Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 343 / 3 / 1
tam obrazić od razu, tak sobie cisne dla sportu :-D chociaż zdarzali się i tacy delikwenci, dobrze ze sie nie zaliczasz. no ale co do pytania to póki Cie klepie to zostawaj jak najdłużej przy małych dawkach, na 300-450mg można ciągnąć przed rok a nawet dłuzej - robiac odpowiednie przerwy i używajac podbijaczy. no chyba że zależy Ci na grubym upierdoleniu przy każdym kodzeniu, ale to pas szybkiego ruchu na drodze do bankructwa (finansowego ale też zdrowotnego) :old:
"Lets go Batman and Robin. Rob a pharmacy on the comedown."

Spoiler:
  • 422 / 5 / 0
Zależy, jak podziałało na Ciebie to 150mg. Na mnie na początku też działało nieźle, ale gdy spróbowałem 300mg, to do 150mg już nigdy nie wróciłem :) Nie żebym namawiał, tylko że może Cię robić trochę a może tak jak trzeba. A żeby to sprawdzić niestety trzeba spróbować wyższej dawki. Odpowiednia dawka to taka, po której już nie ma się ochoty na więcej i nic więcej do szczęścia nie potrzeba ;)
  • 343 / 3 / 1
no tak, z tym że w przypadku opio często ma sie ochote na więcej ;))

Spoiler:
  • 3901 / 563 / 0
Kutaczboga pisze:
A co do tego dopytywania się nie znalazłem jeszcze opinii w której ktoś mówiłby że załadowało się po 2h od wrzucenia
zdarzalo sie na pewno. czasem wchodzi dluzej kiedy nie odczekasz odpowiednio dlugo po posilku (te 3h minimum powinny byc) albo gdy lykales tez inne gowno. po dexie lubi sie dluzej ladowac np.

u mnie tak
rozgryzione thio 12 minut, polkniete 20min, antek 8-10min
jak doloze deksa to 40min do 1h
Kutaczboga pisze:
Ale teraz nie o tym. Czy jeśli zrobiło mnie to 150mg to jest sens od razu porywać się na 300, zostać przy 150 czy coś pomiędzy np.te 195/210?
musisz sam ocenic. jesli dobrze Cię grzeje to bierz te 150,po co niepotrzebnie podwyzszac dawki. bralem 150 ponad rok czasu i bylo zawsze ok. jak przestanie na Ciebie dzialac to nie zwiekszaj od razu do 300 tylko np. na 225 (15 tabl)
pamietaj,ze jesli zwiekszysz dawki to ciezko bedzie wrocic do nizszych. ciesz się niską tolerancją.
  • 2 / / 0
czy spotkaliście się z taki problemem: wrzucam ok 100mg kody i czuję się całkiem fajnie, ale nie rewelacyjnie. Kilka razy próbowałem wziąć 200-300 mg i czułem straszne zawroty głowy + mdłości, przyjemność, taka jak po 100mg. Przyjemność nie wzrasta, a pojawiają się nieciekawe sensacje. Czy jest sens brać jeszcze więcej ? Może gdzieś jest próg, po przekroczeniu którego będzie zajebiście ?
  • 4807 / 272 / 0
@up, napisz jak przyjmujesz kodę, z jakiego leku ją bierzesz
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 596 / 1 / 0
Ale z tego co wiem co u niektórych osób długo zajmuje całkowite wyrobienie receptorów na kodeinę, przecież ja przez dłuższy czas jak zaczynałem to miałem albo coraz to mocniej za każdym razem albo w ogóle nic nie poczułem i w zasadzie tak całkowicie mi się wydaje że wyrobiłem receptory kiedy zarzuciłem 450mg DXM a na zejściu 300mg kody to wtedy poczułem prawdziwą moc
  • 2 / / 0
Robię extrakcję z antka. Robię ja według opisywanych tu zasad, więc to chyba nie zatrucie paragównem.
  • 343 / 3 / 1
@mariuszd99 imo za duze dawki poki wzgledem tolerki (to zalezy glownie od twojego wlasnego organizmu) + po opio czesto na drugi dzien boli głowa, przez m.in. niedotlenienie.. nie zarzucej, cierpliwości troche, chociaz z drugiej strony xd jak nie sprobujesz to sie nie zgrzejesz/dowiesz/nauczysz %-D
Ostatnio zmieniony 23 maja 2013 przez wicknesss, łącznie zmieniany 1 raz.

Spoiler:
  • 160 / 20 / 0
Ja juz 5 razy probowalem po 150mg antka po ekstrakcji na pusty zoladek i... slabo. Prawie nic nie czulem. Jeszcze raz probowalem thio, tez 150mg. Dzis mam zamiar sprobowac 300mg. Jak nie zadziala to sie pozegnam z koda.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.