Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 1871 / 304 / 0
Chyba można tak to określić. Ogólnie lutujesz nasadkę (czyli "capa") tak długo, aż kliknie raz a potem drugi. Najlepiej natychmiast po 2-gim kliknięciu przestać podgrzewać. Później kolejne 2 kliknięcia wskazują schłodzenie komory tzn można dalej waporyzować.
Uwaga! Użytkownik yoshi420 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12431 / 2417 / 0
W VapCapie działa to całkowicie mechanicznie - nie mam pojęcia, co to jest ten termostat bimetaliczny.
Model 2020 widziałem już od 199 zł.

W tej cenie możesz kupić jeszcze np x-max starry 3.0 (od 250 zł), lub jeśli możesz dołożyć, to x-max v3 pro.
Ten pierwszy to sesyjny, a ten drugi ma 2 tryby - sesyjny i on demand.
  • 462 / 7 / 0
No dobra, stanęło na manualnym ;) Może już w ten wkd. Będzie jak opalanie lufy kiedyś, sentymentalnie haha
A tak serio, to liczę, że wróci faza wywracająca zmysły na lewą stronę podczas słuchania muzyki w piątkowe wieczory, a naczytałem się postów wyżej, że lepiej klepie. Jaram ostatnio symboliczne ilości przeważnie 2x w tyg, 2 dni pod rząd i jak wapo nic nie zmieni, to pora na pauzę.
  • 1854 / 215 / 37
Obczaj YoCan Vane albo YoCan Hit, oba modele z grzałką indukcyjna, w mocno przystępnej cenie. Mam model vane, który radzi sobie o wiele lepiej, niż np. taki drogi pax2, który moim zdaniem jest stratą pieniędzy.
  • 462 / 7 / 0
Stanęło na manualu vapcap m, w zupełności mi wystarczy i ma fajne gabaryty. Grzałkę indukcyjną też w sumie mam w swoim arsenale, ale chyba zapalniczka w zupełności wystarczy... ;)
  • 653 / 172 / 0
Nie będziesz żałował zakupu. Tylko potrzeba czasu by w pełni opanować technikę podgrzewania.
  • 1871 / 304 / 0
A technika, dodam, jest banalnie prosta. Kręcisz vapkiem w kółko jedną dłonią a drugą grzejesz, starając się żeby płomień uderzał w wybrane miejsce Capa/nasadki (im niżej, tym wyższa temp).
Wszystko.

@RafalKoral korzystając z okazji podpytam. Mam ok 10 g ABV po 10g aurory (indica). Jak nalepiej spożytkować, dla 1-razowej gastro-bomby? Nie znam się na żadnych przepisach i nie umiem robić ciastek itp jak należy szukam sposobu efektywnego 100% i prostego, kosztem smaku etc. Dać do szklanki z mlekiem 3.2% i do mikrofali na 1.5 min i będzie git?
Uwaga! Użytkownik yoshi420 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / / 0
A nie trzeba w międzyczasie tego suszu przemieszać w komorze? Mój znajomy tak robi...
  • 653 / 172 / 0
Pierwszy lepszy przepis z neta na ciastka owsiane, polecam. Dobre tez masło czosnkowe. Na sam początek hebrata, zalać małą łyżeczkę wrzątkiem na 15 minut. Uważałbym bo to nadal może mocno sieknąć. Na przyszłość książkę kup sobie Konopne gotowanie od Stonerchefów - rewelka.
  • 1871 / 304 / 0
OMG ale mam świetny dzień. Po ciężkim tygodniu w pracy postanowiłem zdobyć zioło 20g indica 100% (20%THC) - wybór jednak padł znowu na indicę, bo jednak sativa to mi średnio wchodzi indica lepsza. Znalazłem aptekę, 5 MINUT DROGI PIESZO (NOGAMI) OD DOMU - 520 zł za 10g (wyrwałem 20g na jednej wizycie za 135zł) . Uważam, że jak na palenie takiej klasy cena jest po prostu cudowna.

@RafalKoral i reszta znawców - ale jak zrobić z takiego 10g ABV makumbe? Ile mleka/masła i jak długo gotować? Wolę wypić niż robić ciastka, to już jest po dekarbo (ABV) więc wiem że można na szybkości w mleku (z jakimś dodatkowym tłuszczem typu masło) ale ile i jak długo gotować? Żeby podziałało.

Pochwalę się słoiczkiem z zawartością 10 g (kolejne jeszcze muszę przepakować z oryginalnego opakowania do szkła):
10gLA_CONFIDENTAL.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.