- Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
- Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
- Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
mnie zastanawia jedno - bardzo czesto zdarza mi sie, ze samo dzialanie pea tez jakby sie rozkrecalo z biegiem dnia i jestem ciekawy, co moze byc przyczyna. miewam dni, ze na poczatek musze wrzucic np 2 tabsy schorcha (100mg pea) zamiast jednej zeby miec w porzadku efekt (zwykle pierwsza dawke wrzucam kolo 11), a jem wczesniej weglowe sniadanie i wrzucam tabsy z lyzeczka pieprzu, za to o 14 wystarczy ze dorzuce juz tylko jedna kapsulke, czasem nawet bez zadnego jedzenia od 10 poza np. bananem i efekt jest podobny, a czasem nawet odrobine lepszy. jedyne do czego doszedlem, to ze moze wlasnie ten pieprz + piperyna zawarta w scorchu sie kumuluje i dopiero od jakiegos poziomu zaczyna porzadnie kopac.
poza tym nie laduje sie u mnie ~30 min jak chyba u wszystkich, a 40-45 i zauwazylem, ze od jakiegos czasu dzialanie euforyczne (chociaz przy takich dawkach nie powoduje to u mnie jeszcze takiej faktycznej euforii, ta pojawia sie dopiero przy 150-200mg, przy normalnym stosowaniu raczej jest po prostu przyjemnie ale na ogarce) jest o wiele bardziej liniowe i stabilnie utrzymuje sie przez jakies 2 godziny od zaladowania, podczas gdy calkowite dzialanie znika po 3-3,5 godz.
niedlugo powinno mi dojsc czyste pea, wiec zaczne ekspementowac z podaniem donosowym to pewnie bede wiedzial wiecej. ktos ma jakies inne pomysly co moze byc tego przyczyna?
alchemista pisze:mnie zastanawia jedno - bardzo czesto zdarza mi sie, ze samo dzialanie pea tez jakby sie rozkrecalo z biegiem dnia i jestem ciekawy, co moze byc przyczyna. miewam dni, ze na poczatek musze wrzucic np 2 tabsy schorcha (100mg pea) zamiast jednej zeby miec w porzadku efekt (zwykle pierwsza dawke wrzucam kolo 11), a jem wczesniej weglowe sniadanie i wrzucam tabsy z lyzeczka pieprzu, za to o 14 wystarczy ze dorzuce juz tylko jedna kapsulke, czasem nawet bez zadnego jedzenia od 10 poza np. bananem i efekt jest podobny, a czasem nawet odrobine lepszy. jedyne do czego doszedlem, to ze moze wlasnie ten pieprz + piperyna zawarta w scorchu sie kumuluje i dopiero od jakiegos poziomu zaczyna porzadnie kopac.
Co do Scorcha to ja tutaj już nie dorzucałem pieprzu - piperyna i kofeina w nim zawarte wystarczająco podnoszą poziom kwasu w żołądku, żeby PEA weszła.
poza tym nie laduje sie u mnie ~30 min jak chyba u wszystkich, a 40-45 i zauwazylem, ze od jakiegos czasu dzialanie euforyczne (chociaz przy takich dawkach nie powoduje to u mnie jeszcze takiej faktycznej euforii, ta pojawia sie dopiero przy 150-200mg, przy normalnym stosowaniu raczej jest po prostu przyjemnie ale na ogarce) jest o wiele bardziej liniowe i stabilnie utrzymuje sie przez jakies 2 godziny od zaladowania, podczas gdy calkowite dzialanie znika po 3-3,5 godz.
niedlugo powinno mi dojsc czyste pea, wiec zaczne ekspementowac z podaniem donosowym to pewnie bede wiedzial wiecej. ktos ma jakies inne pomysly co moze byc tego przyczyna?
1) z rana walić jedna doustnie i jedną podjęzykowo
2) czy rano jedną doustnie, a po południu podjęzykowo
3) czy jedna doustnie/podjezykowo na dzien wystarczy
4) a moze dorzucic trzecią
Sele jest drogocenna i trzeba rozważnie uzywać :D ogólnie stymulacja potrzebna mi jest codziennie (mniejsza rano jakies 50mg PEA, a wieksza wieczorem jakies 150-200 mg w roznych odstepach czasu). Z góry dziękuje za pomoc ;)
Jednak zauwazam skutki uboczne w postaci nadkwasowości i zaparć...
Drugie pytanie to zamierzam w najbliższych dniach zacząć przyjmować Pirybedyl który jest agonista receptorów dopaminowych D2 i D3. Czy mogę równocześnie używać sele+PEA?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12
Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila
Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych
Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.