Dział dostępny bez rejestracji, co umożliwia zgłoszenie problemu w przypadku utraty dostępu do własnego konta. Przed napisaniem postu prosimy o przeczytanie wcześniejszych zgłoszeń i rozwiązań problemów, aby uniknąć powtórek.

Koniecznie również przeczytaj FAQ Hyperreala: https://narkopedia.org/FAQ:Hyperreal
Co sądzisz o projekcie [H]yperreal [H]elp?

Czas głosowania minął 11 kwietnia 2015

Jest super
100
94%
To zupełnie niepotrzebne
6
6%

Liczba głosów: 106

ODPOWIEDZ
  • 116 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: NomenOmen »
Gdyby tylko w naszym kraju była większa świadomość tego, że za nasze błędne decyzję dot. narkotyków i i innych uzależnień odpowiadamy my sami to 9/10 użytkownikow sama by sobie sprawy zdrowotne załatwić.

Jednym słowem - świetny pomysł. Gdyby mądry ćpun zabezpieczył się wcześniej prywatnym pakietem medycznym nie musiałby się martwić. Kosztuje tyle, co przymusowy NFZ, a działa o niebo lepiej. Z jednej strony rozumiem tych, co burzą się, że z ich składek leczy się ćpunów, ale tym narkomanom państwo też zabiera 300 zł/mc na NFZ. Nam też się należy tak samo jak chorym na przeziębienie, raka czy poszkodowanym w wypadku. Jeśli chociaż jeden ośrodek zechciał współpracować z hypem w udzielać się w dodatku na forum to byłby to ogromny skok w kontaktach pomiędzy naszym, jednak trochę hermetycznym forum, a dostępem do pomocy, która każdemu z nas się po prostu należy, ale co nie którzy potrzebują jej bardziej. Obawiam się jednak, że strach przed naszym prawem będzie na tyle duży, że większość po prosi że strachu o pomoc nie poprosi.
Ostatnio zmieniony 04 kwietnia 2015 przez pokolenie Ł.K., łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: scalenie
  • 38 / / 0
Według mnie to świetny pomysł, rzeczywiście lepiej było by aby można było szukać placówek po miastach a nie po nazwach ośrodków.
  • 70 / 2 / 0
Tylko może lepiej żeby nie było tam reklam :)
  • 55 / / 0
dobra inicjatywa dla zagubionych..
:nuts: Ekstaz nawpierdalal sie..a mowilem im, ze sa bardzo mocne ! :nuts:
  • 2466 / 15 / 0
Przydała by się możliwość dodawania opinii z anonima np za pomocą kodów capha. Warto by dodać np psychatryki gdzie detoxy robią.
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 4024 / 371 / 951
White_Power pisze:
Warto by dodać np psychatryki gdzie detoxy robią.
A nie ma ich? Jest kategoria "placówki detoksykacyjne".
  • 2466 / 15 / 0
Wybacz. Szukałem najbliżej i nie znalazłem tego co jest najbliżej.
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 4024 / 371 / 951
Spoko, może być tak, że czegoś (jeszcze) nie ma. Będzie uzupełniane i uaktualniane, rzecz jasna.
  • 839 / 67 / 0
@Pokolenie Ł.K. Świetny pomysł z tym [H]elp! Zarejestrowałam się, dodałam do listy jedno ze świetnych miejsc, obdarzyłam to również komentarzem i nakierowałam na najlepszego wg mnie terapeuty w tym miejscu. Btw, skoro już tu zaglądasz, to proszę, zajrzyj też do swojej skrzynki mailowej.
Mam pod oczami cienie życia
I wargi mi spierzchły od suszy
w duszy.

47828580/missiv@protonmail.com - napisz mi coś miłego
  • 4024 / 371 / 951
Zajrzałem, odpisałem jakieś czy czy cztery godziny temu ;-)

Fajnie, że się podoba i dzięki za inaugurujący komentarz! Bierzcie przykład, bracia i siostry :cool:
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.