Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 137 / 1 / 0
Nie wykluczam takiej możliwości i jest ona zresztą bardzo prawdopodobna. Choć póki co nie patrzę w przyszłość z pesymistycznym nastawieniem. Grunt to zdawkowa, bo zdawkowa, ale kontrola, którą wydaje mi się jeszcze posiadam ;]
jestem debilem
  • 60 / / 0
Kiedyś myślałem, że jestem uzależniony, maniakalne tripy, praktycznie codziennie, potem co tydzień (bo jednak szkoła wykluczała "całe życie na fazie"). Wewnętrzne "muszę latać". Po kilku rozmowach z Akazem doszliśmy razem do wniosku (on sam to powiedział, ja przyznałem potem rację), że to z czasem minie i faktycznie minęło, mogę robić przerwy jakie mi się podoba, gdy powiem "nie" i nie przelatam soboty i niedzieli, DXM już nie istnieje i wtedy to czy będę tripował zależy tylko od tego, czy będę miał ochotę, bez ciśnienia "muszę latać"
Z tolerką się nie wypowiem, bo każdy lot poprzedzam grejpami, które ani tej tolerki nie zbijają, ani jej nie podbijają, z drugiej strony gdy raz spróbowałem bez nich, nagle "marne 900" wywaliło mnie lepiej niż 1800mg razem z grejpami, nasz dexter lubi płatać figle :)
Uwaga! Użytkownik Rgd jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 278 / 11 / 0
Po paru latach żarcia dexa dzień w dzień, człowiek odpierdala naprawdę chore akcje. Moim zdaniem nie jest to słabe uzależnienie.
A co do powrotu do niego, można się przed tym ustrzec, rozsądnie aplikując sobie inne używki.
  • 1599 / 47 / 0
Nie ma tutaj wątku dotyczącego DXM uzależnienie więc napisze go w tym temacie otóż od niedzieli nie biorę DXM i objawy jakie mam jeżeli chodzi o nagłe odstawienie to.

Wzmożone łaknienie spać się ciągle, więcej się je, a pomimo tego się chudnie takie dziwne zawroty głowy nadwrażliwość zmysłowa, bóle pleców, dysforia, świąd(Czyli swędzenie).
  • 1259 / 10 / 0
pol90 pisze:
Nie ma tutaj wątku dotyczącego DXM uzależnienie więc napisze go w tym temacie otóż od niedzieli nie biorę DXM i objawy jakie mam jeżeli chodzi o nagłe odstawienie to.

Wzmożone łaknienie spać się ciągle, więcej się je, a pomimo tego się chudnie takie dziwne zawroty głowy nadwrażliwość zmysłowa, bóle pleców, dysforia, świąd(Czyli swędzenie).
wzmożone łaknienie i chęć podjadania (słodycze) wiąże się w tym wypadku z zanikiem działania SSRI, które wykazuje regularnie brany DXM (w tym wypadku wystarczy zaopatrzyć się w prawdziwe antydepresenty i po kłopocie)
senność można (między innymi) zrzucić na zanik wychwytu zwrotnego dopaminy- tutaj polecam melatoninę i zdrowy, długi sen. Na dzień zaś aminokwas Tyrozynę (allegro) jako prekursor dopaminy oraz magnez i potas, a także substancję pobudzającą- osobiście polecam Yerba Mate.

Oczywiście najlepiej jest kończyć z DXM tak jak z każdą inną substancją - stopniowo, Cold Turkey zawsze będzie dawać mniej lub bardziej nieprzyjemne objawy, nawet jeśli odstawiamy kofeinę czy nikotynę.
Możesz spróbować przyjmować malejące dawki, lub bardzo małe (15-60mg) i obserwować jak zachowuje się twój organizm i stopniowo zmniejszać dawkę.
Ważna jest też zdrowa dieta i wysiłek fizyczny, ale kogo ja do tego będe przekonywał- sam się nie stosuję.
  • 1599 / 47 / 0
wzmożone łaknienie i chęć podjadania (słodycze) wiąże się w tym wypadku z zanikiem działania SSRI, które wykazuje regularnie brany DXM (w tym wypadku wystarczy zaopatrzyć się w prawdziwe antydepresenty i po kłopocie)
Tak tylko, że ja biorę antydepresant (SSRI) biorę Fluoksetynę w dawce 40 mg/d i Fluoksetynę biorę już jakieś ponad rok.
  • 207 / 2 / 0
Powiem, że jak brałem (około rok i dość często zazwyczaj po 450, albo 900 mg) to myślałem, że jestem uzależniony. Tripy po dexie to fajna sprawa jest i miałem wrażenie, że ciężko mi będzie się z tego wyrwać. Jestem zaskoczony, bo gdy przestałem (10 lipca 2011) to w ogóle mnie nie ciągnęło i od tamtej pory ani razu nie zjadłem ani jednej tabletki, tym bardziej nie łykałem syropu (szczerze mówiąc nigdy tego nie próbowałem) Mogę śmiało stwierdzić, że w moim przypadku rok zażywania dexa uzależnił mnie dużo mniej, niż 2 miesiące palenia marihuany (i to nie codziennie) Ostatnio jednak zastanawiam się nad jednorazowym tripem dla przypomnienia, choć sam nie wiem, czy do tego dojdzie. :)

Efekty uboczne w moim przypadku przy odstawieniu: Wieczorna nuda :D
Nie będę kłamał. Przez pierwszy miesiąc albo i lepiej miałem jakby dziurę w pamięci. Wydarzenia sprzed 2 lat wydawały mi się bardzo odległe i słabo je pamiętałem. Teraz jednak wszystko wraca do normy i nie czuję się jakoś bardzo zmieniony po mojej przygodzie z dexem.
Jestem Dzieckiem Bożym objętym specjalną troską. :)
  • 25 / 5 / 0
Sami oceńcie - czy to już nałóg ( uzależnienie ) ? dexa ćpam od trzech roków , może trochę więcej. Przedtem dawki około 360-390 ze dwa razy w miesiącu, może raz. Od pół roku na problemy życia muszę przyćpać przynajmniej raz na tydzień. Wykupuję niemal na to czas. Jeden dzień 450 na drugi dla poprawki 360 i około tygodnia przerwy. Czuję po tygodniu, że muszę. Jakbym się bez tego nie mógł wysrać. Tak se myślałem, że gdyby nie praca to by się działo ......
  • 405 / 26 / 26
Witam ^^ Jestem nowy i nie całkiem doświadczony, ale mam problem (a raczej moja koleżanka ma). Ćpa od roku raz na dwa dni, nie wysokie dawki (25-30aco). Niestety ćpa dla ćpania i z problemów. Nie mogę dotrzeć jakich problemów. Gdy bierze i faza wchodzić raz przy mnie zaczęła płakać. Co gorsze bierze na dworze, jeździ rowerem i od wypadku nie brakuję naprawdę dużo. Nie chce, żeby sobie marnowała tym, życie. Macie jakieś rady jak do tego podejść? Jak uświadomić? Nie mam pomysłu na to....
Przed użyciem skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.
  • 3215 / 418 / 0
W jakim wieku jest koleżanka ?
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.

Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej

Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.

36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.