Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Niewspółmierne z efektami ubocznymi
nie polecam
:yay:
Przypominam ze to tyko moje osobiste doświadczenie i na inne osoby może działać inaczej lub wcale, Aha jeszcze podczas kuracji czasami brałam na noc 5-htp 100mg. To polecam tez doraźnie brać po nocce ze stimami/bk
Na upregulację i zmniejszenie tolerancji na ogół pomaga... odstawka. :D
Ale zależnie od receptorów są różne metody. Zasadniczo ogólnie antagonizm NMDA pomaga zmniejszyć tolerancję, ale gorzej z upregulacją. Tutaj temat jest ciężki i zależy od receptora lub konkretnej grupy tychże.
Nootropy z reguły nie są neurotoksyczne. Wręcz przeciwnie. Powinny wspomagać i naprawiać pracę mózgu.
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
Co do Noopeptu to próbowałam i nie zauważyłam działania w ogóle.
Piracetam > Noopept
Dawki piracetamu maksymalne domowe to bodajże 9g, ale zalecane to branie 1200 mg w konfiguracji 1-1-0 lub 2-1-0.
Z ciekawości polecam zapodać, oczywiście nie na początku, tak z 4x1200mg :-D jednorazowo
A stosowanie z innymi substancjami, to pewnie masz na myśli stymulanty i podobne. Tak, bo podbijają ich działanie. :)
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar
Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.