MPH hamuje wychwyt zwrotny a amph go odwraca i napędza. Widzicie odwrotność pomiędzy hamowaniem a napędzeniem w przeciwnym kierunku?
Dodatkowo amph hamuje transportery wesikularne.
Kogz jest SNDRI (inhibitorem), ale i releaserem. Tylko też działa inaczej niż amph bo hamuje transportery wychwytu zwrotnego i AKTYWUJE transportery wesikularne. Zobaczcie sobie gdzie które są umiejscowione.
Powtarzam - ani MPH, ani amph NIE MAJĄ POWONOWACTWA DO ZADNYCH RECEPTORÓW (oprócz TAAR1)!
Rozwiałem wątpliwości?
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
Nie mam pojęcia czy brać dalej to MPH czy nie brać. Prawda jest taka, że działa to na mnie mega depresjogennie, wczoraj nawet 10 mg spierdoliło mi cały dzień - amph tak jak pisałem działa odwrotnie pod tym kątem, działa jak antydepresant i to grubo, grubo po skończeniu fazy efekt się utrzymuje. Ciężko mi rozkminić o co chodzi, być może po prostu o to, ze mój mózg otrzymując substancje o odwrotnym działaniu do tego co lubi, po prostu daje sygnał, że to nie to. To tak jak u opio wraków wrzuci się MDMA, to też za chuj nie ma tutaj mowy żeby wywowało jakąś euforie. Ale to tylko hipoteza, być może po prostu realnie dla mojego mózgu działanie amph byłoby zbawienne a MPH robie sobie krzywde - Chuj wie tak naprawdę
Z tyłu głowy jednak coś podpowiada, że napierdalanie substancji powodujących błyskawiczną depresję jest dość ryzykowną zabawą w królika doświadczalnego
feta się długo utrzymuje w organizmie bo jest dużo bardziej lipofilna od MPH i nawet jak już nie czujesz, że działa to jednak coś tam działa. Ja jeszcze następnego dnia czuję różnicę w zachowaniu i samopoczuciu.
Mówiłeś, że kogz powoduje u ciebie nieprzyjemne zejście. Już wyliczyłem chyba wszystkie najważniejsze różnice pomiędzy amph, MPH i kogzem. Tyle, że wszystkie spidy wpływają na metabolizm m. in. sodu. Najbardziej ze wszystkich to kogz wypłukuje sód bo jest też blokerem kanałów sodowych.
Dodatek sytej ilości soli do wody bardzo poprawia działanie w szczególności amph, ale i przy MPH poprawia nastrój. Wiem z doświadczenia.
80% działania fety opiera się na noradrenalinie.
Na obniżenie nastroju może też wpływać fakt, że stimy wywołują wyrzut ACh poprzez aktywację D1 i D5. Nadmiar ACh może powodować taką "analityczną" depresję więc jak dowalasz nikotynę do MPH a poziom ACh nie zdąży opadnąć od ostatniej dawki to powodujesz, że ACh się kumuluje w synapsie. Jeśli przyczyną tego stanu jest ACh to odstaw wszystkie substancje podbijajace ACh, pij duże ilości rumianku i wal deksiwo. Tak do 450 mg na dzień. To wszystko w czasie jednego dnia. Po takim triku możesz sprawdzić czy działanie MPH się poprawiło.
Zapewniam Cię, że napierdalanie proszków z ulicy czyni cię bardziej królikiem doświadczalnym niż cokolwiek.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
03 października 2020Hash_Oil pisze: Jak to dawkujesz? Co suplementujesz? Jesz normalnie posiłki? Co z nawodnieniem?
feta się długo utrzymuje w organizmie bo jest dużo bardziej lipofilna od MPH i nawet jak już nie czujesz, że działa to jednak coś tam działa. Ja jeszcze następnego dnia czuję różnicę w zachowaniu i samopoczuciu.
