Ps. Kit wyjęty z growbaga tylko po to aby obkleić go taśmą, oraz przy okazji zrobić zdjęcia ;)
Bless Ya
https://zapodaj.net/79130f00d14ff.jpg.html
https://zapodaj.net/dd08567719ae7.jpg.html
Mam to zebrać czy zostawić? Proszę o szybką pomoc
26 stycznia 2019Gvdrs pisze: Ktoś mi powie co to jest. Wyszło po 5 dniach teraz jest 8 i rośnie obok grzybków.
Mam to zebrać czy zostawić? Proszę o szybką pomoc
Prawdopodobnie coś robisz źle. U mnie stroma formowała się, kiedy za mocno wachlowałem terrarium (mocny strumień powietrza uderzał w grzybnię i ją wysuszał, a pewnie też tymczasowo wychładzał). Może też masz za sucho?
28 stycznia 2019Szarisza pisze: Po udanych pierwszych zbiorach zalałam ponownie growkita na 23h. Po 3 dniach zajrzałam jak wygląda spód pudełka i zauważyłam że się pojawiły 2 zielonkawe punkty. Czy to może być pleśń Bo jeśli chodzi o sam zapach to pachnie normalnie grzybami :p
mlk pisze:Witam, mnie właśnie również pojawiły się te kulki w growkicie Mckennai...pierwszy raz z czymś takim mam do czynienia....jeśli to stroma , to czy można ją spożywać i jaką ona może mieć moc w porównaniu do zwykłych, prawidłowo rozwiniętych grzybów? I przede wszystkim dlaczego się tak formuje? Warunki teoretycznie podręcznikowe są. ...na co powinienem zwrócić uwagę? Pzdr
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce
Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.