Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 4383 / 703 / 2117
Tak, bez jakichkolwiek jaj @Prox. Nic w tym sarkastycznego nie widzę. A pytania to kwestia względna, jedna zapyta, druga da i tyle. Chociaż z tego co ja mam świadomość, je "mało co interesuje" ;)
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 21 / / 0
Tak pytam bo wiesz staram się postawić na jej miejscu, napewno pojawia się w głowie myśl: po co gościowi igły i strzykawki?
  • 4383 / 703 / 2117
Ściemnij, że robisz coś z zakresu chemii do szkoły albo inne pierdoły i tyle. Nikt przecież nie będzie dociekał, a zakazu sprzedaży nie ma. Skoro Cię tak to boli, a ona będzie wtedy 'aż' nadwyraz dociekliwa, to powyższe może załatwić sprawę.
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 623 / 115 / 0
Powiem Ci z doświadczenia.
Nikogo to kur..ka wodna nie obchodzi :) uwierz na słowo
:tabletki:
  • 4383 / 703 / 2117
Oczywiście, że nie! Może być przypadek jeden na sto, że ktoś tam zapyta. Ale to i tak pisałem, że można obejść w powyższy sposób. Nie ma sensu tam się zbytnio nad tym spuszczać. Poza tym, lepiej sobie zadaj pytanie czy nie będzie wstyd "odwiedzać tą aptekę 3-4-5 raz w tym samym przypadku - po pompkę i strzykawki. Bo prędzej to będzie zależało od Ciebie jak TY się z tym będziesz czuł. One będą na to miały wywalone. ;) To nie pety, ani alkohol. Tam nikt dowodu nie sprawdza, a towar nie jest na liście zakazanych.
  • 30 / 10 / 0
Witam, dzień temu podałem sobie w żyłę przy kostce plus w ta gruba co idzie na gorze stopy z prawej strony. Dość nieudolne były niektóre próby, dopiero za którymś razem byłem w żyłę. Dzis zauważyłem ze po prawe stronie stopy tuż nad jej widoczna częściej mam długi na 7cm siniak, wysoki na 2 koloru bordowy/fioletowy - ból minimalny. Kiedyś miałem na przedramieniu taki wielki gdy przebiłem żyłę i na sile tam podałem podskórnie - czy możliwe ze tak samo się wydarzyło? Ból ledwo wyczuwalny, przyjąłem NLPZ + smaruje heparyną
  • 2532 / 600 / 0
Wypadłeś i podałeś trochę pod skórę,albo nie docisnąłeś miejsca po wkłuciu wacikiem czy tam czymś i trochę wylało się pod skórę.Jak przy podawaniu nie rosła Ci górka to raczej to drugie.Powinno samo zniknąć po czasie,a jak gładko pójdzie to jeszcze zależy od tego co podawałeś.

W ogóle skoro nie umiesz jeszcze dobrze walic (czyli pewnie masz jeszcze całą mase żył),to dlaczego wybierasz sobie takie miejsce?..
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 623 / 115 / 0
Chciałem zadać to samo pytanie, ręce ci amputowali ze w stopy walisz? %-D
:tabletki:
  • 3 / / 0
Ja w sumie (chyba trochę offtop) mam taka swoją radę, wybaczcie jeśli ktoś już o tym pisał. Jeśli zdarzy mi się np wlać trochę pod skórę, to po paru minutach przykładam kostkę lody owinięta w kilka wartw chusteczek (No żeby tez nie było zbyt zimne). Pierwsze iv robiłam samodzielnie około 20 lipc, tera po około 1,5 miesiącu nie mam praktycznie w ogóle problemów z dużymi siniakiami (wiadomo jakieś małe czasem się zdarzą), czy jakimiś wlewami podskórnymi. Najczęściej wale w tzw zegarowki igłami 0,45 (czasem 0,4 lub 0,5). Największa jaka weszła mi bez problemu to 0,8 ale to już święty bat w przegubie łokcia.
Uwaga! Użytkownik pindu1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 30 / 10 / 0
11 września 2023gekon2116 pisze:
Witam, dzień temu podałem sobie w żyłę przy kostce plus w ta gruba co idzie na gorze stopy z prawej strony. Dość nieudolne były niektóre próby, dopiero za którymś razem byłem w żyłę. Dzis zauważyłem ze po prawe stronie stopy tuż nad jej widoczna częściej mam długi na 7cm siniak, wysoki na 2 koloru bordowy/fioletowy - ból minimalny. Kiedyś miałem na przedramieniu taki wielki gdy przebiłem żyłę i na sile tam podałem podskórnie - czy możliwe ze tak samo się wydarzyło? Ból ledwo wyczuwalny, przyjąłem NLPZ + smaruje heparyną
Poprawiło się z boku stopy, ale przy palcach wyskoczył jasno niebieski siniak, i dwie małe (1x1cm) brązowe plamki. Co to może być? W tętnice podałem i mi uszkodziło naczyni krwionośne? Nie czułem przy podawaniu silnego bólu/pieczenia tak jak to opisują przy podaniu w tętnice. Czy na stopie jest dosyć „luźno” pod skóra i tak to się rozlewa?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.

Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina

Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.