Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Z tolerką się nie wypowiem, bo każdy lot poprzedzam grejpami, które ani tej tolerki nie zbijają, ani jej nie podbijają, z drugiej strony gdy raz spróbowałem bez nich, nagle "marne 900" wywaliło mnie lepiej niż 1800mg razem z grejpami, nasz dexter lubi płatać figle :)
A co do powrotu do niego, można się przed tym ustrzec, rozsądnie aplikując sobie inne używki.
Wzmożone łaknienie spać się ciągle, więcej się je, a pomimo tego się chudnie takie dziwne zawroty głowy nadwrażliwość zmysłowa, bóle pleców, dysforia, świąd(Czyli swędzenie).
pol90 pisze:Nie ma tutaj wątku dotyczącego DXM uzależnienie więc napisze go w tym temacie otóż od niedzieli nie biorę DXM i objawy jakie mam jeżeli chodzi o nagłe odstawienie to.
Wzmożone łaknienie spać się ciągle, więcej się je, a pomimo tego się chudnie takie dziwne zawroty głowy nadwrażliwość zmysłowa, bóle pleców, dysforia, świąd(Czyli swędzenie).
senność można (między innymi) zrzucić na zanik wychwytu zwrotnego dopaminy- tutaj polecam melatoninę i zdrowy, długi sen. Na dzień zaś aminokwas Tyrozynę (allegro) jako prekursor dopaminy oraz magnez i potas, a także substancję pobudzającą- osobiście polecam Yerba Mate.
Oczywiście najlepiej jest kończyć z DXM tak jak z każdą inną substancją - stopniowo, Cold Turkey zawsze będzie dawać mniej lub bardziej nieprzyjemne objawy, nawet jeśli odstawiamy kofeinę czy nikotynę.
Możesz spróbować przyjmować malejące dawki, lub bardzo małe (15-60mg) i obserwować jak zachowuje się twój organizm i stopniowo zmniejszać dawkę.
Ważna jest też zdrowa dieta i wysiłek fizyczny, ale kogo ja do tego będe przekonywał- sam się nie stosuję.
wzmożone łaknienie i chęć podjadania (słodycze) wiąże się w tym wypadku z zanikiem działania SSRI, które wykazuje regularnie brany DXM (w tym wypadku wystarczy zaopatrzyć się w prawdziwe antydepresenty i po kłopocie)
Efekty uboczne w moim przypadku przy odstawieniu: Wieczorna nuda :D
Nie będę kłamał. Przez pierwszy miesiąc albo i lepiej miałem jakby dziurę w pamięci. Wydarzenia sprzed 2 lat wydawały mi się bardzo odległe i słabo je pamiętałem. Teraz jednak wszystko wraca do normy i nie czuję się jakoś bardzo zmieniony po mojej przygodzie z dexem.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.