Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
361
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
329
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1012

ODPOWIEDZ
  • 410 / 23 / 0
zrytyłeb pisze:
bierzesz nadal sertraline? bo jesli tak to zaburzenie libido moze sie jeszcze pogłębić.
Wcale nie musi.Ja na paro na poczatku tez bylem zblokowany a teraz sytuacja sie unormowala. Nawet jest pewien plus bo moge dluzej jechac %-D
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 282 / 6 / 0
A propos to ja przy 150mg/d mam duże problemy z dojściem i co najbardziej frustrujące z erekcją. Przy 100mg/d nie miałem aż takich problemów i zastanawiam się czy nie wrócić do poprzedniej dawki?

Mam małe pytanko do obeznanych. Czy łączenie mirtazapiny 15mg wieczorem przed snem z sertraliną ma jakiś sens? Czy będą lepsze efekty terapeutyczne? Zaznaczam, że mam tylko 30 tabletek i więcej nie uda mi się skombinować. Dodam, że leczę się na depresję i małą fobię społeczną.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
  • 887 / 11 / 0
Sens łączenia zawsze jest jeżeli skutki uboczne ci nie przeszkadzają, dochodzi dodatkowe działanie przeciwlękowe i przeciwdepresyjne, jednak z 30 tabletkami imo nie ma sensu zaczynać, lek potrzebuje czasu żeby się rozkręcić, sam musisz zobaczyć jak się po nim będziesz czuł, poprostu ci braknie w najmniej odpowiednim do tego momencie.
Ostatnio zmieniony 30 października 2012 przez peszel, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 953 / 4 / 0
piotroszka pisze:
zauwazyliscie zanik uczuc na sertralinie?Ja od jakiegos czasu nie wiem czy kocham czy nie jakos tak sie wszystko obojetne robi
to normalne, też tak miałam.
z czasem się pogłębia i utrzymuje się jeszcze przez 2-5tyg po zakończeniu terapii.
nie polecam, wpadłam przez ten zanik uczuć w kodeinę :rolleyes:
musisz przekroczyć granicę tylko po to, by pamiętać, gdzie leży.
  • 276 / 1 / 0
@dolcze - rozumiem Cię z tą kodeiną, w sumie mam podobnie - ogólnie spłycenie emocji sprzyja narkotykom - mniejsze wyrzuty sumienia, wieksza chęć odczuwania przyjemności - jestem pewien, że gdyby nie paroksetyna, którą brałem lata temu, nie wróciłbym do trawki i eksperymentów maści wszelakiej. Nie można zwalać na leki, ale jeżeli ma ktoś skłonności do uzależnień lub silną chęć poszukiwania nowych doznań, wydaje mi się, że SSRI bardzo ułatwiają tą drogę w cimną stronę mocy.
  • 742 / 12 / 0
Biorę sertraline od 2 dni wcześniej nie brałem ssri, wyczytałem że alkohol znosi antydepresyjne działanie a jak jest z piciem gdy lek nie zaczął jeszcze działać bo jak wiadomo ssri zaczynają działać po 2-3 tygodniach. Czy picie alkoholu w tym czasie przedłuży czas "ładowania" się sertraliny?
Ostatnio zmieniony 02 listopada 2012 przez tomek219, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 276 / 1 / 0
osłabi jej działanie, długofalowo, jak każdego ssri. alkohol wypłukuje serotonine, nie dosłownie, ale efek właśnie taki jest, że po piciu jest jej mniej i ma to długofalowe efekty
  • 953 / 4 / 0
@tomek219
na sobie zauważyłam efekt mocnego osłabienia głowy. zwykle 0,5l to nic, a po sertralinie 2 piwa i byłam wstawiona.
  • 742 / 12 / 0
Też to zauważyłem byłem się wczoraj najebać bo strasznie się czuje po tej sertralinie, lekarz wiedząc o mojej skłonności do nadużywania substancji psychoaktywnych nie dał mi żadnych benzo tylko samą sertre :emo:. I dlatego też się pytałem czy nie wydłuży mi to picie ładowania leku bo nie chciałbym wpaść w błędne koło że się będę codziennie alko zaleczać i przez to sertra nigdy nie zacznie działać. Tak przy okazji nie wiem czy tego nie odstawić bo nie mogę usiedzieć w miejscu(mam ochotę napinać mięśnie i skręcać kończyny) i jestem strasznie rozdrażniony czy to akatyzja?
Ostatnio zmieniony 03 listopada 2012 przez tomek219, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 953 / 4 / 0
znam parę osób, na których sertralina działa bardzo pobudzająco.
najlepiej skonsultuj się z lekarzem i zmień lek.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.