Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 463 / 10 / 0
a żywczyk mały bezalkoholowy?
lubie smak piwa, ale piwo bez %...... ;)
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 248 / 3 / 0
Te dwa niskoalkoholowe to już o dwa za dużo. Wg definicji "Piwo to uzyskany w wyniku fermentacji alkoholowej napój otrzymywany ze słodu browarnego, wody, drożdży i chmielu", więc dlaczego ma być produkowany bez alkoholu? Skoro lubisz piwo to pijesz je licząc się z tym, że zawiera alkohol.
Moët Strawberries Cocaine Saint-Tropez
  • 107 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: jaracz6 »
Dzięki za ten ranking tanich piw, spróboję Goolmana i VIP'a, bo tak polecają :P
A w piątek najebałem się Kenigerami z biedronki (miejsce 12) i jakoś źle nie było.. a tankowałem od rana :)

No i, na stronie nie ma Sarmackiego.. też kiedyś piłem na lajcie :F
Uwaga! Użytkownik jaracz6 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 153 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zdeblo »
sarmackie :D wczoraj się tym najebałem, w smaku nawet niezłe, no i tanie :P ma 6,5 volta, co czyni je jednym z moich ulubionych tanich piw :P
"Pokonałem naziola! " :D
Hyperreal extra Woodstock team '09

CHWAŁA KOGO!

Godom po ślonsku, jym kwasa, kurza ziele, zajebiiiiiiiiiście sie bawia - jestem okej? :D
  • 179 / 1 / 0
oazaspokoju pisze:
Skoro lubisz piwo to pijesz je licząc się z tym, że zawiera alkohol.
w czechach sprzedają piwa bezalkoholowe, sa dobre, półlitrowe i tanie
tylko u nas kazdy pije tylko alkoholowe bo inne to nie męskie
kurwa mac
moze ktos lubi piwo a jest kierowca? co? kierowca nie moze piwa sie napic?
gasi pragnienie lepiej niz alkoholowe!
ja nie pije alkoholu a piwka bym sie napił... tylko ze w polsce nie mam wyboru
kurwa delegalizują zioła a piwo pozwalają sprzedawac tylko z alkoholem... no kurwa chore!!!

"możesz wziąść paracetamol ale musisz jednocześnie zazyć heroine" no taka logika....

kurwa mać papierosy tez sa bez nikotyny ale tez nie sprzedają... kurwa państwo robi z nas cpunów a wy nawet tego nie widzicie...
Ostatnio zmieniony 02 marca 2009 przez masterwgnojeniu, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik masterwgnojeniu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 463 / 10 / 0
tylko dlatego ze ktos woli piwo z alkoholem? nikt nie zmusza do picia, tak samo do jarania szlugów
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 179 / 1 / 0
pewnie ze kazdy woli piwo z alkiem skoro jest tańsze, wieksze i wiekszy wybór jego jest...
a tak byc nie musi.

oczywiscie kazdy piwosz powie że to obraza i inne bełkotanie

gówno prawda - chujowo ze nie ma wyboru.
Uwaga! Użytkownik masterwgnojeniu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 248 / 3 / 0
W Czechach sprzedają i dobrze, u nas w małym stopniu też dobrze, raz - widocznie nie ma rynku zbycia ( dostępne produkty wystarczają ) wyobraź to sobie, gdyby był popyt to kampanie piwowarskie wypuściły by na rynek produkt, dwa - patrz wyżej piwo to napój alkoholowy, nie przeskoczysz pewnych rzeczy, z fermentacji alkoholowej słodu wynika smak piwa.
Moët Strawberries Cocaine Saint-Tropez
  • 179 / 1 / 0
to że w normalnie piwo zawiera alkohol nie jest żadnym argumentem
normalnie jogurt zawiera tłuszcz ale produkuje się beztłuszczowe
to samo się tyczy produktów "bez cukru"

po prostu wszędzie na świecie eliminuje się z produktów szkodliwe substancje i nikogo to nie dziwi
ale dla piwoszy usunięcie alkoholu z piwa to rzecz niepojęta...

to ze nie ma popytu to IMHO jest dziwne
ale to chyba skutek stereotypów
że piwo bez alku to nie piwo
a wynalazca piwa bezalkoholowego to największy zbrodniarz (jak w kiepskich było)
dlaczego??

ok, są inne napoje...
wiem ze nie przeskoczę tego, świata nie zmienie, ale ponarzekać na stan rzeczy mozna.
to takie gadanie jak na temat legalizacji MJ...
być może dam komuś coś do myślenia ;)
  • 2129 / 31 / 0
@ masterwgnojeniu, nie ma piwa całkiem bez alkoholu. Te bezalkoholowe mają od 0,5 do 1,5 % zawartości alkoholu, ale to pewnie wiesz. Zarzucam stronkę z piwami bezalkoholowymi produkowanymi w Polsce:
http://webtrunki.pl/?k=104

Wychodzi na to, że w Polsce produkuje się 13 rodzajów piwa bezalkoholowego.
Ostatnio zmieniony 03 marca 2009 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Toksyczna chemia z 15 metrów
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.

Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.