Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
Nie każdy tylko jest chętny nią się dzielić , bo ja np. podczas tripa stwierdziłem że nikomu nie dam zapalić po tym jak faza była tak kosmiczna że bałem się co się stanie z psychiką następnego triponauty.
Dałbym to komuś, kto chce zwiedzić inny wymiar.
Tylko dla wybranych, nie dam tego jakiemuś lamusowi.
Ja nie jestem na to gotowy, może nigdy nie będę. Szkoda żeby to leżało w szafce.
london5 pisze:Kurwa mam tego fiolkę, nie lubię palić szałwi.
Dałbym to komuś, kto chce zwiedzić inny wymiar.
Tylko dla wybranych, nie dam tego jakiemuś lamusowi.
Ja nie jestem na to gotowy, może nigdy nie będę. Szkoda żeby to leżało w szafce.
I tak źle to palę, ale moc jest kozacka. Szałwia to już wyższa liga dysocjacji.
I pomyśleć, że jakieś 10 lat temu była na półkach obok dopalaczy w stacjonarkach.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.