Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
22 sierpnia 2024deadmau5 pisze:
U mnie dobry wybór w sklepie zielarskim widnieje ostatnio. Pani ma spory dostęp do produktów CBŚe chociażby. Natomiast podczas wczorajszej rozmowy zdradziła mi, że nie ma problemu z zamówieniem w super cenach wszystkiego, czego tylko zechcę. Stąd pytanie, ktoś zaprawiony w boju poleci coś dobrego?
Wg mnie yerba Pajarito całkiem spoko działa:) jest mocniejsza i bardziej gorzka niż yerby w torebkach, ale fajnie działa pobudzająco.
  • 689 / 308 / 0
Nie pije codziennie ale jak potrzeba mi energii to zamiast kawy czy mocnej herbaty wybieram Yerba Mate Elaborada Pajarito. Zamiast dzbanka kawy, zaparzam dzbanek tej Yerby i czuję się wspaniale, poranek jest przyjemnością i od razy otwierają mi się oczy i mogę iść do pracy, jestem gotowy na nowe wyzwania. To wspaniały produkt. Mnie co prawda zainspirował Wojtek Cejrowski do picia tej Yerba Mate i odkąd jej spróbowałem to zrozumiałem co Wojciech miał na myśli. To nie kawa... to coś innego, mocniejszego jak jest taka potrzeba, to nie Redbull chemia. Yerba ożywia mój mózg i zaprasza do działania, gwarantuje że moje ciało jest gotowe na nowe, czasami ciężkie przeprawy. Moja głowa pracuje inaczej, pewność siebie, pełna koncentracja, każda sprawa nawet ciężka, jest do rozwiązania.
To fenomen moim zdaniem :)
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 362 / 38 / 0
Będę musiał wypróbować, zamówiłem te odmianę o której napisałeś, może będzie się nadawać na rzucenie kofeiny? Długo ten stan się utrzymuje i czy pijesz po posiłku czy na pusty żołądek?
  • 476 / 291 / 0
Ziomuś, mateina w yerbie to nic innego jak kofeina, tyle że z yerby, więc w rzucaniu nie pomoże :D

Pajarito rzeczywiście była niegdyś pita przez Cejro, ale kilka lat temu przerzucił się na Kurupi Clasicá (i ją nota bene sprzedaje pod swoim szyldem). Smakuje jak pety, czyli tak jak yerba powinna <3
Pokażę Wam to, czego nie ma.
  • 689 / 308 / 0
@Mario Escobar
@FotherMucker
Może pyszne te Yerby nie są dla kogoś kto zaczyna z nimi przygodę, ale można je pokochać. Ja je uwielbiam.
Kwestia przyzwyczajenia. Jedni lubią smak kawy, zaś inni smak Yerby :) kofeiny kofeiną nie odstawisz oczywiście. Zamiast kofeiny spróbuj po prostu zielonej herbaty, również jest świetna w smaku i bardzo zdrowa, pije codziennie :)
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 833 / 252 / 0
W zielonej herbacie też kofa tylko sporo mniej
23 października 2020Dualizm22 pisze:
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
:halu:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje

Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Marihuana może być substytutem alkoholu – wyniki nowego badania

Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Drug and Alcohol Dependence" (2025) dostarcza pierwszych w historii laboratoryjnych dowodów na to, że używanie marihuany może zmniejszać spożycie alkoholu.