Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 92 / 1 / 0
Trip był faktycznie inny, podobał mi się. Silne efekty ustąpiły po 10 h od wzięcia, i były silne więc mówię jak nic - majka. Ale po majce przy takim nastroju rozjeżdżały by mi się gałki oczne i bym łapał noddy, tu byłem bardziej przytomny z pijackim nastrojem jednocześnie. Dzień po do późnego popołudnia byłem nieczynny, odczułem i zapewne było to dość szkodliwe. Prędko tego nie powtórzę.
PS Dziękówa detronizator za dojaśnienie.
  • 4 / / 0
Można spotkać sie w interencie z informacjami ze marihuana niszczy zęby, czy bupropion działa też niszcząco na nie? Wiele osób porównuje bupropion do amfy/fety, a moje nie są w najlepszym ogólnym, czy raczej aż takiego wpływu to nie ma?
  • 287 / 140 / 0
nic takiego nie zauważyłem ani o tym nie słyszałem (biore 450mg)
  • 927 / 288 / 5
Niszcząca działalność fety na zębi opiera się na wypłukiwaniu wapna oraz słuchości w jamie ustamje która to szkodzi zębom. Jeżeli występuje u ciebie przy którymkolwiek leku suchość w jamie ustanje, jest to szkodliwe dla zębów twych. Ale bupropion nie wypłukuje wapnia.
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 6 / / 0
30 marca 2023Detronizator2 pisze:
@Tomek1979 Daj mu chwilę, metabolity bupropionu działają bardziej niż on sam, a żeby metabolity osiągeły poziom stacjonarny to z tydzień minimum potrzeba. Po drugie efekt paradoksalny może się przydarzyć zawsze i wszędzie, daj mu chwilę, przez pierwszy tydzień nie masz co wyrokować, jak dla mnie jakikolwiek osąd przed trzecim miesiącem jest nieprawomocny. A poza tym, przejście tak szybko z neuroleptyków do bupropionu jest cokolwiek ryzykowne.
Dodatkowo mi welbox akurat strasznie podrażniał żołądek, jelita czy co tam jeszcze mógł. Odwodniony nie jesteś? (tylko welbox, inne preparaty z bupropionem zawsze były ok u mnie).
witam mi lekarz dorzucil bupropion 150 ,dzisiaj pierwsza tabletke dzisiaj wzialem,aktualnie biore jeszcze 30 paroksetyny i 60 mianseryny.mam pytanie jaki czas jest zeby ruszyl bupropion?
  • 4894 / 853 / 0
Szybko, na niektórych dziala od pierwszej dawki, ja jakoś w 2 czy 3 dniu już czułem wyraźnie. Jako że bierzesz paro i mianse(2 zamulacze) to możesz efektu nie odczuć w pełni bo Ci tamte leki go po prostu przyćmią, jednak trochę energii i motywacji powinieneś zyskać.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 957 / 174 / 0
@serotoninowy to miansa przez cały czas kuracji tak zamula? Myślałem że to się zmienia jak przy mirtazapinie że z czasem poranki są rześkie,jest napęd.Nie brałem miansy z tego powodu że jak mirta zatrzymuje wodę a trochę się chyba różnią w działaniu?
  • 927 / 288 / 5
@conveluki uważaj tylko, mież sobie temperaturę I jakbyś zaczął wymiotować czy inne objawy zs, to bedziesz miec ze. Bo bupropion mocno podnosi stężenie paroksetyny która sama w sobie jest silnym ssri
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 4 / / 0
Po kilku dniach brania mam taki mix jednego dnia odczuwam działanie drugiego nie staram brać się o tych samych godzinach może +/- 1h różnicy, Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, mam jeszcze pytanie, bardzo odradzają spożywania alkoholu przy bupropionie jak prawie przy wszystkim ale czy, wypicie 2 piw raz na tydzień może wywołać ogromne szkody?
  • 4894 / 853 / 0
@tajemniczy25 wiesz co, ja nie mam doświadczenia z tym lekiem, nigdy go nie brałem bo powoduje tycie a ja już i tak mam trochę nadmiaru 🙃

Napisałem zamulacz, bo wielu ludzi się skarży, natomiast możliwe że po czasie to mija i pojawią się napęd? Bo ten lek coś przy rec.adrenergicznych szpera to wiem na pewno.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".