Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 293 / 14 / 0
działa i to srogo! 5mg pod jezyk, 5mg doustnie i po pol godziny 2xkaps man scorcha :D jednak ta euforia mi przeszkadza i nie wiem czy bedzię sie nadawało do nauki! da rade to jakos znieść bo aż nie mogę wysiedzieć :<
  • 1481 / 197 / 0
Musisz zmniejszyć dawki, np. do jednej kapsułki. Ja czasem robiłem roztwór z tych kapsów i piłem po 25 mg PEA.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 6 / / 0
W niedziele dałem 5 mg sele pod język, poniedziałek rano 5mg od jezyk i 5 oral, wtorek to samo, dzisiaj jest sroda- rano 5mg pod jezyk 5mg oral po godzinie mocne sniadanie i odpowiednia duża ilość pea. od wrzutu pea minęły już 3h i dalej nic. to możliwe że jeszcze się rozkręci czy coś ze mną nie tak?
  • 28 / 2 / 0
poczytaj temat, w wielu przypadkach mix powoli sie rozkreca. w moim przypadku bylo to jakies 1,5 tygodnia wrzucania 5mg podjezykowo + 5 do zoladka. poza tym tyler ostatnio zwrocil uwage na lepsza przyswajalnosc w polaczeniu z pieprzem - jesli wrzucasz pea oralnie to tez poprobuj.
mnie zastanawia jedno - bardzo czesto zdarza mi sie, ze samo dzialanie pea tez jakby sie rozkrecalo z biegiem dnia i jestem ciekawy, co moze byc przyczyna. miewam dni, ze na poczatek musze wrzucic np 2 tabsy schorcha (100mg pea) zamiast jednej zeby miec w porzadku efekt (zwykle pierwsza dawke wrzucam kolo 11), a jem wczesniej weglowe sniadanie i wrzucam tabsy z lyzeczka pieprzu, za to o 14 wystarczy ze dorzuce juz tylko jedna kapsulke, czasem nawet bez zadnego jedzenia od 10 poza np. bananem i efekt jest podobny, a czasem nawet odrobine lepszy. jedyne do czego doszedlem, to ze moze wlasnie ten pieprz + piperyna zawarta w scorchu sie kumuluje i dopiero od jakiegos poziomu zaczyna porzadnie kopac.
poza tym nie laduje sie u mnie ~30 min jak chyba u wszystkich, a 40-45 i zauwazylem, ze od jakiegos czasu dzialanie euforyczne (chociaz przy takich dawkach nie powoduje to u mnie jeszcze takiej faktycznej euforii, ta pojawia sie dopiero przy 150-200mg, przy normalnym stosowaniu raczej jest po prostu przyjemnie ale na ogarce) jest o wiele bardziej liniowe i stabilnie utrzymuje sie przez jakies 2 godziny od zaladowania, podczas gdy calkowite dzialanie znika po 3-3,5 godz.
niedlugo powinno mi dojsc czyste pea, wiec zaczne ekspementowac z podaniem donosowym to pewnie bede wiedzial wiecej. ktos ma jakies inne pomysly co moze byc tego przyczyna?
  • 6 / / 0
no dobra. a jak powiedzmy już po tygodniu mi sie rozkręci to potem codziennie musze jesc sele zeby znowu nie czekac tygodnia na działanie? bo segan jednak troche kosztuje, a przez tydzien jesc go po 10 kiedy bede chciał tylko 1 dzien polatac traci sens
  • 1481 / 197 / 0
alchemista pisze:
mnie zastanawia jedno - bardzo czesto zdarza mi sie, ze samo dzialanie pea tez jakby sie rozkrecalo z biegiem dnia i jestem ciekawy, co moze byc przyczyna. miewam dni, ze na poczatek musze wrzucic np 2 tabsy schorcha (100mg pea) zamiast jednej zeby miec w porzadku efekt (zwykle pierwsza dawke wrzucam kolo 11), a jem wczesniej weglowe sniadanie i wrzucam tabsy z lyzeczka pieprzu, za to o 14 wystarczy ze dorzuce juz tylko jedna kapsulke, czasem nawet bez zadnego jedzenia od 10 poza np. bananem i efekt jest podobny, a czasem nawet odrobine lepszy. jedyne do czego doszedlem, to ze moze wlasnie ten pieprz + piperyna zawarta w scorchu sie kumuluje i dopiero od jakiegos poziomu zaczyna porzadnie kopac.
Miałem podobnie jak wrzucałem do żołądka, możliwe że selka wrzucona z rana nie jest jeszcze tak szybko przyswajalna na enzymach, aby efekt inhibicji był silny - lub - trzeba zająć enzym większą ilością PEA, bo i tak sobie radzi i dopiero od wyższej dawki wchodzi. Jest to też kwestia indywidualna, jednych klepnie 25 mg z rana, drudzy muszą brać 100-200.