Mówiłeś, że kogz powoduje u ciebie nieprzyjemne zejście. Już wyliczyłem chyba wszystkie najważniejsze różnice pomiędzy amph, MPH i kogzem. Tyle, że wszystkie spidy wpływają na metabolizm m. in. sodu. Najbardziej ze wszystkich to kogz wypłukuje sód bo jest też blokerem kanałów sodowych.
Dodatek sytej ilości soli do wody bardzo poprawia działanie w szczególności amph, ale i przy MPH poprawia nastrój. Wiem z doświadczenia.
Na obniżenie nastroju może też wpływać fakt, że stimy wywołują wyrzut ACh poprzez aktywację D1 i D5. Nadmiar ACh może powodować taką "analityczną" depresję więc jak dowalasz nikotynę do MPH a poziom ACh nie zdąży opadnąć od ostatniej dawki to powodujesz, że ACh się kumuluje w synapsie. Jeśli przyczyną tego stanu jest ACh to odstaw wszystkie substancje podbijajace ACh, pij duże ilości rumianku i wal deksiwo. Tak do 450 mg na dzień. To wszystko w czasie jednego dnia. Po takim triku możesz sprawdzić czy działanie MPH się poprawiło.
Zapewniam Cię, że napierdalanie proszków z ulicy czyni cię bardziej królikiem doświadczalnym niż cokolwiek.
Okej, odstawiam nikotyne. Tak, trik z solą już sprawdzałem i działa na mnie bardzo dobrze, staram sie uzupełniać sód na bieżąco
To sprawdzę jeszcze ten trik z rumiankiem. DXM odpuszczę, bo po nim też kiedyś przeżyłem takiego bad tripa, że się pozbierać 3 dni nie mogłem, ogólnie te wszystkie dyso działają na mnie depresyjnie jak skurwysyn
Zauważyłem też, że jeśli wrzucę MPH zaczynam od chuja sikać
MPH hamuje wychwyt zwrotny a amph go odwraca i napędza. Widzicie odwrotność pomiędzy hamowaniem a napędzeniem w przeciwnym kierunku?
Różnica jest taka, że MPH blokuje wychwyt zwrotny przez co więcej neuroprzekaźników znajduje się w szczelinie synaptycznej, natomiast amph powoduje, że odwrócenie kierunku transportu więc dopamina jest transportowana z pęcherzyków do szczeliny, z tym, że ten transport jest przyśpieszony w stosunku do tego jakby się odbywał normalnie.
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
03 października 2020Hash_Oil pisze: Jak to dawkujesz? Co suplementujesz? Jesz normalnie posiłki? Co z nawodnieniem?
Na logikę, jak coś powoduje depresję znaczy, że trzeba to wyjebać bo sobie można zrobić kuku. Depresja to nie jest 3 dniowy kac, że można sobie tak z nią igrać, jak się raz wpierdolisz to wyskoczyć z niej już bardzo ciężko, a u mnie to by jeszcze oznaczało jej pogłębienie
Niestety jakby nie było, feta działa na mnie dalej zajebiście i chuj, będę zmuszony narazie walić uliczny towar - chociaż te dwa dni w tygodniu sobie polece i tym samym 4 dni będę czuł się na kozaku (u mnie dzień po fecie też jest zajebisty, coś takiego jak zjazd nie występuje). Z czasem będę musiał wymyślić coś innego
Na chwilę obecną potrzebuje efektu, który poprawia mi humor, bo doły które mnie łapią są nie do wytrzymania, MPH także ląduje w klozecie - gdyż wykazuje efekt odwrotny, który utrzymuje się nawet do dwóch dni
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/uecocaine.jpg)
UE alarmuje: coraz więcej Europejczyków zażywa kokainę i inne ciężkie narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/kidssmarthphoneaddiction.jpg)
Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”
Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/amfoschron.jpg)
Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami
W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/175-284921000.jpg)
Wpadli w trakcie transakcji
Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.