Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
aatron pisze:a byłeś z tym u lekarza? może to coś poważnie neurologicznego.
albo wystarczy concerta :P
Tak to na pewno coś poważnie neurologicznego :)
plaster nikotynowy 1/8 21mg
5-10mg MXE
10mg EPH
3-5mg pentedronu
Lecytyna z 4 tabsy dziennie
Cynamon + Kurkuma
kofeina w postaci plusz activ forte
żeńszeń
+ moklomebid (który biore antydepresyjnie)
Musze dobrać dawki, ale po wrzuceniu wraz z 200mg kofeiny czuje wyraźne pobudzenie umysłowe oraz delikatne fizyczne, do tego oczywiście odpowiednia dieta, uzupełnianie minerałów, witamin
Dodam tylko że po wrzuceniu i odczekaniu jakiegoś czasu pierwsze za co się wziąłem to rozwiązywanie zaległych zadań z matmy
Bover0 pisze:Ale 6 dziennie czy na porcje ? jeśli porcjami to ile razy dziennie brać ?Wildzen pisze:Podbijam post doctorblack'a.
Olejek cynamonowy do 10 kropli max, lepiej zostać na tych wspomnianych 6. .
W ogóle ten olejek można kupić w aptece.?
Szukałem na szybko w duckduckgo w aptekach internetowych to wyskoczyły olejki cynamonowe do pielęgnacjii ciała bodajże stosowane do kąpieli.Chodzi o te same ?
Olejek mi się już kończy, 10ml to ponad dwa tygodnie brania dla dwóch osób, kupiłem właśnie 650g cynamonu na allegro. ^_^
peszel pisze:Co myślicie o takim mixie
plaster nikotynowy 1/8 21mg
5-10mg mxe
10mg eph
3-5mg pentedronu
Lecytyna z 4 tabsy dziennie
Cynamon + Kurkuma
Kofeina w postaci plusz activ forte
żeńszeń
+ moklomebid (który biore antydepresyjnie)
Musze dobrać dawki, ale po wrzuceniu wraz z 200mg kofeiny czuje wyraźne pobudzenie umysłowe oraz delikatne fizyczne, do tego oczywiście odpowiednia dieta, uzupełnianie minerałów, witamin
Dodam tylko że po wrzuceniu i odczekaniu jakiegoś czasu pierwsze za co się wziąłem to rozwiązywanie zaległych zadań z matmy
Ogólnie rzecz biorąc przedstawię moją sytuację. Dzięki medytacji przyszedł pewien stan, który nazywam stanem ciszy. Całkowita pustka, cisza i klarowność w umyśle. Zero wspominania, zero wymyślania. To odczucie nie jest stałe, ale dość częste. Z tym przyszło mi się lepiej koncentrować, rozwinęła się w znacznym stopniu pamięć fotograficzna, która umożliwia mi duużo szybsze uczenie się - potrafię wkuć z biologii kilka tematów w niecałe 20 minut dzięki niej.
Teraz mam pytanie do Was - moje psychiczne umiejętności są na całkiem dobrym poziomie ale... chce więcej. Chce bardziej rozwinąć pamięć fotograficzną oraz mieć koncentrację na jak najwyższym poziomie. Co byście mi zalecali? Osobiście kupiłem noopept - z polskiej strony. Mam także lecytynę 1200 mg forte. Zastanawiam się nad kilkoma rzeczami - cynamon, picie kawy. No nie wiem... niby przeczytałem wiele rzeczy już na tym forum, ale dalej.. jakoś chciałbym dostać osobistą radę.
Niestety wpadłem w nałóg 4 lata temu - mianowicie są nim papierosy. Zauważyłem, że im częściej palę z pełnym poczuciem teraźniejszości(stan ciszy), tym bardziej papieros mi się obrzydza i doświadczenie pokazuje mi, że może być to niezła metoda na rzucenie. Zero walczenia w umyśle. Czysta czujność podczas palenia, a obrzydzenie przychodzi samo. Z nałogiem jest coraz lepiej, choć nie śpieszy mi się. Powoli i do przodu. ;) Piszę o papierosach ze względu na to, że na pewno źle wpływają na układ nerwowy i gdy je rzucę, będzie jeszcze lepiej.
Nie ukrywam, że troszkę zainspirował mnie film Limitless - jak wielu ludzi na tym forum, lecz nie ma co się łudzić, bo wątpię, by coś podobnego do NZT istniało. Dlatego zwracam się do Was z prośbą o radę - jaki miks najlepiej zrobić, by poprawić pamięć i koncentrację. Może też kreatywność - o tak, ona by się w sumie przydała, bo mam wiele zainteresowań, a im jej więcej tym lepiej.
Picie kawy? W celu poprawienia pamięci? Zrób użytek ze swojej fotograficznej pamięci i zdolności do biologii i przeczytaj cały ten temat, a następnie przenieś się prosto na badania i poważniejsze strony. Od kilkuset postów wszystko co mogło tu zostać powiedziane, zostało :)
Osobiście uważam, że akurat pamięć dużo skuteczniej poprawia się treningiem niż farmakologią.
doctorblack pisze: 2 opcja to: krzywa przegroda nosowa, bezdech senny.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/a/a4eb430e-0367-4f70-8304-5d8e30d6942f/FB_IMG_1687851829043.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250617%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250617T202802Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=4561e3258c20af8b602861c5ae40f91403e57dac3b91df682d6ef093082e709f)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbd_0.jpg)
Legalne, ale traktowane jak podejrzane. Nowy biznes tonie w absurdach przepisów i kontroli
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/alkocbd.png)
CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC
Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/dopalamy.jpg)
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję
W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/442-2159.jpg)
Fabryka narkotyków zlikwidowana
Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.