The Light pisze:(...)Jeśli podczas zatrzymania miałeś na sobie bluzę HWDP, byłeś naćpany, agresywny lub po prostu nie spodobałeś się z twarzy dojebią ci.
Ot to chyba przychodzi z wiekiem :-)
A np mój młodszy brat inaczej się ubieram, snuje się po nocach po osiedlu i zawsze go gdzieś zatrzymają i przetrzepią.
Życie
and I'm all out of bubblegum
mossberg pisze:..dobrze napisane. Mnie jakoś od wielu, wielu lat nikt nie zatrzymał bo po prostu nie snuję się po nocach, po osiedlach etc Do tego nie wyglądam jak osiedlowy szczyl...
A np mój młodszy brat inaczej się ubieram, snuje się po nocach po osiedlu i zawsze go gdzieś zatrzymają i przetrzepią.
Życie
jonasz16 pisze:Niektórzy to chyba mają wypisane na twarzy, że trzeba ich przetrzepać, albo wlepić jakiś mandat. Wielu moich kumpli już miało wiele nieprzyjemnych sytuacji z Policją, czy SM, a ja jakoś jeszcze nigdy. Nie rzucam się, odpowiadam grzecznie i z szacunkiem, to i stróże prawa są bardziej przychylni i często nie wlepiają mandatu, tylko każą z piwem iść gdzieś dalej, albo wylać do śmietnika. Polecam ten styl bycia, o wiele mniej stresu i wkurwienia.mossberg pisze:..dobrze napisane. Mnie jakoś od wielu, wielu lat nikt nie zatrzymał bo po prostu nie snuję się po nocach, po osiedlach etc Do tego nie wyglądam jak osiedlowy szczyl...
Życie
Policja pukała do mych drzwi 4 razy z powodu "zakłócania ciszy nocnej" - nigdy mandatu nie dostałem.
Dwa razy złapali mnie z browarkiem w ręku - dwa razy tylko spisali dane i sprawdzili telefon - brak mandatu.
Drogówka przyjechała jak spowodowałem kolizję - po krótkiej rozmowie zgodzili się odjechać i przekonać drugiego kierowcę żebyśmy załatwili to między sobą bez wlepiania mandatu.
Reasumując: zachowujcie się jak ludzie, a będziecie traktowani jak ludzie. A jak macie wypisane JP na czole i przeklinacie w czasie kontroli, nie okazując w ewidentny sposób szacunku - będzie trzepanko, mandacik i inne smutne konsekwencje.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.