Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 349 / 4 / 0
LSD i pochodne, w ogóle środki które działają w dawkach uq (mikrogramów) są najlepsze... Duże dawki, poznasz siebie, nie rozkminiając sytuacji w zwykłym procesie myślowych - tu to mogą być pomocne spidy - ale one powodują, że ego nie pozwoli ci dowiedzieć się o sobie prawdy. Jednym słowem wszystko co powoduje, że ego się chowa - czyli mówiąc krótko: PSYCHODELIKI.
(jeżeli mówisz, że nie zadziałały...to znaczy, że brałeś za małe dawki :-D )
  • 1456 / 19 / 0
... a jeżeli mówisz, że zadziałały, to znaczy, że to samo mógłbyś osiągnąć na trzeźwo.
Uwaga! Użytkownik kfs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 357 / 2 / 0
Endorfiny w stu procentach, chociaż stan bezpośrednio po nich trudno osiągnąć. Dlatego ludzie zastępują ją substancjami spoza organizmu mające swoje korzenie w roślinach ( opiaty, meskalina i psylocybina)
I was made for lovin' you baby
Na mocy obowiązującego prawa na terytorium Polski ZABRANIAM kopiowania moich postów, które de facto są fikcja.
  • 349 / 4 / 0
kfs pisze:
... a jeżeli mówisz, że zadziałały, to znaczy, że to samo mógłbyś osiągnąć na trzeźwo.
Jednak nie sądzę...albo moze i tak, ale wymaga to sporej dawki samodyscypliny, rożnego rodzaju ćwiczeń itp. A duze dawki (dobrych) psychodelików sa to w stanie zrobic w ciagu (czasem) sekundy.

Psychodeliki to otwieracze oczu, inna sprawa, ze mozna byc niepoprawnym i tkwić w swoim gownie...
  • 1456 / 19 / 0
Metod na "otwarcie oczu" jest bardzo dużo, psychodeliki są oczywiście jedną z nich, ale akurat jedną z tych najłatwiejszych, właśnie dlatego, że wszystko dzieje się w tej przysłowiowej sekundzie. Im więcej czasu musisz poświęcić na samopoznanie i im więcej wysiłku w to wkładasz, tym efekt będzie silniejszy i satysfakcja większa. Jeżeli po takim "przełomowym" tripie nie wyciągnie się żadnych wniosków, których potem się nie przepracuje w codziennym życiu, to takie efekty będą bardzo kruche i ulotne.
Uwaga! Użytkownik kfs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1081 / 33 / 0
  • 221 / 1 / 0
obejrzałem, dobre, ale nic szczegolnego
Uwaga! Użytkownik mietowy2 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1081 / 33 / 0
Zalezeni od osobowosci/jednostki, mi pomaga w rozeznaniu powolania zyciowego
  • 418 / 1 / 0
tak z autopsji:
- DXM (1,2 platteu - w sumie póki co większego nie miałem, ale rozkminy na prawdę ciekawe)
- LSD - podróż do głębi samego Siebie, na prawdę zrozumiałem kilka spraw.
Aa, a, kotków sześć,
Nieskończoność w szklance mieść.
  • 359 / 11 / 0
Stawiam na MXE - podobnie jak przy psychodelikach - ego wyłącza się i nie przeszkadza w rozkminach, całkowicie inne myślenie,coś jak patrzenie na siebie z perspektywy drugiej osoby.
Pomogła mi zrozumieć pewne rzeczy, dzięki którym odzyskałem trochę pewności siebie.
Dała mi do zrozumienia równie dużo co grzyby ale MXE jakby sama w sobie zainicjowała zmiany.
Tego chyba szukałem.

Piszę to po jakichś 120 mg donosowo MXE + fifka maczany 5f-akb-48
Istota rzeczy polega na tym, że ludzie mówią, iż to przyjaciele nie pozwalają ci przestać, ale ty przestaniesz, kiedy nadejdzie właściwy czas. Jeśli będziesz upierać się w złym czasie, jedynie się umęczysz i będzie jeszcze gorzej.
Melvin Burgess
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.