ja tak mialem bez psychodelikow
02 lipca 2017Rurugs pisze: Dziwne i jednocześnie fajnie jest zrozumiec caly sens istnienia i jak działa swiat, ale pozniej po tripie o tym zapomnieć(o tym wymyslnych niby mechanizmach ktore sie zrozumiało)
A tak szczerze jak coś nie przekłada się bezpośrednio na moje następne czyny w przyszłości, to nie traktuję tego zbyt poważnie. To, że kogoś "oświeci" po "kwasie" to fajnie. Ale to tylko jego subiektywne odczucie. Z zewnątrz słychać po prostu bełkot
09 października 2017Huk pisze: " doznałem uczucia "kurwa wiem wszystko""
ja tak mialem bez psychodelikow
Był czlowiekiem, ale po opini psychiatry na oddział poleciał.
Zmieszał jakieś leki z alko ale baniue mial sroga.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Poza tym kwestia ego . To właśnie uświadomienie sobie tego, że jesteś częścią czegoś większego niż ty sam umożliwia lekcję pokory i rozwoju duchowo-mentalnego. Gdy twoje myśli wykraczają poza obszar twojej własnej psychiki, (tzw rozpuszczanie ego) świadomość ulega poszerzeniu. Efektem takich zabiegów jest to , że zaczynasz coraz więcej rozumieć. I wiele z tego rozumiesz już nawet po ukończeniu tripu , twoje postrzeganie i rozumienie zostaje często w trwały sposób zmienione.
Dopóki czegoś nie wiesz nie musisz zajmować żadnego stanowiska na dany temat. Ale gdy już się o czymś dowiesz chcąc, nie chcąc musisz się do tego jakoś ustosunkować. (Uznać za dobre , złe, prawdziwe bądź nie albo wyprzeć to ze swojej świadomości)
Owoc z Drzewa Poznania sprawił , że ludzie rozróżniają dobro od zła. I wszystko się zmieniło. .. Wcześniej zło nie miało do nas dostępu bo go nie znaliśmy i nie rozumieli. ("Czego nie dotkniesz to cię nie uderza" & "Gdy patrzysz w Otchłań ona patrzy w ciebie" - Nietzsche)
Im mniej wiesz tym łatwiej się żyje. Wiedza jest wymagająca. Albo ją zaakceptujesz i przyznasz jej jakąś wartość; albo oszukasz samego siebie, że to nieprawda ("stary to była tylko jazda po kwasie , narkotyczna wizja"). Jednak wiedza może przerosnąć tego kto nie jest na nią gotowy. .. Można od niej oszaleć... Albo dostąpic wyzwolenia . ("Poznacie Prawdę, i Prawda was wyzwoli")
Ale czy zaakceptujesz Prawdę taką jaką jest ? Czy Twoje ego Ci na to pozwoli ? Duma i pycha mogą doprowadzić do szaleństwa gdy okaże się, że wszystko w co wierzyłeś i cały Twój światopogląd to kłamstwo bądź Iluzja.
W mandze "Battle Angel Alita" jest to świetnie ukazane. Ale to jest dość mało znany tytuł więc przytoczę inny przykład.
Matrix . Łatwiej jest być nieświadomą bateryjką Systemu , niż znającym prawdę Wojownikiem .
Którą tabletkę wybierasz ?
Bo ja zawsze wybieram wiedzę i poznanie. Chociaż cena za zrozumienie często jest wysoka...
...
..
.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).