Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 357 / 2 / 0
Chodzi mi konkretnie o nasionka Anedenanthera Colubrina Yopo. Przesyłka miałaby mieć wartość ok 40zl. Ile może wynosić to cło?
I was made for lovin' you baby
Na mocy obowiązującego prawa na terytorium Polski ZABRANIAM kopiowania moich postów, które de facto są fikcja.
  • 3221 / 396 / 0
Cło jest naliczane od towarów o wartości przekraczającej 100 euro a i to nie zawsze.
  • 8 / / 0
Czy istnieje jakis bezpieczny sposób na wysyłke z Chin do PL?
  • 761 / 13 / 0
Jak wygląda sytuacja z cyjankiem benzylu? Czy muszę wypełnić orzeczenie, że nie użyje go jako prekursor narkotyków czy gazów bojowych etc. Na hajpie jest napisane, że jest na liście substancji kontrolowanych, więc jakiś warunek musi byś spełniony, aby go kupić.
Uwaga! Użytkownik nieobgryzampaznokci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3127 / 27 / 0
Podejrzewam, że nie kupisz go jako osoba prywatna.
High, how are you?
  • 934 / 12 / 0
dejvidek262 pisze:
Czy istnieje jakis bezpieczny sposób na wysyłke z Chin do PL?
Z Chin nie wysyłaj niczego (mówie tu o rc/narko) innaczej niż kurierem (niby mają teżnot, każda przesyłka spoza EU może zostac zatrzymana do kontroli przez uc i nie ważne ważne z jakiego kraju bedzie nadana i czy to bedzie poczta czy kurier czy sanie świetego mikołaja
  • 33 / / 0
zamówiłem sts 135 z Angli,zrobiłem przelew minął już tydzień a listu dalej nie ma, czy to normalne? Na stronie Vendora jest napisane że paczuszka powinna iść 3 dni :/
  • 3127 / 27 / 0
Może iść nawet 2 tygodnie.
High, how are you?
  • 33 / / 0
Ah dzięki, czyli to co mają napisane na stronce to zwykła ściema :/ Szkoda że nawet nei potrafią odpisać na maila... Mam nadzieję, że moje 200zł nie pójdzie w błoto
  • 1342 / 48 / 0
Jakiś (dość spory) czas temu niebiescy panowie przechwycili moją paczuszkę wypełnioną legalnymi proszkami (w związku z akcją skierowaną przeciwko pewnemu vendorowi). Kilka miesięcy temu wezwali mnie w tej sprawie na komendę w charakterze świadka... chciałem tylko powiedzieć, że w razie gdyby kiedyś kogoś spotkało takie "szczęście" to nie ma co srać po gaciach. Generalnie uznali RC jako dopalacze, pytali do czego to potrzebuję (można śmiało walić że do uzytku własnego), o moje związki ze sprzedającym, stronę z której zamawiałem, doświadczenia z narkotykami, itd. W zasadzie raczej czułem się jak oskarżony, ale nigdy wczesniej nie byłem przesłuchiwany, więc może tak to wygląda. Tak czy srak od tego czasu cisza, mimo że uroczy pan zapowiedział, że jeszcze mnie wezwą (chujwipoco)

A więc nie lękajcie się. Wiem, że dla większości to pewnie oczywiste, w końcu to legalne substancje, ale informuję dla potomności :-)

Ps. Witam Państwa :heart:
SESH
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.