Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 349 / 103 / 0
W takim wypadku ewentualnie nfz będzie się czepiać w przypadku kontroli lekarzy (ewentualnie bo klonazepam to tylko 8,32zł refundacji), ale też im nic nie zrobią, bo nie wiedzą o sobie nawzajem, a skoro uznali że masz takie wskazanie i wskazanie pasuje to należy ci się zniżka.
Moi drodzy hyperrealowicze, proszę o nie składanie mi ofert sprzedaży, ani zakupu leków, ani innych środków, szczególnie tych nielegalnych. Jeżeli macie jakieś pytanie dotyczące leków - piszcie śmiało, w tym mogę pomóc.
  • 12716 / 2460 / 0
Jeśli nie realizowałeś recept nie będąc ubezpieczonym, to wątpię by zainteresowały ich (NFZ) te 6 paczek klona.
  • 7 / / 0
Dalej jako technik można wypisywać?
  • 45 / 2 / 0
Dobra, nie czytalem o kodach kreskowych. Teraz juz wiem. Wydaje mi sie ze lek moze byc jakikolwiek z grupy rp lub rpw, zaleznie od tego czy jest liczba 8 czy 9, o konkretnym preparacie w numerze nie ma informacji.
  • 402 / 69 / 0
Już tak robię z rok jak nie więcej.
  • 228 / 36 / 0
witam, bardzo hipotetyczne zapytanko : dostałam ketrel 100 60tabl za 52 pln, z refundacją na schizy jest za 10pln, teoretycznie czy idzie to zmienić? czy pychiatra zmieni mi na R?
'"syty nigdy nie zrozumie głodnego"
  • 402 / 69 / 0
@niewiemczyistnieje jak masz w papierach stwierdzoną chorobę psychiczną (schizofrenia, psychoza itd.) to psychiatra może zamienić na R w innym przypadku nie.
  • 228 / 36 / 0
10 stycznia 2020dajmon pisze:
Tym bardziej nie spojrzy w ten system lekarz medycyny pracy, któremu po pierwsze się nie chce, po drugie nie ma takiej potrzeby, po trzecie nie wypisuje recept, po czwarte nie będzie widział przeciwwskazań.
no właśnie nurtowało mnie i nadal nurtuje, czy lekarz mp nie wypisuje recept, bo nie ma takiego prawa?
'"syty nigdy nie zrozumie głodnego"
  • 911 / 207 / 1
Lekarz medycyny pracy jest lekarzem. W Polsce recepty mogą wystawiać lekarze, pielęgniarki, położne i felczerzy. Oczywiście 3 ostatnie pozycje w różnym zakresie.
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
  • 179 / 9 / 0
22 listopada 2020dajmon pisze:
W Polsce recepty mogą wystawiać lekarze, pielęgniarki, położne i felczerzy.
I lekarze weterynarii
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?

W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.