Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1232 / 331 / 2
@Elkov21 mógłbyś podać jego skład? chodzi mi konkretnie o cukier, bo odstawiłem go prawie, że kompletnie i wkurza mnie to ile tego syfu jest w tym 1mg/1ml. I jak wygląda dostępność takiego 5mg/1ml?
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 559 / 55 / 0
5ml/mg prawomietek ma masę cukru, levo nie ma wcale bodajże
  • 3021 / 1022 / 0
ja wróciłem do używania metadonu i zamierzam wykorzystać go teraz jako narzędzie do pomocy przy stopniowej redukcji użycia opioidów do zera, aby obniżyć tolerancję i w efekcie wrócić, chociaż na chwilę, do doraźnego zażywania narkotyków. udało mi się uzyskać e-receptę na dosyć sporą ilość syropu, dzięki czemu mogłem sobie uprzednio pozwolić na trzy dni relaksu w pełnym stanie odurzenia, tj. 55, 45 oraz 55 ml. moja tolerancja nie jest jeszcze tragiczna, bowiem w/w dawki były w stanie mnie dosyć silnie odurzyć, efekt narkotyczny był wręcz zbyt nasilony. metadon to silny opioid, który zawsze odpowiadał mi profilem działania, w moim przypadku jest on zaspokajający - po użyciu następuje silna sedacja wraz z uspokojeniem, co bardzo lubię. plus to również długi czas działania. cieszę się, że przypomniałem sobie o syropie, dobra alternatywa dla innych, silnych narkotyków, którą można zażyć doustnie.

wracając do sedna - teraz jednak schowałem zapas i resztę butelek odłożyłem na później - mam w użyciu jedną napoczętą, w której jest ok. 50 ml, do odstawienia, które zamierzam przeprowadzić potrzebuję 42 ml. jest ono dosyć gwałtowne i opiera się na niskich dawkach, ale mój obecny ciąg nie trwa długo, a dawki opioidów były umiarkowane. mam nadzieję, że pójdzie to sprawnie i gładko, a za niedługo będę mógł wrócić do rekreacyjnego spożywania. przebieg w/w przedsięwzięcia będę się starał opisywać w odpowiednich wątkach. poniżej załączam schemat, którym będę operował realizując odstawkę:
methadone-taperoff.png
pozdrawiam, przodo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 559 / 55 / 0
To na mietka można dostać receptę? Myślałem że on jest tylko w leczeniu 'zamknietym' dostępny, punkty metadonowe itp. Od jakiego magika i jakim cudem go zdobyłeś? Bo nigdy nie spotkałem się z czymś takim. Na bóle po operacyjne go dostałeś czh coś?
  • 3021 / 1022 / 0
metadon można nabyć w aptece na e-receptę ścisłego zarachowania, tj. Rpw. muszą zostać spełnione odpowiednie wymogi, aby receptę taką można było zrealizować - odbywa się to na tych samych zasadach, co przy pozostałych lekach narkotycznych, musi być w takim wypadku rozpisana i potwierdzona łączna przepisana dawka substancji czynnej leku.

tak jak wspomniałem wyżej - metadon jest dostępny w obrocie farmaceutycznym i można go nabyć mając odpowiednio wystawioną e-receptę. z dostępnością Mehtadone Hydrochloride koncernu Molteni nie ma na obecną chwilę problemów.

