Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
wszystko byloby cacy, gdyby nie ta czerwona dioda, lepiej sie w to dluzej nie patrzac :finger:
Dodam jeszcze, że przyjąłem dość sporą dawkę bo myślę ze w przeciągu 10h zjadłem około 500 mg, moze mi ktoś powiedzieć jak długo czeka mnie bezsenność i jak z tym serduszkiem( wkreta ?! :D) ? I czy jutro znów moge użyć tego na domowce np.?
Jeśli chodzi o regulację pracy serca, to najlepiej się tym nie przejmuj, zmierz sobie puls - powinien być w okolicach 120-140 (przynajmniej ja tak mam na kardiozwale), a to niczemu nie zagraża jak masz zdrową pompkę. Oddychaj spokojnie, poczytaj coś albo spróbuj zasnąć. Przejdzie w przeciągu kilku godzin i po problemie.
Ogólnie trzeba uważać na serce z ketonami, bo potrafią być bardzo kardiotoksyczne, do poziomu w którym pełne i naturalne unormowanie pracy serca może zająć miesiace. Ale to raczej nie pente, on jest w miarę lajtowy, myślę, że niczego trwałego się nie nabawiłeś. Zresztą zobaczysz, pamiętaj, że nic się nie dzieje i nie panikuj, bo sobie jeszcze bardziej podbijesz tętno.
Na przyszłość skołuj sobie jakiś etizolam na takie wyskoki, zachowaj higienę ćpania, poczytaj przyczepiony temat na forum b-k i może jeszcze ten: http://hyperreal.info/talk/beta-ketony- ... 39255.html.
Jak nie masz nic sensownego (benzo) pod ręką, a bardzo Ci to przeszkadza albo nei możesz zasnąć, to idź po Aviomarin w tabletkach i zjedz wszystkie 5, po godzinie wszystkie mięśnie Ci tak zwiotczeją, że nie będziesz w stanie nawet się zastanawiać nad poruszaniem się. Na kardiozwałę to nie pomoże - a nawet potrafi zadziałać paradoksalnie i wrzucić kolejny bieg tętna, więc ostrożnie z tym - ale jak naprawdę nie ogarniasz przejmowania się tym, to ostatecznie sen na pewno pomoże.
Serio, zwłaszcza te niezbyt serotoninowe, wydawało by się, że profil działania mają taki, żeby je sobie zarzucać często i "doraźnie", a tu jajo, dziwki są jeszcze bardziej wybredne od psychodelików w kwestii tolerancji, a w dodatku w niektórych przypadkach może już się nigdy nie wyzerować. Do tego jeszcze dochodzą ketonowe zjazdy i inne biochemiczne atrakcje.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.