Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 858 / 50 / 0
Ja paranoicznie poszukiwałem kamer w kołdrze, próbowałem zhackować piekarnik wkładając do niego laptopa i naciskając enter i byłem zdziwiony, że nie działa, szukałem artykułów w internecie, wychodziłem przez okno - oczywiście wszystko w gaciach.
Nigdy więcej nawet 1 tabletki zolpidemu nie wezmę. Ale dzień po tej akcji przeszły mi trudności z zasypianiem na które bezskutecznie stosowałem hydroksyzynę, kwetiapinę, perazynę, zioła, benzo, mirtazapinę :)
  • 4807 / 266 / 0
nelia19 pisze:
Sluchajcie - cierpie na nerwice lękowa w zwiazku z czym mam rozne lękowe wkrętki :) jedna z nich jest strach przed dostaniem halucynacji i omamow po zazyciu zolpiku ( dokladniej imovane)
Zauważyłem Twój post i chcę wyprowadzić Cię z błędu, w Imovane siedzi inna substancja, mianowicie Zopiklon. Nie masz szans dostać po nim halucynacji i omamów.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 55 / 1 / 0
Według kilku opini z innego forum Zopiklon powodował halucynacje i w brew pozorom wcale nie działał nasennie.
Jest to wpisane w skutki uboczne.
Ryzyko takich zachowań jest zwiększone jeśli:
- pacjent podczas leczenia zopiklonem spożywa alkohol lub inne leki (jak opioidowe leki
przeciwbólowe, leki przeciwpsychotyczne, nasenne lub przeciwlękowe/uspokajające),
- zopiklon jest stosowany w dawkach przekraczających maksymalną zalecaną dawkę.
Uwaga! Użytkownik zasadniczy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 266 / 0
Nigdy nie doświadczyłem, ale nigdy nie przekroczyłem 15mg więc nie wiem co się dzieje gdy ktoś weźmie na własne życzenie 45mg.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 232 / 21 / 0
Jak pierwszy raz czy drugi wezmiesz to sa tak jakby zywsze kolorki..ale to doslownie delitaknie , cos z cieniami, literkami na kompie. Znika kompletnie przy kolejnych probach. Ja ci gwarantuje ze po 10-20mg i kilku piwach NA 100% spac nie pojdziesz, natomiast to co naodpierdalasz, bedziesz mogl uslyszec tylko z opowiadan.
Z racji dosc dobrze znanej mi substancji RADZE nie mieszac z alko a najlepiej zazyc jak juz lezysz gotowy do spania w lozku. Bardzo wazne jest zeby wyindukowac sen po Z , tzn musisz miec warunki zeby zasnac, np ciemny pokoj lozko itp. , inaczej to nie nastapi. Dobrze radze -:) nie popelniajcce bledow starszych kolegow. Substancja super , ale zeby sie uspic

edit. ktos tam wczesniej pisal, ze go wywalilo w kosmos - zjesz zolpi - idz spac ! Nie siedz przy kompie.
  • 237 / 4 / 0
@up
Wlasnie za ten stan, przy kompie w ciemnym pokoju kiedys pokochalem (i zarazilem tym pare innych osob) z-drugs.
TheLight pisze:
nelia19 pisze:
Sluchajcie - cierpie na nerwice lękowa w zwiazku z czym mam rozne lękowe wkrętki :) jedna z nich jest strach przed dostaniem halucynacji i omamow po zazyciu zolpiku ( dokladniej imovane)
Zauważyłem Twój post i chcę wyprowadzić Cię z błędu, w Imovane siedzi inna substancja, mianowicie Zopiklon. Nie masz szans dostać po nim halucynacji i omamów.
Ze 2 posty wyżej opisalem moja sytuacje po 15mg zopiklonu. Dlugi czas temu wpierdalalem duzo zolpidemu ale w pewnym momencie juz wcale na mnie nie dzialal. Po jakichs 2 - 3 lata przerwy od tego typu specyfikow wpadlo mi w rece pare tabsow senzopu (7,5m zopiklonu). Po 1 tabletce rzeczywiscie odczulem tylko sennosc i ten charakterystyczny posmak, ale kilka dni pozniej po 2 tabsach jak siadlem do kompa to jebnelo mnie jak za starych dobrych czasow po stilnoxiku per nos oczywiscie.
  • 41 / 1 / 0
jak to jest z z-drugiem łatwo go dostać od lekarza? czy twarda dokumentacja potrzebna?
  • 2278 / 276 / 3
IMO, stosunkowo łatwo, jeżeli pierwszy raz idziesz do lekarza. Wystarczy naściemniać o tym, że masz trudny okres w życiu (dziewczyna Cię rzuciła albo sesja na studiach; w skrócie ogromny stres). Z-drugs są lekami, że tak to ujmę, "pierwszego rzutu" przy leczeniu doraźnej bezsenności ze względu na dużą selektywność względem benzodiazepin.

Może też być i tak, że pan/pani doktór będą próbowali Ci przepisać jakieś antydepresanty. Broń się przed tym, wymyśl jakąś gadkę i ogólnie nie ma problemu. ;)
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 41 / 1 / 0
Nie cytuj posta nad swoim. Light

mówić od razu że chce zolpidem bo miałem w domu i mi sie skończył czy liczyć że po gadce wypisze mi to?
  • 492 / 16 / 25
Da sie to walic i.v.? Jak z rozpuszczalnoscia w wodzie?

Huki ze stilnoxu albo nasenu. Jest sens w ogole?
I nagle czas zaczyna płynąć wolno jakoś w slowm'ie
Robi się chłodniej, czekam na to kiedy mnie pierdolnie
I jest goręcej serce bije mocniej w piersi...
To po tym koksie, goście robią sobie selfie :cool:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.