Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 921 / 277 / 0
Nietypowa Blaszka - Mięsista Sztunia - Fiolet
IMG_2482_copy_1024x768.jpg
20180920_104607_copy_1024x768.jpg
20191118_084742_copy_768x1024.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
PSYCHEDELIC WARRIOR
  • 6 / / 0
Dziś byłem na swoich pierwszych poszukiwaniach i znając swoje szczęście nic nie znalazłem :(
Jedynie co znalazłem to jednego kapłaczka, kupe na gumakach i rozczarowanie.
  • 19 / 4 / 0
Byłem wczoraj na spocie na którym znajomy od kilku lat zbierał łyse, sęk w tym że nie było ani jednego pożądanego grzybka. I tu jest pytanie czy szukać innej łąki czy wysyp dopiero nastąpi? Okolice Wschowy
ignorance is bliss
  • 59 / 31 / 0
43 w 2,5h południe Mazowieckiego, 70proc młodzieży w tym bardzo malutkie z zamkniętymi kapeluszami i jeden staruch olbrzym kapelusz ok 3,5_4 cm będzie herbatka(wywarek) z cytrynką na jutro lub ususze i na potem wszytko na raz
  • 19 / / 0
15 października 2020Uresyo pisze:
Ladnie wysypala 500 sztuk okolo 2 h :*
Chyba pochodzimy z sasiedniej okolicy :) daj znać na pw
Uwaga! Użytkownik Kubackjeee nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / 8 / 0
Dzisiaj ok. 3h nie poszło w las i wraz z ziomkiem weszliśmy w posiadanie ok. 500 sztuk ;)
Generalnie raczej mało szukania- większość czasu poświęcone na zrywanie.
Łyse występowały zarówno w krótkich trawach, jak i wysokich.
W przypadku tych wysokich poszukiwania ograniczyły się do dużych jeży, w których można było spotkać nie lada rodzinki ;)
Raczej większość grzyboli świeżutkich. Czuję, że to dopiero początek, za tydzień kolejna wyprawa ;)
Pozdrowienia z mazowieckiego ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 18 / 1 / 0
@karoleczko to na pewno łyse?
  • 59 / 31 / 0
Jak dla mnie pierwsze zdjęcie na bank (dziś takie zbierałem) drugie na 95proc ... Mokre mają inne kolory.
  • 28 / 8 / 0
17 października 2020superseler pisze:
@karoleczko to na pewno łyse?
100% kolego ;)
  • 6 / 1 / 0
17 października 2020karoleczko pisze:
Dzisiaj ok. 3h nie poszło w las i wraz z ziomkiem weszliśmy w posiadanie ok. 500 sztuk ;)
Generalnie raczej mało szukania- większość czasu poświęcone na zrywanie.
Łyse występowały zarówno w krótkich trawach, jak i wysokich.
W przypadku tych wysokich poszukiwania ograniczyły się do dużych jeży, w których można było spotkać nie lada rodzinki ;)
Raczej większość grzyboli świeżutkich. Czuję, że to dopiero początek, za tydzień kolejna wyprawa ;)
Pozdrowienia z mazowieckiego ;)
A mazowieckie w okolicach Warszawy jakieś wskazówki? Bo dziś 5 godzin chodzenia i nic 😔
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków

Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.