Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 418 / / 0
Wydaje mi się że tak. Tak.
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2013 przez zielonywojownik, łącznie zmieniany 1 raz.
Ω
  • 459 / 2 / 0
Hm, to dość lipa. Można jedynie liczyć, że nie będzie policjantów, ani celników na tyle znudzonych, żeby sprawdzać przesyłki z tak nietypowego kraju jak Słowacja. :-P
Uwaga! Użytkownik Paoliusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 418 / / 0
Myślę że samo wysyłanie na PR jest dość podejrzane. Lepiej zamówić do domu. Jak mają złapać to i tak to zrobią.
Ω
  • 451 / 13 / 0
ale można przecież z poczty zrobić przelew , i wtedy huja psiarnia ma , wpisujesz tylko dane odbiorcy , i w danych nadawcy nick/ czy tam hasło które ustalisz ze sklepem , a tak wogóle to mi się nie widzi za bardzo żeby policji chciało się specjalnie pierdolić z zagranicznym sklepem za kilka sadzonek czy trochę suszu , raz że to u nich jest legalne a dwa sklep nie ma obowiązku wiedzieć co jest legalne w innym kraju , poza tym jeżeli to jest zagraniczny sklep to bez wsparcia miejscowej policji to chuja ma do gadania polska policja
Kontakt: cardomar15@tutanota.com
%-D
  • 459 / 2 / 0
No i Schengen, Traktat z Maastricht o wolnym handlu w UE ;-D . Dobrze prawisz. Będzie trzeba zrobić przelew pocztowy.
Uwaga! Użytkownik Paoliusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 418 / / 0
cardimon201 pisze:
a tak wogóle to mi się nie widzi za bardzo żeby policji chciało się specjalnie pierdolić z zagranicznym sklepem za kilka sadzonek czy trochę suszu , raz że to u nich jest legalne a dwa sklep nie ma obowiązku wiedzieć co jest legalne w innym kraju
Dlatego w razie przypału odpowiedzialność ponosi tylko kupujący.
Zasugerowałem zamówienie na chate bo wydaje mi się że bardziej sprawdzane są paczki zamawiane na PR. Kontrola i tak jest znikoma.
Ω
  • 1993 / 490 / 0
Wydaje mi się, że paczek z poza terytorium RP nie da się zamawiać na post restante, zerknij do regulaminu wysyłek PP.
Wolny przepływ towarów nie tyczy się narkotyków. Kraje mogą go ograniczać do wybranych przez siebie towarów.
  • 459 / 2 / 0
Nie no ofc. Z tym Schengen to taki żart. Co nie zmienia faktu, że skoro w sprawie zagięcia ogórka UE może wytyczyć wspólne dyrektywy, powinna także zainteresować się ujednoliceniem prawa antynarkotykowego.

Teoretycznie nie można nadawać przez PP paczek poste restante na hasło, ale nie słyszałem, żeby były jakieś problemy z zagranicznymi. Jakbyś coś ktoś wiedział dokładniej, to chętnie się dowiem.
  • 934 / 12 / 0
Poczta Polska normalnie przyjmuje przesyłki zagraniczne adresowane na Poste Restante i podanym odbiorcą. Tylko debilizmem jest zamawiając cokolwiek nielegalnego z zagranicy taką przesyłką, w razie wpadki jesteś w gorszej sytuacji niż gdyby szło to np do domu, idąc na pocztę i pytając czy jest już może paczka, to w moim odczuciu jak bezpośrednio się przyznać że ty sam to zamówiłeś i wiesz prawdopodobnie co to jest..
  • 459 / 2 / 0
Dlatego jeśli już próbować zamawiać coś na poste restante to nie na dane odbiorcy, tylko na hasło odbioru. Teoretycznie przez pocztę polską takiej paczki nie można wysyłać, ale odebrać? Jeżeli wysłana z zagranicy to jaki problem? A skoro znamy hasło odbioru, to z jakiej racji na poczcie mieliby nam paczki nie dać? I w ten sposób Hóia mają policjanci jak taką paczkę skontrolują! Jedynie musieliby chyba stać pod pocztą, albo sporządzać rysopis na podstawie zeznań pracownika poczty :-p .
A tego już im się raczej nie będzie chciało - w tym czasie mogliby zarobić kilka stówek z mandatów, albo podbić statystyki gimbazą z pół lufki.
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2013 przez Paoliusz, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).