Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1776 / 533 / 2
@Elkov21 mógłbyś podać jego skład? chodzi mi konkretnie o cukier, bo odstawiłem go prawie, że kompletnie i wkurza mnie to ile tego syfu jest w tym 1mg/1ml. I jak wygląda dostępność takiego 5mg/1ml?
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 567 / 56 / 0
5ml/mg prawomietek ma masę cukru, levo nie ma wcale bodajże
  • 3120 / 1073 / 0
ja wróciłem do używania metadonu i zamierzam wykorzystać go teraz jako narzędzie do pomocy przy stopniowej redukcji użycia opioidów do zera, aby obniżyć tolerancję i w efekcie wrócić, chociaż na chwilę, do doraźnego zażywania narkotyków. udało mi się uzyskać e-receptę na dosyć sporą ilość syropu, dzięki czemu mogłem sobie uprzednio pozwolić na trzy dni relaksu w pełnym stanie odurzenia, tj. 55, 45 oraz 55 ml. moja tolerancja nie jest jeszcze tragiczna, bowiem w/w dawki były w stanie mnie dosyć silnie odurzyć, efekt narkotyczny był wręcz zbyt nasilony. metadon to silny opioid, który zawsze odpowiadał mi profilem działania, w moim przypadku jest on zaspokajający - po użyciu następuje silna sedacja wraz z uspokojeniem, co bardzo lubię. plus to również długi czas działania. cieszę się, że przypomniałem sobie o syropie, dobra alternatywa dla innych, silnych narkotyków, którą można zażyć doustnie.

wracając do sedna - teraz jednak schowałem zapas i resztę butelek odłożyłem na później - mam w użyciu jedną napoczętą, w której jest ok. 50 ml, do odstawienia, które zamierzam przeprowadzić potrzebuję 42 ml. jest ono dosyć gwałtowne i opiera się na niskich dawkach, ale mój obecny ciąg nie trwa długo, a dawki opioidów były umiarkowane. mam nadzieję, że pójdzie to sprawnie i gładko, a za niedługo będę mógł wrócić do rekreacyjnego spożywania. przebieg w/w przedsięwzięcia będę się starał opisywać w odpowiednich wątkach. poniżej załączam schemat, którym będę operował realizując odstawkę:
methadone-taperoff.png
pozdrawiam, przodo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 567 / 56 / 0
To na mietka można dostać receptę? Myślałem że on jest tylko w leczeniu 'zamknietym' dostępny, punkty metadonowe itp. Od jakiego magika i jakim cudem go zdobyłeś? Bo nigdy nie spotkałem się z czymś takim. Na bóle po operacyjne go dostałeś czh coś?
  • 3120 / 1073 / 0
metadon można nabyć w aptece na e-receptę ścisłego zarachowania, tj. Rpw. muszą zostać spełnione odpowiednie wymogi, aby receptę taką można było zrealizować - odbywa się to na tych samych zasadach, co przy pozostałych lekach narkotycznych, musi być w takim wypadku rozpisana i potwierdzona łączna przepisana dawka substancji czynnej leku.

tak jak wspomniałem wyżej - metadon jest dostępny w obrocie farmaceutycznym i można go nabyć mając odpowiednio wystawioną e-receptę. z dostępnością Mehtadone Hydrochloride koncernu Molteni nie ma na obecną chwilę problemów.

