Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 87 / 27 / 0
Nie no błagam. Trochę logicznego myślenia. Pod jaki paragraf według Ciebie może podchodzić zdjęcie bliżej nieokreślonej dziewczyny (chyba że idziesz tam pogadać na jej temat) która ma na tym zdjęciu bliżej nieokreśloną substancje i które jest zrobione Bóg wie kiedy.
  • 4471 / 709 / 2198
26 grudnia 2023Kdjdbab0 pisze:
Chciałem wywołać zdjęcia z analoga jednorazowego ale jest tam zdjęcie na którym jest moja koleżanka z kreskami i rurka. Czy coś mi za to grozi albo koleżance? Czy to może być zgłoszone czy raczej nie zwrócą uwagi?
Raczej oleją temat, bo nic więcej zrobić nie mogą, a nikt nie będzie dociekał. Natomiast mi chyba byłoby "głupio" iść i wywoływać to. Po prostu bym się tego wstydził. Ale jeżeli Ty nie masz w tym kierunku jakichkolwiek obiekcji, to śmiało.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 2990 / 1649 / 35
Byłam kiedyś w żandarmerii wojskowej i powiem szczerze tak, że nikt nie będzie dociekał czy to zrobiłeś dla beki bo jest cukier. Uznają, że jest szansa w sensie mówię o policji hipotetycznie to będzie to dla nich znak na przyszłość. Dla super nadgorliwych w sensie waszych dzielnicowych to znak by szukać w pierwszej kolejności kontroli osobistej a po nazbieraniu dowodów wjazdu na chatę. Jednak to muszą być spełnione warunki, że faktycznie masz narkotyki i zrobią szum dostaną 3 stówy premii oraz komendant i prokurator będą mogli zrobić sobie zdjęcia w prasie. Takie zdjęcia z jakąś niby kreską to może być imitacja. Jakim prawem może być wszczęte postępowanie? W razie niemal pewnego domniemania przestępstwa ale jeśli nie będziesz miał w chwili gdy wywolasz zdjęcia policji ,po która przyjedzie gdy dostanie zgłoszenie to możesz starać się o nieuprawnioną interwencje policji i pomówienie z powództwa cywilnego. Powództwa cywilnego odnośnie właściciela lub pracownika tej pracowni fotograficznej.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1484 / 384 / 13
No ja bym generalnie uważał w krajach w których dostęp do narkotyków jest mniej zliberalizowany (czyt. biją pałą za worek fuki i dla podbicia statystyk) a juz w ogóle te iphony, metadane, rejestrowanie numerów, udostępnianie lokalizacji i szpan w social media - sami sobie ukręcamy bata robiąc takie zdjęcia. No i nie każdy ma taka zajebiście silną psychikę i niejednemu pała zmiękła po paru godzinach na dołku.

W jakiejś Holce, Czechach, UK czy innym cywilizowanym kraju gdzie policja ma wyjebane w mikro ilości na własny użytek to można mieć raczej wyjebane jajca… no może poza zdjęciami hurtowych ilości albo z plantów czy labu, jednak trochę przypał jakby mój pracodawca to zobaczył.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
ODPOWIEDZ
Newsy
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad

Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.