21 października 2017Edziek408 pisze: Jakie są leki w Anglii bez recepty z kodeiną czy innymi opioidami nie wymagające ekstrakcji? Czy tam też są jakieś limity?
[mention]Hexe[/mention] - luzuj , lub wyłapiesz kolejnego warna. offtop \ TiJaz
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
;-)
Nie tyle "naprawa", co potraktowanie receptora antagonistą - długotrwałe - może go uwrażliwić na bodźce agonistyczne w przyszłości. Ale to długotrwały proces wykorzystujący, powiedzmy, buprenorfinę. Ja bym na Twoim miejscu wskoczyła na buprę w rozsądnych dawkach (ale jak spojrzałam na historię postów, to hmm) oraz dodała pregabalinę, choć to bardziej dla benzowraków, to na opio też ma pozytywne działanie.
Uważaj na siebie troszkę bardziej. Jak u Ciebie teraz z braniem, dawki/doba?
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
antagoniści receptorów opioidowych, przykładowe info poniżej nt. nolaksonu, naltreksonu i buprenorfiny
Previous studies have shown that continuous administration of nonselective opioid antagonists, such as naloxone and naltrexone, will up-regulate the number of receptors and increase the potency of μ- and κ-opioid agonists (Morris et al., 1988; Paronis and Holtzman, 1991; Sirohi et al., 2007). Similar increases in potency of a κ-agonist might be expected during chronic treatment with buprenorphine on the basis of its κ-antagonist actions; the present results provide no evidence of sensitization to the behavioral effects of U50,488 during daily treatment with 0.32 mg/kg buprenorphine.
06 października 2017marla singer pisze: 2. Przy waleniu sporych dawek w ciągu ani koda ani tramal nie pomagają. Albo naprawdę słabo.
06 października 2017marla singer pisze: 3. Po długich ciągach na mocnych opio te słabsze zmieniają profil działania. W małych ilościach nie pomagają. W dużych koda mocno usypia, tramal za to pobudza- i nawet stosując benzo ma się drgawki i typowy wytrzeszcz. Do tego mi temperatura po nim potrafiła spaść poniżej 35st. I łatwo się nim zatruć.
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
Dawno nie oglądałam żadnego filmu na zgrzaniu, zrobiłam sobie posiłek, patrzę, a tu znajomek pisze o Cloverfield Lane 10 dodanym na netflixa. Wola niebios. :-) Aaaa, i jest już trailer pierwszego odcinka nowego sezonu Black Mirror, chore i mocne gówno.
Idę po stazę i włączam play. Ależ mi się ostatnio żyły pochowały, muszę się wypłakać, bo zostały same okropne miejsca... :-|
odtrącam rok za rokiem.
27 listopada 2017Jamedris pisze:
Aaaa, i jest już trailer pierwszego odcinka nowego sezonu Black Mirror, chore i mocne gówno.
Jasna sprawa z tym BM, genialny serial. Jedna uwaga - jak komuś ten serial pokazujemy - nie zaczynać od pierwszego epizodu pierwszego sezonu (chrum!), tylko lepiej od świątecznego specjału, White Christmas. To jeden z najlepszych odcinków ogólnie, IMHO.
Tak? O, kurczę, oglądałam tylko trailer do "Crocodile", czy jak tam on się zwał. :-) Swoją drogą, to masz jakieś info o konkretnej dacie wypuszczenia całych epków na światło dzienne? Bo oglądałam trailer albo w jakiejś skróconej, pozbawionej jej wersji, albo w trailerze też nie było standardowej informacji do kiedy będziemy musieli czekać...
Oglądałam dziś tego netflixa, oglądałam, i tak oglądałam że wpadłam w dość niekontrolowane, dwugodzinne noddy. I'm not even mad...
odtrącam rok za rokiem.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.
Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę
Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.