Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 349 / 102 / 0
Dlatego trzeba realizować szybko, zrealizowanej już nie da się anulować xD
Moi drodzy hyperrealowicze, proszę o nie składanie mi ofert sprzedaży, ani zakupu leków, ani innych środków, szczególnie tych nielegalnych. Jeżeli macie jakieś pytanie dotyczące leków - piszcie śmiało, w tym mogę pomóc.
  • 1195 / 140 / 0
Tak, to żaden problem dla lekarza, zdarzało się że źle wystawił i usuwał i nowa wystawiał.
  • 2394 / 653 / 0
A Jak jest u lekarzy z pisaniem leków na osobne recepty. Np Potrzebuje dwóch leków ale wiem że jeden wykupione od razu a że nie przelewa mi się finansowo proszę żeby ten drugi był na osobnej recepcie tak żebym mógł zrealizować go np parę dni później. Czy lekarz w związku z tym że rozbije wszystkie na 2 recki coś traci ?? Czy nie ma dlań żadnej różnicy tylko wystawiając 2 recki musi więcej więcej naklikać ??
  • 177 / 26 / 0
06 marca 2021Mordarg pisze:
A Jak jest u lekarzy z pisaniem leków na osobne recepty. Np Potrzebuje dwóch leków ale wiem że jeden wykupione od razu a że nie przelewa mi się finansowo proszę żeby ten drugi był na osobnej recepcie tak żebym mógł zrealizować go np parę dni później. Czy lekarz w związku z tym że rozbije wszystkie na 2 recki coś traci ?? Czy nie ma dlań żadnej różnicy tylko wystawiając 2 recki musi więcej więcej naklikać ??
Matulce przepisał rolki na osobną recke endokrynolog.
U mnie to bardziej chronicznie
Ty wolisz mieć stany psychodeliczne
  • 2394 / 653 / 0
Mi też nie raz rozbijali różne leki na rózne recki ale czasami nie więc zastanawiam się czy jest w tym jakś reguła i jakiś sens
  • 371 / 55 / 0
ilosc pozycji na 1 recce:
-5 produktow (gotowych lekow)
-1 lek recepturowy

rp/rpw

rozna odplatnosc

termin realizacji "od"

o to chodzilo?

edit. ogolnie straci kawalek papieru i troche czasu

zwykle recepty mozna wykupowac na raty, ale w tej samej aptece, gdzie ja "rozpoczeto"
Uwaga! Użytkownik 4002 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 230 / 26 / 0
Ja tam jestem zadowolony wolę zapłacić więcej ale hmmm.... %-D
  • 349 / 102 / 0
Na recepcie papierowej może być tylko 1 lek psychotropowy. W e-rp nie ma takiego problemu, bo każda pozycja to oddzielna recepta nawet jak dostajecie kod, na którym jest 5.
Moi drodzy hyperrealowicze, proszę o nie składanie mi ofert sprzedaży, ani zakupu leków, ani innych środków, szczególnie tych nielegalnych. Jeżeli macie jakieś pytanie dotyczące leków - piszcie śmiało, w tym mogę pomóc.
  • 867 / 253 / 0
U mnie to zawsze wygląda tak: wypisane trzy różne leki, z czego dwa na wspólnej recce i alpra w pojedynkę na drugiej, oddzielnej.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 349 / 102 / 0
I tak ma być zgodnie z przepisami. Dwa różne psychotropy - dwie różne recepty. Macie pytania, piszcie śmiało, siedzę w tym gównie po drugiej stronie xD
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.