Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3449 / 129 / 8
Nieprzeczytany post autor: Czeslaw »
whitewidow pisze:
maja makówy wielkości piłki
Wyobraziłem sobie makówkę wielkości piłki, aż mi się słabo zrobiło.
Ok, wielkie dzięki za odpowiedź - te które znalazłem też mają trochę makówek już, ale nie chcę ich ciąć, bo nie moje. Jak totalnie przekwitną i urosną im duże makówki to dopiero wtedy - wszak wówczas każdy porządny obywatel powinien już powoli myśleć o wycinaniu roślinek i spalaniu ich :) Tak powinno być i pewnie będzie, a tego bym sobie nie wybaczył.
  • 8 / 1 / 0
Czeslaw pisze:
100% taki jak trzeba. Dobrej zabawy.
Na tych makówkach co są na zdjęciu (ogólnie są 4 duże i 3xtyle niewyrośniętych jeszcze )
Ponacinałem je nożykiem potem zebrałem tym samym nożem i "strzepałem" z tego noża do kieliszka.
Było chyba z 7 dużych kropli. Teraz jak na to spojrzałem to dużo wyparowało(pewnie woda)

I teraz pytanie czy dobrze to robie? Jak tak to jeszcze powiedzcie ile na pierwszą dawkę tego rozwodnić i ile wody? A może trzeba to jeszcze jakoś oczyścic? Potem w dupke:)
  • 835 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
"...a najlepiej jakby ktos z was przyjechal, zrobil wszystko za mnie i zaaplikowal mi to potem w odbyt"
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 87 / 1 / 0
Może tak być ale wielu ludzi zostawia sobie nasiona na przyszły rok więc coś tam napewno zostanie. Moje już poszły do utylizacji zostało tylko kilka na makóweczki do wazonu i na nasionka na przyszły rok. Reszta suszy się sie i w najbliższym czasie zostanie spalona. A odnośnie siania maku najlepiej jesienią. Mnie w tym roku wyrosły 1,5 m okazy fakt, że włozyłam w nie dużo serca i nawozów.
Maki żeby dobrze rosły musza być w odpowiedni sposób naświetlane przez słońce więc późne sianie nistety nie ma sensu.
  • 3449 / 129 / 8
A jakby przyszły ćpuny i ścięły Ci jednak te maki dzień wcześniej niż byś je spaliła, to bardzo byś się pogniewała?
  • 87 / 1 / 0
nie bo miałam bym z głowy utylizacje ale zła bym była gdyby mi nic nie zostawili na nasiona bo one jednak muszą dojrzeć no i gdyby mi poniszczyli inne kwiaty.
  • 749 / 5 / 0
Czeslaw pisze:
100% taki jak trzeba. Dobrej zabawy.
Z tym że ten pierwszy ozdobny chyba jeszcze się nie nadaje - na zdjęciu nie ma odpowiednich makówek.
Kurde, sam nie wiem właśnie co z tym peoniowym - kto się zna na kwiatach? Bo mam go w okolicy od cholery, parę tysięcy główek się pewnie uzbiera - tylko wszystkie są w takim stadium rozwoju jak na zdjęciu (mniej więcej)... Kiedy on będzie dobry? Bo wnioskuję, że jest jeszcze za wcześnie, a nie za późno - mam nadzieję.
W mojej okolicy już ponad 50% zrzuciła płatki z głów. Sytuacja na dzień dzisiejszy.
Jak tam Czesiu u Ciebie?
Czeslaw pisze:
4-5 dni? Jesteś pewna? Daję moje trzy głowy sobie uciąć, że ten mój peoniowy kwitnie już 6 dni (jutro będzie tydzień od czasu jak go zobaczyłem, już wtedy miał pełniutkie piękne kwiaty)...
U mnie mam wrażenie, że co najmniej 2 tydzień widzę kwiaty!

Próbowałeś już tych goździków?
I'm broken.
  • 522 / 4 / 0
Przejeżdżałem ostatnio koło 25 arowego pola maków tych właściwych, mieszkańcy okolic chełma mogą być zadowoleni.
Oddam GRZYBY w dobre ręce!!!!! (W następnym sezonie)
Oddam ręce za dobre grzyby!!!!
Grzyby oddajcie moje ręce!!!
Psylocybinowa podróż z za szyby!!
JA i ja jako dwa odmienne stany!
Metoprololum 50mg, Ramiprilum 10mg, Valium 5mg, Mg 300mg /dobe
  • 3449 / 129 / 8
@korkorio
:)
ściąłem mak parę dni temu, jakoś szybko urosły makówki, a ponieważ były ślady, że ktoś oprócz mnie tam grzebie, zdecydowałem się na egzekucję. Byłem w kilku miejscach, ogólnie mam parę kilo tego maku. Cuchnie w sumie poważnie, musiałem go wywieźć 150 km od domu żeby nie czuć zapachu ;)

Robiłem opium i zupę z peoniowych, oczywiście wysokomorfinowy, klepie jak należy. Światło zielone.
  • 507 / 11 / 0
Mam pewne wątpliwości co do wczorajszych zbiorów. Maki mają dziwne, szerokie kolanka. Fotka porównawcza z typowym makiem:
[ external image ]

Kwiaty były czerwone, postrzępione. Łodygi są grube i powyginane (podejrzewam że zdeformowały się przez płot, rosły po skosie), ciężej się je tnie od tego zwykłego, mleczko w obu makach jest w smaku równie obrzydliwe.
[ external image ]

Pierwszy raz mi się takie mutanty zdarzyły, wydaje mi się że są w porządku, ale dla pewności wolę się zapytać - nie mam ochoty się otruć. :)
NOWY DWOREK NOWE ŻYCIE
ODPOWIEDZ
Newsy
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.