężenie i inne A i tak większość vendorow niewie co sprzedaje.
  • 234 / 35 / 0
Ma ktoś jakiś patent na zmycie krwi z prześcieradła? W internecie piszą że krochmal jest dobry na usuwanie krwi z materiału, ale prześcieradła "z gumą" nie będę krochmalem usztywniał... Myślicie że przy zwykłym praniu zejdzie?
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 52 / 6 / 0
Hej, znalazłem ostatnio nowe żyły do pukania, na zewnętrznej stronie (tam gdzie kciuk) przegubu dłoni. Wkłuwam się tam igłą 0.4*19mm pod kątem ok. 50° :strzykawka: i krew w kontrolce pojawia się gdy nad skórą zostało jakieś 3.5mm igły, więc wszedłem dość głęboko. Coś pomiędzy 10-15mm wgłąb.

Nie mam już innych żył dosłownie nigdzie i cieszyłem się z nowego miejsca %-D , bo bardzo łatwo się tam wkłuć i żyła się nie chowa. Jest też banalnie łatwo tam trafić, więc wnioskuję, że ma dużą średnicę.

Problem w tym, że podając substancję zaczynam czuć naprawdę silny ból promieniujący na całą dłoń i z takimi igiełkami (zupełnie inny rodzaj bólu niż przy wypadnięcie z żyły i podaniu podskórnym, aspirowałem i byłem W).

Jak przerywam podawanie to ból znaaaacząco łagodnieje i zwalniając podawanie z powiedzmy 0,5ml/sekundę, do 0,1-0,2ml/sekundę nie czuję silnego bólu i mogę podać.

Ból za to utrzymuje się ok. z 15 minut po podaniu w miejscu wkłucia i okolicy.

Załączam grafiki dokładnie obrazujące to miejsce, może trafiam w nerw, albo podaję w odwrotnym kierunku do przepływu krwi?

Polecam grafiki:

Dokładny rysunek na foto:
[ external image ]

(na tym rysunku widać dodatkowo takie pupurowe plamy, które pojawiły mi się tam i na dłoni przy podaniu alpry, wiem głupota, więcej nic takiego nie było)

Foto miejsca na drugiej ręce:
[ external image ]

Grafika żył z neta:
[ external image ]

I później znalazłem taką grafikę, że znajduje się gdzieś tam nerw i tętnica. Może tak boli podanie do tętnicy?
[ external image ]
  • 2 / 1 / 0
Wycieram się na odwyk, ale chcę poczuć chociaż raz co to IV. Czy jest ktoś, kto mi poda w żyle? Jestem z pomorza, serio chce zmienić swoje życie ale chce poznać tylko to. To ostatnia rzecz jaka mnie ciekawi. Przysięgam, że nigdy więcej tego nie zrobię jak poznam, co to jest
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej

Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.

Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina

Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.

Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami

Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.