Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 12 / / 0
jak mysliscie, warto mieszac jwh-081 z jwh-019? wyczytalem, ze kanabinoidy te nie dzialaja synergicznie, no, ale, lepiej palic je na osobno czy w takim polaczeniu? jakie proporcje byscie polecali? 1g jwh-081 oraz 0,5g jwh-019 w 150ml acetonu i na 40g (mam tolerke na kana) bedzie fajnie dzialac?
  • 45 / 1 / 0
o apropo ;) próbowałem takiego połączenia i powiem że 2 mg jwh 081 + 2 mg JWH 019 zadziałało słabiej niż 3 mg 081 solo :)

lepiej oddzielnie (z wiekszymi dawkami nie probowałem :) )

działać będzie napewno fajnie czy tka czy tak ;)
  • 133 / / 0
jak długo działa jwh-081?
3D w HD
  • 128 / 6 / 0
jutro dostanę 1g jwh-081, chcę to waporyzować i mam pytanie: Czy warto kupić sobie wagę na allegro, z dokładnością do 0,01 g? tym sposobem, będę mógł odmierzyć 10mg (czyli 0,01g) a potem podzielić to na dwie, lub trzy części, czy nie warto zawracać sobie głowy i po postu sypnąć na oko minimalną ilość i ew zwiększać, jeśli będzie za mało?

..i gdzie można w Warszawie kupić lufkę do waporyzowania? mam elektryczny waporyzer, ale to chyba za duże urządzenie do takiej zabawy.. (?)
  • 666 / 2 / 0
nawet jak sypniesz odrobine za duzo to nic Ci nie bedzie ;-) a gdzie kupic? skateshopy, dopalacze itp, trafica...
  • 128 / 6 / 0
nie potrafię tego palić, albo za słabo na mnie działa. Waporyzowane zmienia się w ciecz, która nie chce odparować, mimo temp powyżej 150 stopni i tak zostaje, niby łapię jakiegoś bucha, ale efekt na granicy placebo.
  • 666 / 2 / 0
nie trzeba trztymac caly czas plomienia tylko jak widzisz ze powoli znika "ciecz" jak to nazwales to puszczasz i tak w kolko. mozliwe ze dawka za mala. przy tym jwh o ktorym pisales sensownie robi sie od 15mg. swoja droga nie wiem co niektorzy tak sie boja sypnac wiecej a trip (tak to dobre slowo bo sam mialem kilka) po wiekszej ilosci przynajmniej tych co probowalem jest zajebisty. lepiej spalic wiecej na raz niz na kilka razy po troszku jesli szukasz pizdy.
  • 128 / 6 / 0
ale u mnie ta ciecz nie znika, zostaje taki lepki olejek, może wysłali mi coś innego? próbowałem posypać tym jakieś legalne ziółko, wtedy zrobiło się wilgotne, ale żarzyło się dłużej niż normalnie, po roztarciu w palcach popiół oleisty. Normalne? zapach tego niby jwh jest podobny do mefedronu.

[scalono posty - PcP]

próbowałem, próbowałem i w końcu się udało. Jedyny sposób który na mnie działa, to po prostu wsypanie proszku do samarki wypełnionej jakimś legalnym chwastem. Wstrząśnij przed użyciem. :finger: :kotz: proszek ładnie się przykleja do roślinki i nic, nie zostaje na dnie.

Sprawdziłem prawie wszystkie opisane tu metody oprócz nasączania koniczyny roztworem.
Ostatnio zmieniony 19 października 2010 przez ponury_sniffiarz, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 666 / 2 / 0
a probowales grzania na folii?? jak dla mnie metoda mocno upierdalajaca z tym ze trzeba umiejetnie ciagnac bo sporo moze uciec.
  • 128 / 6 / 0
nie próbowałem, a paruje to u Ciebie do sucha? czy też masz taką lepką maź?

ale, wkładałem to do waporyzera elektrycznego i dałem max temp - na początku poszedł dymek, a poźniej lepka maź która nie chce odparować.. mam wrażenie jakby temperatura była zbyt mała, a naprawdę jest spora.. spróbuję sposobu z folią, ale jestem sceptyczny, no bo waporyzer, powinien chyba dać lepszy efekt.
Ostatnio zmieniony 20 października 2010 przez ponury_sniffiarz, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.