Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 113 / / 0
Ja tak tylko zauważę Panowie, że w marihuanie za efekty odpowiada nie tylko THC a miks wielu kannabinoidów.. Czyste THC to nawet zbyt przyjemne w działaniu nie jest (dlatego medyczna mj wypiera Marinol powoli). Więc i w kannabinoidach syntetycznych skupiłbym się raczej na mieszaniu ich a nie szukaniu Tego Jednego. To oczywiście tylko moje zdanie... ;)
  • 34 / / 0
Myślę że Cichy Bob ma rację - ja sam tworząc kombinację syntetycznych kannabinoidów uzyskiwałem lepsze efekty niż byłyby one solo.
  • 6157 / 431 / 12
No, to w wątku Kannabinoidy - Miksy się pochwalcie co i jak.^^
  • 142 / 3 / 0
JWH-018/210/122 i AM-2201 z założenia mogłoby naśladować samo THC a żeby to przypominało mj należy skomponować coś na jej wzór. Poza podstawowym kannabinoidem następne co przychodzi mi do głowy to coś w stylu CBD czyli sam chciałbym wiedzieć co to może być %-D

w marihuanie poza kannabinoidami, są też inne związki które też dają coś od siebie np. Myrcen, Limonen, Linalol. można by spróbować ich tak jak olejki eteryczne: goździkowy i rozmarynowy wpływają na efekt końcowy maczanki na AM-2201

@yattaman co tam naskrobałeś ciekawego :D
żartowałem.
  • 784 / 28 / 0
a tak przy okazji czeba odszczekać, bo legendarny, nieistniejący "chemior" jest kminiony już na poziomie Holandii a nawet nie polskich chamów, którzy nie wiedzą co to indica, a co sativa, i to jest fakt. W Krakowie i nie tylko jest marihuana nakrapiana kanabidolami.

i to zajebisty skun jest :-)

mieszanie syntetycznych kanabidoli ze skunem to dopiero znakomity pomysł.
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6157 / 431 / 12
kannabidol - bidny kanna
kannabidiol - jeden z kannabinoli występujący w roślinach z rodziny Cannabis
kannabinoid - substancja, która działa na te same receptory w ciele, co zielsko
  • 784 / 28 / 0
sory, ja wszystko przekręcam.
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 87 / 3 / 0
ja akurat do tej pory racze się tylko naturą. Dlatego ciekawi mnie odpowiedź doświadczonych użytkowników. Które kanna podchodzą pod działanie sativy a które pod indice? Jestem fanem tej pierwszej z kolei nie toleruje indici
Ostatnio zmieniony 07 marca 2013 przez Leguś, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 177 / 1 / 0
Wielu moich znajomych poczęstowanych URką twierdziło, że gdyby nie smak i wygląd to spokojnie dałoby się komuś wkręcić, że to weed. Jeden kumpel nawet zaczął się upierać, że musiał kiedyś w życiu palić "nakrapiany" tym siuwaks.
Nigdy nie zażywałem żadnych narkotyków.
Nigdy nie powiedziałem prawdy.
_______
Moja opinia jest opinią błędną.
...i mam małego penisa c: Biblia - najdłuższy trip raport w dziejach.
  • 1472 / 26 / 0
Podchodzi pod sative pod warunkiem ,że sie wypije dwa piwka to jak najbardziej :-)

jednak UR ma to oryginalne działanie, jednak bardziej pod Sativie podchodzi ,więc jak nie chcesz nikomu wałków robic to chyba Urka powinna Ci najbardziej odpowiadać :-)

JWh-147 powinno najbardziej przypominac Sativie czekamy na dostepnośc wiekszą :)

[13 mar 2013, 17:19]
Dopisze dlaczego miłości MJ znajdą coś W UR144

Jak wiadomo żaden kanna nie jest tak przyjemny jak MJ )oczywiście w odpowiednich dawkach )po MJ jest ta euforia ,chill ,towarzyskośćz małymi skutkami ubocznymi

UR w małej dawce powduje Eufofie ,być może także towarzyskośc jednak jak to kanna pale w samotności i nie mogę dokładnie tego stwierdzić ,jest chill i ogólnie URka jest bardzo delikatna dla ciała po godiznie nie ma śładu ,że coś paliłeś ,ogólnie znikome skutki uboczne

ale trzeba zaznaczyć dwie rzeczy ,profil działania znacznie różni się od Mj a także od innych Kanna więc nie zastąpicie nim MJ,te podobieństwa wynikają z lekkości dla ciała URKI

a po drugie tylko w małych ilościach w większych dawkach UR jest zupełnie inny dysocjuje wręcz jets nieprzyjemny fizycznie a zmułe długo czuć po paleniu
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2013 przez Cienista Marchewa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Scalono.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.