Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1406 / 142 / 0
@duldilaj
absolutnie się nie nabijam. miałem tak samo po fentanylu. wyjasnie dlaczego-poch fenta jak i sam fnt działają również na receptor NMDA. przez ten receptor działa również ketamina.
  • 370 / 37 / 0
Wlasnie sama sobie sprawdzilam metode palenia B-F w skręcie i powiem ze to calkiem przydatna metoda do palenia na imprezie. Szkoda mi tylko zacofanej moderacji ktora uznala moje pytanie za spam, a kolesia który natrętnie usulowal nie pomagac zostawila w spokoju, eh... W każdym razie polecam, przy zwyklym fencie moze byc trochę gorzej. Pozdrawiam
  • 156 / 11 / 0
Jak długo B-F jest wykrywalny w testach aptecznych na opio? Tyle co m/h czy może, daj Boże, krócej?
  • 1680 / 270 / 0
W ogóle nie jest.
Największy przegryw na forum
  • 402 / 4 / 0
da rade to waporyzowac w epapierosie?
chce wsypac 20mg rozcierki 1:10 na grzalke w clearomizerze i zwapovac.
Czy taka dawka bedzie odpowiednia dla osoby bez zadnej tolerki na opio?
Z gory thx za rady. Pozdrawiam
  • 5299 / 104 / 0
POMOCY
Znajomy znajomego przedawkował butyr-amid lub -fentanyl, chuj wie, do tego jakieś rc-benzo. Orientuje się ktoś czy może pomóc naloxon? Osobnik wylądował w szpitalu i chuj wie w jakim jest stanie. Mam tylko i wyłącznie kontakt telefoniczny z innym osobnikiem, który pędzi już na oddział
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 364 / 8 / 0
Pewnie to zrobili ale najważniejsze powiedzieć lekarzowi co brał dokładnie i wszystkie informacje jakie znajdziecie na necie o tym co brał. Pewnie mu strzała z naloxonu zrobili "profilaktycznie" . To jest najgorsze w tych RC i zawsze mnie zniechęcało że nie ma uniwersalnego wyjścia awaryjnego w razie W.
  • 2652 / 387 / 0
Ważne jest, żeby podać jakie dawki butyr-fnt przyjął, bo siła działania BF w stosunku do fentanylu jest inna. Nalokson podstawowo jako pierwsze co mu podadzą, zaraz potem imidazobenzodiazepinę, później monitorowanie czynności układu krążenia i oddechowego i powinno być dobrze. Może na dobre odechce mu się eksperymentowania z butyr-fentem.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1680 / 270 / 0
Ale nie wypowiadajcie się jak nie wiecie o czym piszecie. Haha i co typ ma powiedzieć,że brał butyr-fentanyl?! Przecież lekarze to nie chemicy a butyr-amid w ogóle nic im nie rozjaśni. Niech powie w takiej sytuacji że przedawkował fentanyl. Poza tym skoro żyje (?) to tylko lekko przedobrzył. Nalokson pomoże.

A co do waporyzacji w papierosie to nie zadziała nic a nic. Poza tym po co kombinować skoro jest folia aluminiowa? No i 2mg substancji to jest za mało na wapo.
Największy przegryw na forum
  • 364 / 8 / 0
Nie do końca takie sprawdzone info widzę.
Tak typ mówi jaką brał substancje a ktoś obok podaje mu opis oraz dorzuca że "jest to substancja podobna do fenta" - wg mnie to tylko i wyłącznie przejaw odpowiedniego podejścia do sprawy w której chodzi, a w razie jakiś problemów i komplikacji masz pewność że przedstawiłeś sprawy rzetelnie
W razie problemu lekarz decyduje jakie procedury podjąć i nie powie wtedy "ale kolega mówił że to fent więc zgodnie z procedurą postąpiłem" - mając dokładną wiedzę może skonsultować się z innymi lekarzami, a i może zdarzyć się że któryś z innych doktore miał przypadek RC. Leczenie takich osób to ogromna odpowiedzialność i lekarz ma świadomość że zła decyzja = prawdopodobnie problemy bo komisja:
-"dlaczego leczył Pan osobę X używając Y"
-"ponieważ kolega pacjenta stwierdził że przyjął on substancje "xxxx"
- z informacji wynika że była to substancja "yyyy-xxxxxxxx"
- ale to prawie to samo
- prawie robi wielka różnice, jest Pan zawieszony.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych

36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.

Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą

Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.

Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł

Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.