ja otrzymałem metadon od lekarza psychiatry, został mi przepisany na prośbę - jako opioid, który pozwala funkcjonować w codziennym życiu.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

with regards, przodownik
  • 559 / 55 / 0
Czyzys, jak ja wam zazdroszczę, skąd wy bierzecie tych magików którzy na prośbę przepisują takie leki.. ja gdy chodziłem po lekarzach błagając ich o buprę, desperacko pragnąć skończyć z tym pieprzonym nałogiem, nie dostałem nic poza opryskliwymi "spierdallaj" i spojrzeniami jakbym jddyne do czego sie przykładał społecznie to spał pod mostem waląc po kablach Helenę co 4 godziny i idąc spać dalej , mimo że mam pracę i od zawsze jestem tzw high-functioning drug addict
  • 3021 / 1022 / 0
akurat w przypadku metadonu, to faktycznie trzeba dobrze trafić i mieć niezłą relację z lekarzem. syrop (methadone hydrochloride) nie jest często używany i przepisywany do stosowania w warunkach domowych, częściej jest on stosowany w poradniach substytucyjnych i szpitalach jako lek przeciwbólowy. natomiast jeśli chodzi ogólnie o pozyskiwanie opioidów, to głównie jest to kwestia mentalności lekarza oraz podejścia do pacjenta. jeśli trafi się na właściwego człowieka, to nie ma problemu z dobraniem odpowiedniego leczenia i uzyskaniem recepty na leki opioidowe. moim głównym, stałym lekarzem jest psychiatra starej daty, którego bardzo szanuję, bo zawsze mi pomaga i nie zdziera przy tym ze mnie pieniędzy.

co do samego metadonu, to tak jak wspominałem kiedyś - dużo lepiej mi się go stosuje w warunkach domowych, kiedy przepisuje go lekarz, niż będąc na programie substytucyjnym. program był dla mnie utrudnieniem i nie wspominam go dobrze. stosowanie metadonu samodzielnie pozwala mi funkcjonować i zażywać go wedle potrzeb i uznania, bez zbędnych obostrzeń.

pozdrawiam, przodownik

with regards, przodownik
  • 559 / 55 / 0
Czemu program był zbyt dużym utrudnieniem? Testy ci dokopywały? Ja chciałbym iść na program ale.nie byłem na ani jednym detoxie nawet, raz wzyxiu bylem w psychiatryku tylko, i go zanim zacząłem.brać
  • 3021 / 1022 / 0
po prostu, w mojej opinii, domowa substytucja metadonem jest znacznie wygodniejsza i pozwala na normalne funkcjonowanie bez konieczności dojazdów oraz stosowania się do zbędnych obostrzeń i reguł. kiedyś już opisywałem obszerniej swoje doświadczenia z programem - nie wypowiadałem się o nich pochlebnie, mimo początkowych nadziei przy rozpoczęciu leczenia. od tamtej pory zawsze, gdy miałem styczności z syropem, był on załatwiany u lekarza, na receptę, co pozwalało na samodzielne dopasowywanie dawkowania i schematu stosowania - tak jest i teraz.

abstrahując, jeśli chodzi o mój obecny proces redukcji, to póki co stosuję się do uprzednich założeń i jeszcze nie dobrałem większych ilości. dzisiaj przyjąłem 7.5 ml metadonu 0,1% zgodnie z rozpiską, choć nie wiem czy wytrwam dalej, ponieważ mimo tej dawki czuję pewne objawy abstynencyjne i spory głód opioidowy. mój obecny ciąg trwał dwa miesiące, ale udawało mi się stosować relatywnie niskie dawki oraz utrzymywać w ryzach tolerancję. jednak mimo tego tak niskie dawki mogą być podejściem zbyt gwałtownym. w razie potrzeby będę zmuszony zmodyfikować rozpiskę wraz z dawkowaniem, o ile wcześniej nie ulegnę nałogowi i nie strzelę 50-tki syropu od razu.

with regards, przodownik
  • 559 / 55 / 0
Mam nadzieję że mówiąc "strzelę" masz na myśli wypicie.. spotkałem raz pewnego kurwia z Pragi który wisi mi i przyjacielowi parę stów za wyruchanie nas na syrop, który walił na raz iv 10 czy tam 15 ml lewomietka 0.5%. Dobrze ze tego nie wersję z cukrem bądź nie daj Boże 0.1%, ale nie wiem jakim cudem jego serce jeszcze bije
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.