Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 260 / 4 / 0
Ja też niestety zawiodłem się na DHC no ale pewnie zbyt dużo oczekiwałem.. jak ktoś ma refundowane DHC 120 to może byłoby to nawet znośne w przeciwnym razie kompletnie się nie opłaca bo słabe to i drogie.
Uwaga! Użytkownik mnnm nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 268 / 6 / 0
Mam 100sztuk 120mg Co 2 tyg w najgorszym wypadku co misiac, cały czas
Chodzenujebany dhc to standard inne opio do tego wpierdalam i to już jakiś czas tak boje sie trochę detoksu bo po dhc nie jest wcLe taki lajtowy jak po codIe i tramalu.... Do tego inne opio...
  • 268 / 3 / 0
ja pierdole jak mnie dzisiaj wkurwiły te aptekarskie szmaty

wczoraj zaniosłem do apteki recke na dhc continus 120mg i jak dzisiaj przyszedłem odebrać lek to dostałem nie lek tylko recke z powrotem bo im cośtam nie pasuje

potem dwie kolejne apteki odmówiły mi zamówienie leku mówiąc mi ze mają takie prawo jesli zachodzą podejrzenia że lek może byc wykorzystywany niezgodnie z przeznaczeniem, czyli równie dobrze mogły powiedzieć wypierdalaj ćpunie, potem kolejna aptekara twierdzi ze ten lek powinien byc na różowym kwicie i mi nie zamówi, potem kolejna aptekara powiedziała że tego leku nie ma w hurtowni w której one się zaopatrują (tylko ciekawe po co szmato szłaś z telefonem dzwonić na zaplecze)

i tak łaziłem po mieście aż znalazłem apteke która mi zamowiła bez łaski preparat. Ja pierdole w miescie w którym jest z 200 aptek realizacja recepty na dhc continus zajeła mi 3 dni moza sie wkurwić,
Uwaga! Użytkownik CodeineLover jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 981 / 6 / 0
hehe, potrafią panie w aptece nieźle namieszać ,dlatego ja wole najpierw zamówić telefonicznie w aptece dhc a potem idę dopiero do lekarza po recepty.
  • 268 / 3 / 0
no w końcu się udało i dzisiaj był dobry obiadek DHC lekko przyprawione diphegranem ;)

[ external image ]

Uploaded with ImageShack.us
Uwaga! Użytkownik CodeineLover jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 150 / 1 / 0
czy z tym dhc jest tak jak z majka w tabletkach- tzn. czy wchlanianie po podaniu doustnym jest rownie zenujaco slabe? jak sie ma do rzeczywistosci opis z wikipedii wg ktorego dhc jest 100-150% mocniejsze niz koda? niektorzy pisza ze trzeba sie tego sporo nalykac i ze nie za bardzo oplaca sie w to bawic. ile przykladowo byscie zjedli dhc jesli optymalna dawka kody to ok. 450? jak przedluzone uwalnianie wplywa na dzialanie?(dziala dluzej ale slabiej?)
a i czy w aptece patrza podejrzliwie na recepty na dhc wypisane na "P"?

z gory dzieki jesli komus sie bedzie chcialo odpowiedziec ;-)
  • 268 / 3 / 0
po 1 w apekach prawie nigdy tego nie maja recke trzeba zostawiac i prychodzic po odbiór nastepnego nia (da rade zalatwić to w cigu jednego dnia jesli recke przyniesiez z rana, wtedy na popołudnie lub weczór bedzie lek do odebrania)

troche tego zjadlem mogę stwierdzić ze jest to 30% mocnijsze od kodeiny, i dziala o połowe dluzej niż kodeina

tabletki trzeba rozgniatac i rozpuszzcac w ciepłym płynie i dopiero takie rozpuszczone tabletki wypic jak roztwor kodeiny, wtedy ominiesz spowolnione ualnianie (mozna tabsy rozgryzac i połykć ale rozpuszczone ziałają troche lepiej)
  • 260 / 4 / 0
Działa długo to fakt, jak łykłem tabletki rano to ciągle trzymało i dopiero wieczorem powoli schodziło- bez porównania dłużej od takiej kodeiny, bo dodatkowo są o przedłużonym uwalnianiu.
Jednak jest też inna kwestia bo dla mnie działanie tego to coś jak buprenorfina, można się tym ujebać ale czy przyjemnie? Jakbym miał do wyboru darmowy zapas DHC i darmową kodeine to bez wachania wziąłbym kodeine z tych słabszych opio no ale nie powiem z braku wszystkiego to takie DHC też daje radę.
Uwaga! Użytkownik mnnm nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 268 / 3 / 0
jesli łykaleś cale tabletki to sie nie dziw, dhc tak samo jak w przyadku kodeiny musi być przyjęte w caości jenorazowo aby nasza wonrubka ją odpowiednio pzerobiła do pochodnych morfiny, jeśli łykałes całe tabletki to ten efekt nie zacodzi za dobrze

jesli odpowiednio zrzyje sie dhc to nie ma szans aby ktoś uważał ze dhc jest gorsza od kodeiny, bo jest po prostu w chuj lepsza, może tylko delikatnijsze ma wejscie ale cała reszta dhc wychodzi lepiej
  • 1718 / 9 / 0
Tzn, ze to tez jest prolek? Eeee..
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.