/Z rozpędu i oburzenia takim cudownym pomysłem nie przeczytałem kolejnych postów, a uprzedzono mnie. :D
Także - :finger:
EastDrastic pisze:@Tea możesz podać jakieś dane żeby benzo szczególnie krótko działające typu alpra, etilozam działały negatywnie na pamięć używane doraźnie(tudzież rzadko)? Jak nie to nie pisz gówna :). Alpra jak najbardziej na stresogenne sytuacje może zdziałać dużo jednak lepszy tu jest etilozam. Gdy odchodzi stres można wyszperać informacje które już dawno zapomniałeś szczególnie jak masz egzamin z jakiegoś przedmiotu który trwa 4 lata a Ty musisz się w 7dni nauczyć 2 grubych książek + 3 zeszytów zadań.
Wiem, że odpowiadam pytaniem na pytanie, więc teraz ci odpowiem - nie. Benzodiazepiny zostały stworzone by działać jako leki doraźne.
Ale moim zdaniem, używanie leków takiego kalibru na tak fajną podróż (masz serwowane żarcie, oglądasz ziemię z góry i szybko dostajesz się do miejsca przeznaczenia. Co w tym strasznego? Że się rozbijesz? To dotyczy każdego, od przechodnia, rowerzysty, motoycklisty potrąconych przez samóchód, a samóchód przez tira.
Swoim strachom (zabawnym) należy stawiać czoło, a nie się zamulać.
Jakiego kalibru niby to jest lek ? To jest alpra, przepisywana ardzo chętnie przez lekarzy ogólnego kontaktu nawet do kupienai bez recepty. To jaki to ma kaliber daj spokój :D. Jak stawiasz czoła strachowi dla siebie to ok jak stawiasz go np. żeby dostać robotę za 8 kapci na miesiąc to wolę się wspomóc :). Zależy od stawki. Trzeba być rekinem żeby inne rekiny Cię nie pożarły jak ktoś powiedział :).
EastDrastic pisze:Nie wiem do czego nawiązujesz ja nie biorę benzo przed lotem samolotem gdyż w ciągu roku latam ok 15 razy czasem na inne kontynenty uznajmy że się przyzwyczaiłem :). Mimo, że latam lufthansą nie boję się wpaść w górę jak niedawno 200 osob :). Jak to mówią złego licho nie bierze.
Jakiego kalibru niby to jest lek ? To jest alpra, przepisywana ardzo chętnie przez lekarzy ogólnego kontaktu nawet do kupienai bez recepty. To jaki to ma kaliber daj spokój :D. Jak stawiasz czoła strachowi dla siebie to ok jak stawiasz go np. żeby dostać robotę za 8 kapci na miesiąc to wolę się wspomóc :). Zależy od stawki. Trzeba być rekinem żeby inne rekiny Cię nie pożarły jak ktoś powiedział :).
Dobrze powiedziane, znam wiele osób którym narkotyki otworzyly drzwi do lepszej przyszlosci. 0.5mg robi totalna robote, zero jakichkolwiek hamulców i ogolna satysfakcja z zycia ale jednak zostaje troche rozsądku i trzeba sie pohamowac czasami :diabolic:
a pani w aptece chce zebys zostawil u niej jak najwiecej hajsu, wez to pod uwage.
W przeciwieństwie do mnie i wielu innych jej użytkownikow.
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.