Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 12589 / 2437 / 0
10 zł za 1 g - przecież to wyeliminowałoby zagraniczną konkurencję. Nie ma opcji na takie ceny. Jeśli będzie 5 zł tańsza, to moim zdaniem max.
  • 920 / 163 / 0
10 lub 20 nierealne. Machina biurokratyczno pracownicza pozera za duzo siana zeby to tyle finalnie kosztowało.
  • 480 / 73 / 0
12 sierpnia 2022Vestige pisze:
Ktoś ostatnio wykupywał receptę na Aurorę 20? Ok 2 miesiące temu kupowałem za <600 a teraz w tej samej aptece już po 700 a Canopy 20 też indica po 720. Coś się ruszyło z cenami?
Warszawa śródmieście 600 zł za dychę.
  • 657 / 173 / 0
18 sierpnia 2022wonszgrzybojad pisze:
10 lub 20 nierealne. Machina biurokratyczno pracownicza pozera za duzo siana zeby to tyle finalnie kosztowało.
Gdzieś czytałem statystyki, że wyprodukowanie 1 gieta o standardzie medycznym kosztuje w stanach 1$. Niechby u nasz kosztowało nawet 2$, to jak sprzedadzą za 4 czy 5 to chyba i tak będzie z zyskiem? Z drugiej strony sam nie jestem producentem więc nie będę innym zaglądał do kieszeni i mówił ile mają zarabiać na produkcji, i za ile sprzedawać. To takie moje mrzonki są i marzenia senne. Fakt, byłoby bardzo miło. Jednak u nas to nie słoneczna Kalifornia czy Hiszpania, trochę to jednak tam inny świat. Choć gdzieś jest trzeci świat, znacznie gorszy niż nasz, tak więc nie narzekajmy i życzmy sobie, że będzie jeszcze lepiej niż jest.
  • 920 / 163 / 0
Oby było tylko lepiej.
Natomiast szacuje że bardziej realna cena za krajowy produkt będzie stare poczciwe trzydyszki (30zl) za gram.

A najfajniej by było jakby wkońu dali obywatelom możliwość uprawy.
Pomidory mi rosną dobre, papryki też smaczne. Przypuszczam że topy też rosły by mi smaczne obok pomidorów. A nie gdzieś skitrane w krzakach. Hehehehh
  • 46 / 8 / 0
@wonszgrzybojad ja też myślałem, że za dzieciaka płaciłem 30 zeta za gram, ale okazało się, że to były połówki, a my byliśmy naiwni 🐸

Możliwość uprawy będzie, jeśli obsługa prawna procesów związanych z tym procederem przestanie się opłacać. Wszystko w naszych rękach, koledzy.
  • 142 / 35 / 0
22 sierpnia 2022wonszgrzybojad pisze:
Oby było tylko lepiej.
Natomiast szacuje że bardziej realna cena za krajowy produkt będzie stare poczciwe trzydyszki (30zl) za gram.

A najfajniej by było jakby wkońu dali obywatelom możliwość uprawy.
Pomidory mi rosną dobre, papryki też smaczne. Przypuszczam że topy też rosły by mi smaczne obok pomidorów. A nie gdzieś skitrane w krzakach. Hehehehh
trzydyszki za 0,6 chciałeś powiedzieć XD
  • 12589 / 2437 / 0
30 dyszki płaciło się jakoś przed 2012 (Euro w PL i UA) - wtedy ceny skoczyły do 40 PLN i długo się utrzymywały. Od jakiś 4-5 lat standard to już 50 zł, a zdarzyło mi się kupić w tym roku za 60 zł (było warto zdecydowanie).
Moim zdaniem nie ma opcji, by zioło z polskich upraw kosztowało w aptekach 30 zł za gram, bo to z miejsca wyeliminowałyby konkurencję. W dodatku po co producent miałby sprzedawać hurtowniom po cenach prawie połowę niższych, niż robi to np. Aurora? Popyt i tak będzie więc spodziewałbym się może max 5 zł różnicy na gramie.
Ja wiem, że tutaj odpada koszt transportu z zagranicy, ale dwaj działający na naszym rynku producencie nie dopuszczą do tego, by 90% ich "pacjentów" przerzuciło się na krajowe.
  • 657 / 173 / 0
To nic nie stoi na przeszkodzie niech też zetną ceny %-D I tak nie będą miały z czasem innego wyjścia. Sporo się zmieni w 2023, kiedy to w Niemczech wejdzie zapowiadany pełny legal. Pojawią się także zapewne inni liczący się gracze więc siła rzeczy ceny polecą w dół. A jak się nie dostosują to konkurencja zmiecie ich z rynku. Chyba będzie się działo i to całkiem za niedługo, oj będzie. Chyba że przeciągną ile się da do 2025 kiedy to wejdzie w Stanach na poziomie federalnym, a dopiero potem Europa. Wtedy jeszcze sobie poczekamy. Choć to taki ciemniejszy scenariusz, aczkolwiek również możliwy. I zbyt dużo w tym wszystkim tych "chyba" chyba.
  • 46 / 8 / 0
Czas odnowić receptę. Znam i bardzo cenię Aurorę 20%.

Czy wg Was warto kombinować z innymi wariantami Aurory, na spanie? Czy 22% rzeczywiście nie usypia bardziej niż dwudziestka?

Pufffffff
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy

Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.

Polska narkotykowym liderem Europy. Kwitną nielegalne laboratoria

Bijemy europejskie rekordy w produkcji narkotyków syntetycznych. W 2024 r. laboratoria opuściło kilkadziesiąt ton substancji. W 2025 ten problem jeszcze się pogłębił.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).