Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 190 / / 0
Testował ktoś DHEA, jak wrażenia?
Uwaga! Użytkownik pride95 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 335 / 1 / 0
aatron pisze:
a byłeś z tym u lekarza? może to coś poważnie neurologicznego.
albo wystarczy concerta :P

Tak to na pewno coś poważnie neurologicznego :)
Zycie mnie nauczyło najbardziej jednego. Nie przysięgaj Bogu czegoś czego nie zrealizujesz. Lepiej milcz.
  • 887 / 11 / 0
Co myślicie o takim mixie
plaster nikotynowy 1/8 21mg
5-10mg MXE
10mg EPH
3-5mg pentedronu
Lecytyna z 4 tabsy dziennie
Cynamon + Kurkuma
kofeina w postaci plusz activ forte
żeńszeń
+ moklomebid (który biore antydepresyjnie)

Musze dobrać dawki, ale po wrzuceniu wraz z 200mg kofeiny czuje wyraźne pobudzenie umysłowe oraz delikatne fizyczne, do tego oczywiście odpowiednia dieta, uzupełnianie minerałów, witamin
Dodam tylko że po wrzuceniu i odczekaniu jakiegoś czasu pierwsze za co się wziąłem to rozwiązywanie zaległych zadań z matmy %-D
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2013 przez peszel, łącznie zmieniany 4 razy.
  • 992 / 25 / 0
Bover0 pisze:
Wildzen pisze:
Podbijam post doctorblack'a.

Olejek cynamonowy do 10 kropli max, lepiej zostać na tych wspomnianych 6. .
Ale 6 dziennie czy na porcje ? jeśli porcjami to ile razy dziennie brać ?
W ogóle ten olejek można kupić w aptece.?
Szukałem na szybko w duckduckgo w aptekach internetowych to wyskoczyły olejki cynamonowe do pielęgnacjii ciała bodajże stosowane do kąpieli.Chodzi o te same ?
Chodziło mi 10 kropli max jednorazowo, ale od 6 kropel zacząć 3x dziennie. Nie wiem czy olejki w aptece cynamonowe są, ja kupiłem w internecie. 7 albo 8 zł dałem za 10ml. Jak chcesz kupić olejek dobry to musisz być pewny, że jest eteryczny a nie zapachowy, 100% naturalny oraz ma atest przynajmniej ISO. Wtedy spokojnie możesz brać doustnie. Jeżeli nie ma atestu, a poprzednie dwa czynniki są spełnione to też próbuj.

Olejek mi się już kończy, 10ml to ponad dwa tygodnie brania dla dwóch osób, kupiłem właśnie 650g cynamonu na allegro. ^_^
  • 887 / 11 / 0
peszel pisze:
Co myślicie o takim mixie
plaster nikotynowy 1/8 21mg
5-10mg mxe
10mg eph
3-5mg pentedronu
Lecytyna z 4 tabsy dziennie
Cynamon + Kurkuma
Kofeina w postaci plusz activ forte
żeńszeń
+ moklomebid (który biore antydepresyjnie)

Musze dobrać dawki, ale po wrzuceniu wraz z 200mg kofeiny czuje wyraźne pobudzenie umysłowe oraz delikatne fizyczne, do tego oczywiście odpowiednia dieta, uzupełnianie minerałów, witamin
Dodam tylko że po wrzuceniu i odczekaniu jakiegoś czasu pierwsze za co się wziąłem to rozwiązywanie zaległych zadań z matmy %-D
Szybko się zorientowałem że pentedron tylko doraźnie, daje dużo energii ale działa tylko 2h, będę go stosował gdy tak bardzo mi się nie będzie chciało
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2013 przez peszel, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 992 / 25 / 0
@peszel nie widzę u Ciebie witaminy b6, nie bierzesz jej na odstawkę od baklo?
  • 95 / 3 / 0
Jestem nowy na tym forum i mam pewne pytanie co do dopingu mózgu.
Ogólnie rzecz biorąc przedstawię moją sytuację. Dzięki medytacji przyszedł pewien stan, który nazywam stanem ciszy. Całkowita pustka, cisza i klarowność w umyśle. Zero wspominania, zero wymyślania. To odczucie nie jest stałe, ale dość częste. Z tym przyszło mi się lepiej koncentrować, rozwinęła się w znacznym stopniu pamięć fotograficzna, która umożliwia mi duużo szybsze uczenie się - potrafię wkuć z biologii kilka tematów w niecałe 20 minut dzięki niej.
Teraz mam pytanie do Was - moje psychiczne umiejętności są na całkiem dobrym poziomie ale... chce więcej. Chce bardziej rozwinąć pamięć fotograficzną oraz mieć koncentrację na jak najwyższym poziomie. Co byście mi zalecali? Osobiście kupiłem noopept - z polskiej strony. Mam także lecytynę 1200 mg forte. Zastanawiam się nad kilkoma rzeczami - cynamon, picie kawy. No nie wiem... niby przeczytałem wiele rzeczy już na tym forum, ale dalej.. jakoś chciałbym dostać osobistą radę.
Niestety wpadłem w nałóg 4 lata temu - mianowicie są nim papierosy. Zauważyłem, że im częściej palę z pełnym poczuciem teraźniejszości(stan ciszy), tym bardziej papieros mi się obrzydza i doświadczenie pokazuje mi, że może być to niezła metoda na rzucenie. Zero walczenia w umyśle. Czysta czujność podczas palenia, a obrzydzenie przychodzi samo. Z nałogiem jest coraz lepiej, choć nie śpieszy mi się. Powoli i do przodu. ;) Piszę o papierosach ze względu na to, że na pewno źle wpływają na układ nerwowy i gdy je rzucę, będzie jeszcze lepiej.
Nie ukrywam, że troszkę zainspirował mnie film Limitless - jak wielu ludzi na tym forum, lecz nie ma co się łudzić, bo wątpię, by coś podobnego do NZT istniało. Dlatego zwracam się do Was z prośbą o radę - jaki miks najlepiej zrobić, by poprawić pamięć i koncentrację. Może też kreatywność - o tak, ona by się w sumie przydała, bo mam wiele zainteresowań, a im jej więcej tym lepiej.
Uwaga! Użytkownik CherubAnatema nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 887 / 11 / 0
Stosuje Magnez, Wit B6, A, C + krople walerianowe doraźnie
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2013 przez peszel, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 200 / 3 / 0
Pamięć albo jest fotograficzna, albo nie jest i nie nadużywaj tego określenia, bo nie sądzę, żeby było Ci do niej choćby blisko.
Picie kawy? W celu poprawienia pamięci? Zrób użytek ze swojej fotograficznej pamięci i zdolności do biologii i przeczytaj cały ten temat, a następnie przenieś się prosto na badania i poważniejsze strony. Od kilkuset postów wszystko co mogło tu zostać powiedziane, zostało :)

Osobiście uważam, że akurat pamięć dużo skuteczniej poprawia się treningiem niż farmakologią.
  • 184 / 1 / 0
doctorblack pisze:
2 opcja to: krzywa przegroda nosowa, bezdech senny.
przegrodę nosową krzywą mam potwierdzoną, bezdech senny tylko podejrzewam
Ostatnio zmieniony 28 listopada 2013 przez rand, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.