ODPOWIEDZ
  • 562 / 29 / 0
parodiaczlowieka pisze:
Właśnie dziołchy, polecicie coś na wypadanie włosów?
Vitapil. Przestały mi wypadać po tygodniu stosowania.
Uwaga! Użytkownik skatofagi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 398 / 28 / 0
Wywar z pokrzywy!
  • 680 / 43 / 0
ogólnie lepiej pić jakieś napary, herbatki zamiast brać np. tabletki z pokrzywą. chyba logiczne, że zdrowiej wychodzi, taniej i nie obciąża się wątroby

na włosy bardzo polecam pokrzywę, szybciej rosną i są mocniejsze, zdrowsze. tylko minusem jest to, że nie tylko na głowie włosy szybciej rosną tylko wszędzie :-D golę się codziennie i kilka h przed nastepnym goleniem juz wyraźnie czuje włoski, fuj.

generalnie jestem jebnięta na punkcie kosmetyków pielęgnacyjnych, umiem czytać składy, wiem jakie składniki na jakie dolegliwości pasują i sobie dobieram kosmetyki. jeśli ktoś ma problemy z cerą i nie może sobie poradzić a z jakichś powodów nie pójdzie do dermatologa (nie rozumiem potępiania lekarzy i leczenia się przez internet ale uj) to chętnie pomogę : )

używam aktualnie tak btw żelu pod prysznic la petit marseillais waniliowego i jest kotem, jeśli jakaś baba jak ja kocha "jadalne" żele, leje je hektolitrami to jest dobry wybór.
I have only two emotions
careful fear and dead devotion
I can't get the balance right
with all my marbles in the fight
I see all the ones I went for
all the things I had it in for
I won't cry until I hear
because I was not supposed to be here.
  • 839 / 69 / 0
@kidswithguns ja uwielbiam jadalne żele! Moi faworyci:
Farmona seria "tutti frutti" - olejki do kąpieli: Mango-brzoskwinia, melon-arbuz, karmel-cynamon, kiwi-karambola, liczi-rambutan i wiśnia-porzeczka. Wszystkie wymienione są cudowne i pachną tak, że naprawdę chce się to zjeść :heart: Z tej serii są jeszcze peelingi, masła i coś tam jeszcze
Original Source - żel malinowo-waniliowy i czekoladowy
Ziaja - żel (albo mleczko pod prysznic, już nie pamiętam) kokosowy
Ziaja "maziajki" o zapachu gumy balonowej - mistrzostwo! Jak różowa guma orbit. Jest też o zapachu coli, ale ten balonowy wygrywa :D
Jeszcze, co prawda, nie żel, a balsam, jednak też jadalny bardzo - Soraya "piękne ciało" czekoladowy. Pachnie jak ciastka :)
Jeszcze bym coś pewnie wymieniła, ale akurat nie przychodzi mi na myśl. Uwielbiam pachnące rzeczy i muszę się mocno hamować z ich kupowaniem, bo już na wannie nie mam gdzie tego stawiać.
Pracowałam w drogerii rok temu i kiedy wynosiłam rzeczy na sklep to zanim postawiłam cokolwiek na półce to musiałam to powąchać :cheesy:

Jeszcze od siebie dodam, że nie polecam brzoskwiniowego kremu matującego z Sorai, seria "so pretty". O tyle, o ile kremy i peelingi do twarzy z serii "świat natury" wypadają nieźle, to to coś to chujnia z patelnią, zapycha pory i mnie np. uczula. Co z tego, że ładne pudełko i fajnie pachnie :(
Mam pod oczami cienie życia
I wargi mi spierzchły od suszy
w duszy.

47828580/missiv@protonmail.com - napisz mi coś miłego
  • 1889 / 72 / 0
Jeszcze raz dziękuję za porady adekwatnie włosów. Jestem leniwa i do tej pory nie zaczęłam, a włosów coraz mniej.

Jeśli ktoś ma problemy z przetłuszczającą się skórą na twarzy to polecam bardzo przecieranie chusteczkami nawilżanymi dla dzieci. Mogą być nawet te najprostsze i najtańsze z Biedry. Nic mi tak nie pomogło jeśli chodzi o przecieranie co jakiś czas strefy T.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 721 / 3 / 0
Na problemy z przetłuszczającą się skórą polecam peeling na wieczór, na noc super-tłusty krem i rano go zmyć. Jak bedziecie tlustą skórę przesuszać bedzie produkować jeszcze więcej sebum więc lepiej ją przetłuścić, żeby sie unormowało. Miałam takie problemy i juz nie mam, mam ryj jak pupka niemowlaka, kto mnie widział to wie ;-)
i like to wear colors like black because it says i’m a whore gg - 11135871
  • 839 / 69 / 0
@up święta racja, to działa najlepiej. Nie używam już kremów matujacych, tylko kładę na noc alantan na twarz. Nic tak nie pomaga na mój skrajnie przesuszony ryjec. No i peeling codziennie. Na dzień pod makijaż baza nawilżająco-matująca bez silikonu. Nadal jest sucha, ale już nie aż tak i nie przetłuszcza się.
Mam pod oczami cienie życia
I wargi mi spierzchły od suszy
w duszy.

47828580/missiv@protonmail.com - napisz mi coś miłego
  • 721 / 3 / 0
Bazy pod makijaż nie trzeba, wystarczy dobrze sobie dobrać fluid/podkład. Ja np. mam Manhattan, Easy Match Make Up, jest super do suchej skóry, fajnie nawilża i generalnie jest jak krem. Do cery problematycznej też nadaje sie idealnie bo dopasowuje się do skóry. Najjaśniejszy odcień jest serio prawie biały(!), szukałam takiego bo z tym mam zwykle problem, wszystko na mnie jest pomarańczowe a ten o dziwo nie. Polecam, 30zł i spokój ze skórą na pół roku :-)
  • 81 / / 0
w3ird, a matuje świecenie twarzy? Też mam bardzo jasną skórę, niemal mleczną i straszne problemy z dobraniem podkładu i pudru. Teraz używam Rimmel Match Perfection, ale trochę słabo matuje.
coming, colors in the air,
oh everywhere,
she comes in colors
  • 721 / 3 / 0
Aż tak super nie matuje, jest nawilżający więc trzeba przypudrować. Daje na niego najjaśniejszy taki z Eveline'a w czarno-złotym puzderku i mam cały dzień mat jak po Revlonie bez zapchanych porów na ryjku :-)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.

Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.

36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.