Co do Scorcha to ja tutaj już nie dorzucałem pieprzu - piperyna i kofeina w nim zawarte wystarczająco podnoszą poziom kwasu w żołądku, żeby PEA weszła.
poza tym nie laduje sie u mnie ~30 min jak chyba u wszystkich, a 40-45 i zauwazylem, ze od jakiegos czasu dzialanie euforyczne (chociaz przy takich dawkach nie powoduje to u mnie jeszcze takiej faktycznej euforii, ta pojawia sie dopiero przy 150-200mg, przy normalnym stosowaniu raczej jest po prostu przyjemnie ale na ogarce) jest o wiele bardziej liniowe i stabilnie utrzymuje sie przez jakies 2 godziny od zaladowania, podczas gdy calkowite dzialanie znika po 3-3,5 godz.
niedlugo powinno mi dojsc czyste pea, wiec zaczne ekspementowac z podaniem donosowym to pewnie bede wiedzial wiecej. ktos ma jakies inne pomysly co moze byc tego przyczyna?
Przy odpowiednich dawkach działanie podnoszące humor jest stabilne - u mnie też tak jest jak się wstrzeliłem. Nie ma już "wejścia" i zejścia działania, jak dorzucam regularnie to jest po prostu cały czas mniej więcej ten sam poziom i podniesiony humor.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 293 / 14 / 0
sam mam teraz dylemat jak stosowac sele, czy
1) z rana walić jedna doustnie i jedną podjęzykowo
2) czy rano jedną doustnie, a po południu podjęzykowo
3) czy jedna doustnie/podjezykowo na dzien wystarczy
4) a moze dorzucic trzecią
Sele jest drogocenna i trzeba rozważnie uzywać :D ogólnie stymulacja potrzebna mi jest codziennie (mniejsza rano jakies 50mg PEA, a wieksza wieczorem jakies 150-200 mg w roznych odstepach czasu). Z góry dziękuje za pomoc ;)
  • 1481 / 197 / 0
Ja wrzucam rano jedną pod język i jak trzeba to drugą dodatkowo po 16-18. Ale jedna starczy. Ewentualnie jak wrzucam dużo do żołądka PEA to dodaję sele w celach ochronnych (zbija histaminy paradoksalnie blokując ich rozpad :P ).
  • 293 / 14 / 0
u mnie raczej odwrotnie niż rozkręcanie się w ciagu dnia :D pierwsza wydaje się najbardziej efektowna a kolejne coraz mniej... ale i tak przebija jakiekolwiek stymulanty do nauki, oprocz EPH na samym samym początku i krystalicznie czystą amf o którą tak bardzo cięzko.
Jednak zauwazam skutki uboczne w postaci nadkwasowości i zaparć...
  • 934 / 12 / 0
Nie widziałem żeby ktoś pisał w wątku, ale czy zastąpienie w tym miksie fenyloetyloaminy, beta fenyloetyloaminą, da analogiczne efekty? Jeśli tak jakie stosować dawki, tak jak w przypadku zwykłej PEA?
Drugie pytanie to zamierzam w najbliższych dniach zacząć przyjmować Pirybedyl który jest agonista receptorów dopaminowych D2 i D3. Czy mogę równocześnie używać sele+PEA?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12

Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?

Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila

Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.

Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych

Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.