Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3901 / 562 / 0
Re: Poppy seed tea
Nieprzeczytany post autor: lol »
Rewolucyjny tekst xD
Temat moze nie jest czesto poruszany, ale płukanka z makówek jest stosowana od starożytności, nasze babki, prababki stosowały na przeziębienia, na uspokojenie (siebie i dzieci). Nawet moje ciotki na jakiejs imprze rodzinnej opowiadaly, ze za ich czasów dawali dzieciom taką szmatkę nasączoną wywarem z 1 makówki czy coś w tym stylu jakoś w formie smoka do buzi.

Ale właśnie ciekawi mnie jak z tą herbatą. Spróbuję zebrać nasiona i zrobić taką herbatę.
Kiedys czytalem opis warszawkiego, ktory podobno tak wlasnie zrobil i pisal, ze nie podziałało.
Ale nie znam ilości i nie wiem na ile to wiarygodne. Na 1kg maku trzeba tych makówek bardzo, bardzo dużo.
  • 687 / 149 / 2
Tak, ten środek do ssania dla dzieci jest chyba międzynarodowy :-). Przemielona jedna makówka i trochę cukru zawijane jest w szmatkę i dawana dziecku do ssania, na filmie, do którego link podałem powyżej możesz to zobaczyć od 3:02.
Miłość jest jak opium...
  • 2534 / 597 / 0
Dzisiaj wypiłem moje 3 PST w życiu i powie mi ktoś dlaczego po tym tak żuchwa ucieka do dołu? %-D Zdarzyło mi się to również po jakichs innych specyfikach,ale nie tak jak po tym,skąd się to w ogóle bierze?
Wczoraj miałem cevy i obraz pod zamkniętymi oczami mi cały migał,pozatym z zamkniętymi oczami masa po tym hipnagogów i łapie się na jakichs kompletnie abstrakcyjnych myślach i potem zastanawiam się dlaczego o tym myślałem xd
Nie miałem tak po żadnym innym opio.
  • 3901 / 562 / 0
Cevy i opadająca żuchwa.
No nieźle. Ale wymyślacie :)
  • 2534 / 597 / 0
Nie niewiadomo jakie cevy,takie niebieskie plamy po prostu.I tak,co jakiś czas opada mi żuchwa no kurwa po co mam zmyślać.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 449 / 101 / 0
Lolku najdroższy...Czy mogę prosić ciebie o kontakt w sprawie PST? :)
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 2199 / 366 / 0
Cześć, przepłuczka z 800mg maku w dużym słoiku, mieszane za pomocą miksera. Pierwszą wypiłem, natomiast 2 kolejne wlane do dużego szerokiego gara.
Odparowane na pełnym gazie około 40 minut do godziny.
Wkleje zdjęcia potem jak się dowiem jak zmniejszyć wielkość.

Wyszła taka kawa z mlekiem (1/4 szklanki) z mocno widocznymi farfoclami, natomiast po odstaniu 10 minut osad jest wielkości półtora centymetra, kolor żwiru, a nad osadem jasny pomarańcz.
(Szklanka standardowa 250ml)

Z racji iż pierwszą już wypiłem, minęło ok 40 minut, a czytając tutaj ludzie mówili, że potrafi się wkręcać 2-3 godziny, więc może się trochę wstrzymam.

Czeski mak firmy: Stefik.
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 1997 / 120 / 0
2-3h to jakaś bzdura. Jak jest dobra - kilka max naście minut. Do pół h wiesz czy klepie. Jasne, ładuje się wolno, więc tego peaka możesz mieć po 2-3h, ale jak po 40 min jest słabo, to lepiej nie będzie.
  • 2534 / 597 / 0
Mi z 10 minut,ale ja to wszystko szybko przerabiam.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 389 / 99 / 4
Rzeczywiście peak może się pojawić nawet i po 3/3,5h ale pierwsze efekty działania czuć już w kwadrans albo i szybciej. Ja dopijam zazwyczaj jak po godzinie czuję, że jest słabo.
Just a perfect day, you made me forget myself
I thought I was someone else, someone good
ODPOWIEDZ
Newsy
Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

„Adwokat od trumien na kółkach” i jego żona z zarzutami w sprawie narkotyków

Znany łódzki prawnik, nazwany przez media „adwokatem od trumien na kółkach”, ponownie ma problemy z prawem. Paweł K. został w kwietniu, nieprawomocnie, skazany przez sąd w Olsztynie za spowodowanie śmiertelnego wypadku na drodze z Jezioran do Barczewa. W wypadku zginęły dwie kobiety.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.