ja otrzymałem metadon od lekarza psychiatry, został mi przepisany na prośbę - jako opioid, który pozwala funkcjonować w codziennym życiu.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

with regards, przodownik
  • 567 / 56 / 0
Czyzys, jak ja wam zazdroszczę, skąd wy bierzecie tych magików którzy na prośbę przepisują takie leki.. ja gdy chodziłem po lekarzach błagając ich o buprę, desperacko pragnąć skończyć z tym pieprzonym nałogiem, nie dostałem nic poza opryskliwymi "spierdallaj" i spojrzeniami jakbym jddyne do czego sie przykładał społecznie to spał pod mostem waląc po kablach Helenę co 4 godziny i idąc spać dalej , mimo że mam pracę i od zawsze jestem tzw high-functioning drug addict
  • 3120 / 1073 / 0
akurat w przypadku metadonu, to faktycznie trzeba dobrze trafić i mieć niezłą relację z lekarzem. syrop (methadone hydrochloride) nie jest często używany i przepisywany do stosowania w warunkach domowych, częściej jest on stosowany w poradniach substytucyjnych i szpitalach jako lek przeciwbólowy. natomiast jeśli chodzi ogólnie o pozyskiwanie opioidów, to głównie jest to kwestia mentalności lekarza oraz podejścia do pacjenta. jeśli trafi się na właściwego człowieka, to nie ma problemu z dobraniem odpowiedniego leczenia i uzyskaniem recepty na leki opioidowe. moim głównym, stałym lekarzem jest psychiatra starej daty, którego bardzo szanuję, bo zawsze mi pomaga i nie zdziera przy tym ze mnie pieniędzy.

co do samego metadonu, to tak jak wspominałem kiedyś - dużo lepiej mi się go stosuje w warunkach domowych, kiedy przepisuje go lekarz, niż będąc na programie substytucyjnym. program był dla mnie utrudnieniem i nie wspominam go dobrze. stosowanie metadonu samodzielnie pozwala mi funkcjonować i zażywać go wedle potrzeb i uznania, bez zbędnych obostrzeń.

pozdrawiam, przodownik

with regards, przodownik
  • 567 / 56 / 0
Czemu program był zbyt dużym utrudnieniem? Testy ci dokopywały? Ja chciałbym iść na program ale.nie byłem na ani jednym detoxie nawet, raz wzyxiu bylem w psychiatryku tylko, i go zanim zacząłem.brać
  • 3120 / 1073 / 0
po prostu, w mojej opinii, domowa substytucja metadonem jest znacznie wygodniejsza i pozwala na normalne funkcjonowanie bez konieczności dojazdów oraz stosowania się do zbędnych obostrzeń i reguł. kiedyś już opisywałem obszerniej swoje doświadczenia z programem - nie wypowiadałem się o nich pochlebnie, mimo początkowych nadziei przy rozpoczęciu leczenia. od tamtej pory zawsze, gdy miałem styczności z syropem, był on załatwiany u lekarza, na receptę, co pozwalało na samodzielne dopasowywanie dawkowania i schematu stosowania - tak jest i teraz.

abstrahując, jeśli chodzi o mój obecny proces redukcji, to póki co stosuję się do uprzednich założeń i jeszcze nie dobrałem większych ilości. dzisiaj przyjąłem 7.5 ml metadonu 0,1% zgodnie z rozpiską, choć nie wiem czy wytrwam dalej, ponieważ mimo tej dawki czuję pewne objawy abstynencyjne i spory głód opioidowy. mój obecny ciąg trwał dwa miesiące, ale udawało mi się stosować relatywnie niskie dawki oraz utrzymywać w ryzach tolerancję. jednak mimo tego tak niskie dawki mogą być podejściem zbyt gwałtownym. w razie potrzeby będę zmuszony zmodyfikować rozpiskę wraz z dawkowaniem, o ile wcześniej nie ulegnę nałogowi i nie strzelę 50-tki syropu od razu.

with regards, przodownik
  • 567 / 56 / 0
Mam nadzieję że mówiąc "strzelę" masz na myśli wypicie.. spotkałem raz pewnego kurwia z Pragi który wisi mi i przyjacielowi parę stów za wyruchanie nas na syrop, który walił na raz iv 10 czy tam 15 ml lewomietka 0.5%. Dobrze ze tego nie wersję z cukrem bądź nie daj Boże 0.1%, ale nie wiem jakim cudem jego serce jeszcze bije
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.