Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Pregabalina to straszna dziwka
Potem, jak się ma szczęście, to naprawdę fajnie wyciszy lęki na okres około miesiąca. I w momencie, gdy człowiek zaczyna myśleć, że znalazł alternatywę [!] dla benzo, o wiele bezpieczniejszą, to... albo pregaby działanie zanika od razu, albo stopniowo, ale i tak bardzo szybko.
Jedyny plus jest taki, że z zejściem z wysokich dawek nie miałam żadnego problemu, miałam pod ręką leki zwiotczające mięśnie (baklofen, mydocalm), ale do zejścia nie było potrzeby sięgania po nie, lekkie do średnich tików mięśniowych przeżyję - a te się nasilają po pregabie, tzn. na schodzeniu. Ogólnie brałam na początku regularnie bardzo, potem już z mniejszą uwagą, potem okres zwiększania dawek w poszukiwaniu dawnych efektów (600-900mg/d), grama nigdy nie przekroczyłam ze względu na próg drgawkowy, ale i to by nic nie dało.
To, co zapamiętałam z pregaby, to to, że dopasowała się do wykonywanej czynności. Chwila relaksu - wchodzi sedacja. Chwila pracy - wchodzi lepsze skupienie i odcięcie się od otoczenia. Bardzo, baaardzo fajne. Pewnie tak, tylko o wiele mocniej, działa metylofenidat i wszystkie pochodne. Tylko, oczywiście, bardziej nakręcająco. A źrenice... na zejściu powiększone, podczas używania ciężko powiedzieć, bo codziennie w 95% stopniach na opio i.v., ale na pewno nie talerze.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Dużo ludzi na zejście poleca opio, na zagramanicznych forach piją Kratom na przykład. Pisałem też o zamienniku na fenibut będąc na niskich dawkach, z asystą baklo nie mieli problemów z taką zamianą i zejściem. Taki to lek co albo cię polubi i nie zrobi kuku na odstawce albo zafunduje dobrą jazdę. Każdy jest inny.
Jak przejdę ostatnie egzaminy to trochę ostrzej zabiore się za temat bo mnie ta pregaba już trochę irytuje.
Ciekawi mnie jak tam @DoDupy , niskie dawki dały mu niezłą odstawkę.
08 maja 2019BladziuchnyStrach pisze: Dużo ludzi na zejście poleca opio, na zagramanicznych forach piją Kratom na przykład. Pisałem też o zamienniku na fenibut będąc na niskich dawkach, z asystą baklo nie mieli problemów z taką zamianą i zejściem. Taki to lek co albo cię polubi i nie zrobi kuku na odstawce albo zafunduje dobrą jazdę. Każdy jest inny.
@BladziuchnyStrach
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Piszę o tym, bo pomimo tego, że byłam na tramalu (ok 300mg/dzień), to czas po wyzerowaniu pregabaliny był kiepski (pewnie bez byłoby bardzo, bardzo źle - przy wcześniejszym wyzerowaniu w jakiejś 56h miałam takie lęki, że miałam myśli samobójcze i to te na poważnie). Nie miałam na nic siły, tylko bym przesypiała dni (ale nie od opiatów) , dostałam strasznej depresji, nie odbierałam od nikogo telefonów (to całkowicie do mnie niepodobne), zawaliłam trochę w pracy (to jeszcze bardziej do mnie nie podobne), ciągle płakałam. Podejrzewam, że to mogły być PAWSy, no ale upudorowane tramalem.
Po 11 dniach odstawiłam tramal, bo przepisany na ortopedyczne problemy ze stópkami za bardzo łechtał moje latami niestety wyrabiane receptory opioidowe. Skręt po 6 tygodniach na tramalu był rzekłabym taki 4/10 (noce najgorsze). Po jakiś 5 dniach (czyli 16 od wyzerowania pregabaliny) było już w miarę ok i weszło to poskrętowe bardzo dobre samopoczucie. Teraz miesiąc po jest ok, a nawet całkiem bardzo dobrze. Musisz mieć jednak poprawkę jeszcze na to, że mam dwubiegunówkę, więc to trochę inaczej u mnie wszystko działa.
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.