Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 2538 / 215 / 0
Wiem gdzie muchomory będą na 100 % tylko że mi się nie chce jechać %-D Czekam aż wyrosną w pobliżu. Może już są ale przez deszcz nie mam się jak wybrać na grzybowe łowy.
  • 3215 / 420 / 0
Większość wywarów szybko się psuje i zaczyna śmierdzieć
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 222 / / 0
U was też ani jednego grzyba oprócz kruchaweczki wilgotnej której jest więcej niż liści?

Mam pytanie do bardziej doświadczonych- Czy amanita wydziela jakiś zapach? Bo szczerze mówiąc podczas szukania głównie kieruję się węchem i zwykle bardzo dobrze trafiam.
  • 488 / 13 / 2
Dzisiaj znalazłem z 10 muchomorów ale nie ruszałem ich :D. Ogólnie z waszych doświadczeń, polecacie tego grzyba, czy jest raczej niewarty zachodu? Mam tu na myśli spożywanie go np. przy ognisku w pobliżu lasu ogólnie w takiej bardzo podniosłej, rytualnej wręcz atmosferze.
I jedno pytanie - łączyliście muchomora z łysiczką?
  • 7 / / 0
Witam, jestem nowym członkiem tego wspaniałego forum. Planuję zacząć przygodę z muchomorkiem od 1 kapelusza ok. 10 cm śr. suszonego bez blaszek w piekarniku. Potem jakaś kanepeczka:D Wydaje mi się że będzie git. A co wy o tym sądzicie, weterani konsumpcji muchomorków?? :-p
  • 1817 / 110 / 0
zdecydowanie za mało,nic nie poczujesz,minimum 3-4,a najlepiej 6 i więcej.wtedy dopiero grzyb pokazuje na co go stać.
  • 7 / / 0
Spodziewałem się, teraz już wiem, bo różne czytałem rzeczy. Spróbuję z 4 niedużymi. Ale bez blaszek i suszone nie powinny tak bardzo wywoływać mdłości.
  • 37 / / 0
@krasnoludek92
4? Moim zdaniem za duzo, zwlaszcza jesli ktos tego nie jadl...
Masz FAQ i jego sie trzymaj: http://talk.hyperreal.info/muchomory-faq-t28773.html
  • 669 / 10 / 0
krasnoludek92 pisze:
Witam, jestem nowym członkiem tego wspaniałego forum. Planuję zacząć przygodę z muchomorkiem od 1 kapelusza ok. 10 cm śr. suszonego bez blaszek w piekarniku. Potem jakaś kanepeczka:D Wydaje mi się że będzie git. A co wy o tym sądzicie, weterani konsumpcji muchomorków?? :-p
Raczej nic z tego nie będzie. Zbyt mała ilość, no chyba, że masz jakieś pewne mocne grzyby.

Ja już mam tego roku dość amanit...
Rozpad termiczny alkaloidów maku lekarskiego, prawda czy mit?
Vexilla regis prodeunt inferni
  • 419 / 2 / 0
Drugi raz jem, drugi raz belt i brak innych wrażeń, poza sennością i bardzo delikatną zmianą w myśleniu. 3-4 kapelutki.
To chyba nie dla mnie :-/
Mój podpis to fikcja połączona z jebaną baśnią. I ten post też. W ogóle kłamczuch ze mnie i fałszywiec.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.