ODPOWIEDZ
  • 606 / 8 / 0
czytałem prawie cały temat, ale stwierdzam swoje- loperamid działa jako opiat

- zweżone źrenice
- wyrzut histaminy
- opiatowe uczucie w nogach
- uspokojenie, ale bez wyjebanego "wszystko będzie dobrze mój mały"
- senność

zaczęło się od zjedzenia 12 tab w 8h, na wyjątkowo mocne dolegliwości, drugiego dnia 18 tab w 10h i wieczorem byłem ugrzany
Blok tekstu mogący usprawiedliwić moje ćpanie, dodać mu ideologii, wnieść coś błyskotliwego albo po prostu być. To nadal blok. Przewijaj dalej
  • 1680 / 266 / 0
Autosugestia Filipku.
Największy przegryw na forum
  • 2948 / 247 / 0
Wyrzut histaminy ciężko podpiąć pod autosugestię (o ile było to faktycznie uporczywe swędzenie a nie drapnięcie się 2 razy w ciągu dnia po brwi zastanawiając się w międzyczasie "czy faktycznie jestem ugrzany ?" ;)).
  • 1536 / 208 / 0
Ale jedno jest pewne: korek w dupie taki, że później, przy odszpuntowaniu, to pucharek może się rozlecieć. :-D Radziłbym w tym momencie użyć albo drewnianego domku z serduszkiem, albo kibelka w wagonie kolejowym, one są metalowe, więc chyba przeżyją, w przeciwieństwie do domowego, porcelanowego.
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
  • 1293 / 20 / 0
a nikt nie wierzył jak to robiłem jako pierwszy chyba x)
Uwaga! Użytkownik Tracerek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 320 / 20 / 0
Loperamid ma prawo zadziałać podany z inhibitorem glikoproteiny P, która powoduje wypływ loperamidu - nie pozwala mu przeniknąć BBB. Jest badanie, w którym stwierdzono, że loperamid podany z chinidyną (która jest właśnie takim inhibitorem) powodował depresję oddechową. W innym wypadku (bez takiego inhibitora lub innego związku pomagającego przekroczyć BBB) jest to niemożliwe i udowadnia jedynie siłę placebo.
TO BOWIEM, CO NIEWIDZIALNE, TO ZNACZY JEGO WIECZNA MOC I BÓSTWO, SĄ WIDZIALNE
OD STWORZENIA ŚWIATA PRZEZ TO, CO STWORZONE, PO TO, ABY ONI BYLI BEZ WYMÓWKI.
Rz 1:20
  • 1536 / 208 / 0
Poza tym, pochodne 4-fenylopiperydyny nie powodują wyrzutu histaminy. Dolargan (petydyna) jest też pochodną 4-fenylopiperydyny nie powoduje wyrzutu histaminy, to jakim cudem loperamid, który jest też pochodną tego związku, miałby fundować takie atrakcje?
Krótko mówiąc, trzebaby zjeść tego paskudztwa ogromną ilość, aby poczuć jakieś efekty opiatowe.
Dodatkowym problemem, oprócz słabego przenikania bariery krew-mózg, jest prawie zerowa rozpuszczalność soli loperamidu w wodzie, czyli również krwi. Jaka drogą miałby się dostać do mózgu, jeżeli jest tak fatalnie rozpuszczalny w wodzie/krwi?
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
  • 691 / 54 / 0
Hej! Mam loperamid i bunorfin. W skład bunorfinu wchodzi 2 mg buprenorfiny i jest tam tez mannitol czy jakos tak, substancja potęgująca przekraczanie bariery krew mozg. Ktos mądry moze na ten temat cos napisac?
Where is your god, where is your god, where is your fuckin GOD!?
  • 12591 / 2437 / 0
Nawet jeżeli ten mannitol "otworzyłby drogę" loperamidowi, to i tak chyba nie dostanie się on do receptorów. Poza tym powodzenia w stawianiu kloca po takim miksie :gun:
  • 691 / 54 / 0
Tak tylko czysto teoretycznie pytam, nie bierzmy bupry pod uwagę tylko sam mannitol. A chuj tam spróbuję taki miks i zobaczymy co się zadzieje %-D
Where is your god, where is your god, where is your fuckin GOD!?
ODPOWIEDZ
Newsy
Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!

Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.